Savo o najbitnijoj utakmici u Partizanu - crno-beli, sad se pokažite!

Autor: Beta Beta
sreda 27.11.2019.
11:56
Izvor: Beta

Savo jedva čeka utakmicu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je utakmica protiv AZ Alkmara verovatno najbitnija od kad je preuzeo tu funkciju i istakao je da će biti veoma teško protiv holandske ekipe.

"Nadam se da smo spremni, imali smo vremena da se odmorimo od prethodne utakmice, imali smo dan, dva više nego što je uobičajeno. Ovo je jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica od kad sam ja u Partizanu i verujem da i igrači to tako gledaju. Igramo protiv jedne ozbiljne ekipe. Ni posle utakmice u Beogradu u kojoj smo bili dosta bolji i imali igrača više mislim da ljudi kod nas nisu bili svesni koja je snaga ove ekipe. Medjutim, videli ste poslednjih par meseci njihove rezultate. Biće izuzetno teško, ali je i moguće bez obzira na kvalitet AZ Alkmara, bez obzira na to što igramo na strani mislim da ćemo imati naše šanse ako budemo od prvog do poslednjeg minuta fokusirani, ako budemo ispoštovali dogovor. Mislim da će detalji odlučivati, videćemo da li će biti na našoj strani", rekao je Milošević novinarima pred put u Holandiju.

Partizan će gostovati AZ-u u petom kolu Lige Evropa i potrebna mu je pobeda da bi zadržao šanse da prodje dalje.

"Ne verujem da se moji momci plaše bilo koga, nismo se uplašili ni Mančester junajteda. Moramo da imamo respekt za rezultate koje ima AZ Alkmar, oni pozivaju na još veći oprez kada je u pitanju naša igra, naša koncentracija tokom svih 90 minuta jer ovi rezultati pokazuju ako se malo opustite protiv Alkmara imaćete veliki problem. Ima dosta stvari koje moramo da uradimo dobro ako želimo dobar rezultat", kazao je Milošević.

Po njegovim rečima, igranje takmičenja poput Lige Evropa je neophodno Partizanu.

"Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak, nekad veći, nekad manji. Ova utakmica nije sudbinski toliko bitna kao što je bila protiv Moldea. Ta protiv Moldea se više odnosila na taj finansijski deo, ova sad ima drugu specifičnu težinu, jer može da nam donese prolaz dalje što opet indirektno ima i finansijski efekat, ali je jako bitna stvar da nastavimo da nastavimo rastemo kao tim, a da bismo nastavili neophodno je da igramo ovakva takmičenja, da se takmičimo protiv ozbiljnih ekipa da bismo mogli da podižemo nivo igre. u tom smislu je ova utakmica možda najbitnija od kad sam ja u Partizanu", naveo je trener crno-belih.

Crvena zvezda je u utorak poražena od Bajern Minhena sa 6:0 u Ligi šampiona, a Milošević je istakao da se nikad neće radovati tudjoj nevolji, upitan za komentar tog susreta.

"To je realnost kada se susrećemo sa najvećim evropskim ekipama i zaista nije lako. To je bila zaista teška utakmica po Zvezdu i nije iznenadjuju rezultat, niti ga shvatam katastrofalno. Možda je dobro i za Zvezdu i za sve nas da smo videli ove godine, i mi smo se susreli sa sličnim problemom u Mančesteru, da shvatimo neke stvari, da ne zatvaramo oči pred problemima, naš fudbal ima puno problema. Ovakve situacije moramo da koristimo da izvlačimo pouke da bismo bili u budućnosti bolji. Ono što mi se možda jedino nije dopalo, ovo govorim dobronamerno, nije mi dopala energija igrača. Gubila je Zvezda utakmice u Ligi šampiona u prethodne dve godine, ali je uvek imala veću energiju od ovog sinoć. Neću da ulazim koji su razlozi, ali je verovatno i teško igrati konstantno te utakmice a imati energiju i držati je na maksimumu. U svakom slučaju, treba izvući pouke", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke