Savo Milošević: ''Mnogima će biti neprijatno ako iskreno progovorim! Neću da se foliram!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.10.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Kad je pričao, nisu ga slušali.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tokom boravka ekipe Partizana na mini-pripremama u etno selu Stanišići kod Bijeljine, trener crno-belih Savo Milošević je dao zanimljiv intervju za BN televiziju.

Za početak, njegovo viđenje aktuelne situacije koju je zatekao u Partizanu, posle nedavnog dolaska na mesto šefa stručnog štaba umesto Aleksandra Stanojevića.

''Sve su to normalne stvari koje se dešavaju u fudbalu, u ovom momentu u Partizanu. E sad, situacija u Partizanu nije samo problematična na terenu, nego i kad je u pitanju upravljanje, a kad se sve to spoji, onda je malo komplikovanje. To što sam prihvatio, pa Partizan je moja kuća. Od 1989. godine, 35 godina i čovek ne može normalno i racionalno da razmišlja kad su u pitanju te stvari. To je kao da vas pita sin ili sestra, ili majka da nešto uradite. To je prosto tako. Odlučili smo da probamo da pomognemo bar što se tiče ovog stručnog dela na terenu, ali biće potrebno dosta stvari i van terena, biće to dug i mukotrpan proces, ali evo krenuli smo, videćemo koliko brzo možemo sve to da uradimo''.

Imajući u vidu sve postojeće probleme, kakve su ambicije Partizana do kraja sezone?

''Gledao sam dosta Partizanovih utakmica, sa Saletom Stanojevićem sam prijatelj, i njega znam od 1989. godine i nije mi bilo teško da analiziram neke stvari. Nema tu jasno definisanih ambicija. Ovo su psihološki jako teške situacije, treba ostaviti prošlost iza, da ne razmišjamo mnogo ni o budućnosti. Prva sledeća utakmica je najvažnija, ne treba da rasipamo pažnju na ostale stvari. Jedini pravi lek za ovu situaciju su rezultati, ne postoji nijedna druga formula. A da bi to moglo što pre da bude dobro i uspešno, neophodno je da razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici''.

Kako ocenjuje stanje u srpskom fudbalu?

''Ja o tome pričam 20 godina, niko me nije poslušao nijednom, tako da nećete dobiti odgovor na ovo pitanje, više mi je muka da pričam o tome''.

Kako gleda na nedavno iskustvo u ulozi selektora BiH?

''Za mene odlično iskustvo u svakom smislu, osim rezultatskom. To mi je velika žal, jer smo u toj utakmici protiv Ukrajine bili na zaista visokom nivou i mislim da bi sve bilo u redu da nismo imali te dve povrede. Mislim da bismo i posle u finalu dobili i Island. 

Fenomenalna grupa momaka, imao sam podršku i dobrodošlicu u svakom smislu, i kad su u pitanju navijači i mediji. Mislim da bi ta situacija bila komplikovanija u Srbiji. 

BiH ima bazu igrača od kojih mopže da se napravi novi tim. Vidim i sada neke nove igrače koje sada Barbarez poziva. Izbegavao sam da o tome pričam kao selektor, da ne bi zvučalo kao opravdanje, stvaranje tima je proces koji mora da traje, to moraju ljudi da shvate, ali materijala ovde ima. Nadam se da će BiH uspeti uskoro da se kvalifikuje na neko veliko takmičenje''.

Na kraju nije želeo da govori o još jednoj bolnoj temi - današnjem radu u omladinskim kategorijama.

''I za to mi treba dva sata, i o tome sam pričao sto puta, neću namerno da pričam o tome. Ne radimo dobro. Više ne mogu da se foliram i da pričam priče, a ako kažem iskreno, mnogima će biti neprijatno i ne mogu time da se bavim'', poručio je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke