Savo - Kad je 1:0 vrednije nego 5:0

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.08.2020.
23:12
Izvor: Sportske.net, RTS

Praktični primer je večerašnja utakmica.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti


Jedini gol crno-beli su postigli sa bele tačke, preko Natha, što je dodatna ilustracija da je bilo teško doći do gola gostujuće ekipe.

Ipak, trener Partizana Savo Milošević je posle meča izrazio zadovoljstvo onim što su njegovi igrači pokazali.

''Poprilično sam zadovoljan, znate da sam mnogo skloniji kritikama, ali danas je psihološki pritisak bio neverovatan, a protivnik je bio bolji nego što navijači mogu da zamisle.

Bili smo koncentrisani, pod velikim pritiskom i možda sam danas najzadovoljniji od početka sezone. Možda bi bilo mnogo lakše da smo dali još koji gol posle ulaska Sume, ali možda je ovako slađe i bolje po nas'',
izjavio je Milošević za RTS.

Njegov tim je večeras uspeo da odigra na rezultat, da ne primi gol, da ne dozvoli protivniku da iskoristi svoje najjače oružje - situacije posle prekida i da bude maksimalno koncentrisan.

''Kad sve staje u jednu utakmicu to je potpuno različito takmičenje. Nismo u situaciji da težimo atraktivnoj igri. I pored ozbiljne igre, mi smo imali više ozbiljnih šansi, ali ne može se očekivati da stalno damo 4-5 golova. Ova pobeda za nas možda može da više znači nego ona od 5:0 pre neki dan'', istakao je Milošević.
-
baner

Crno-bele u nedelju očekuje teško gostovanje Vojvodini na ''Karađorđu'', u šestom kolu Superlige.

''Više o tome ovih dana, u svakom slučaju biće to veliki derbi...'', dodao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 28.08.2020
08:11

Trazi pojacanja!

avatar
magister
Friday, 28.08.2020
01:24

Ne sviđaju mi se ovi odgovori. Sve se svodi na isto što slušamo već godinama, o protivnicima koji igraju ozbiljan, odgovoran fudbal, kako danas svi igraju dobar fudbal i kako je teško... Ovaj tim je bio zreo za - ševu. Ovaj tim je bio zreo da se prolazi kroz njih, driblinzima i duplim pasovima, da se vraća više povratnih na šuteve sa 16, da se igra daleko samouverenije i pobednički, što ne znači i neoprezno. Nije dobar izgovor za lošu igru - da smo bili oprezni. Pa valjda je i normalno i da budeš oprezan i da igraš fudbal i praviš šanse.

Nije dobro. Partizan mora nešto ozbiljnije da promeni. Neko napisa da je Šćekić igrač utakmice. I on jeste od poslednje 4 odigrao 3 odlične utakmice, a i Zdjelar igra odlično skoro u kontinuitetu. Ali njihov stil igre je problematičan. Oni gotovo nikad ne idu s loptom napred. Okreću se levo ili desno i dodaju u širinu, forsiraju sigurne pasove na 3 do 5m. Ili u noge igraču koji ima na leđima protivnika. Oni ne umeju da zaobiđu igrača, da se izbore za prostor. Istina je da Šćekić oduzme i preseče mnogo lopti, i to je neprocenjivo, ali Partizanova igra ne izgleda dobro, a to je delimično i zbog načina igre zadnjih veznih.

avatar
Man united
Friday, 28.08.2020
15:26

Опрезно у преводу значи дефанзивно. Хтео је да каже да није хтео офанзивније да игра због ризика од контри. Сви су се упрпили јер фаворити испадају ко крушке ове године.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Thursday, 27.08.2020
23:23

Da smo od početka agresivno jurili da što pre dođemo do vođstva sigurno bismo dozvolili veći broj poseda protivniku što bi dovelo do više kornera i skraćenih slobodnih udaraca i više prostora za centaršuteve s bokova, tj. više prilika da nas ugroze iz pozicija iz kojih su možda i jedino, ali veoma opasi, a ovako smo strpljivom igrom dočekali šansu da individualnim kvalitetom rešimo prolazak. Nakon vođstva smo još više trebali da forsiramo pas igru i igru u širinu i da ih još više izvlačimo pre nego što pokušamo da završimo napade kako bi nam ostalo više prostora gde bi došli individualni kvaliteti naših ofanzivaca i onda bismo verovatno i ranije osigurali prolazak.

avatar
pfc11
Thursday, 27.08.2020
23:19

Kakve mi bekove imamo tuga.A žalosno što pustimo neke koji su za klasu bolji od Uroševića i Miletića koji nažalost igra beka.