Savo sa manje glavobolje, ovo su timovi Zvezde i Partizana!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.06.2020.
21:34
Izvor: Sportske.net

Prognoziramo timove za sutrašnji derbi.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Sutra od 20 časova u Humskoj ulici igra se novi derbi ove sezone, a radi se o onom iz kategorije koja se ne broji zvanično za ovu svetkovinu - Kupu Srbije.

Specifičnost ove utakmice ogleda se u tome što nema teorije da neko može predvideti konačan ishod, ne može se to uraditi ni u ludilu, posebno jer dolazi nakon pauze zbog koronavirusa ali i zbog činjenice da su Savo Milošević i Dejan Stanković donekle krili svoje adute.

Kako će na teren istrčati Partizan?

Barem što se tiče odbrane u Partizanu ne bi trebalo da ima previše dileme. Stojković će biti na golu 99%, ispred njega u liniji su Nemanja Miletić i Slobodan Urošević po stranama, odnosno Strahinja Pavlović i Bojan Ostojić u sredini.

Povreda Sume je dovela i do pomeranja, pa ga, iako je donekle spreman, ne treba očekivati kao startera za derbi.

To bi mogao da iskoristi Aleksandar Šćekić koji će u paru sa Zdjelarom biti na sredini terena, a trojku ispred predvodiće Natho. Ko će biti po stranama? Veliko je pitanje - Lazar Marković ili Filip Stevanović na jednoj strani, a na drugoj će biti Takuma Asano. Naše predviđanje je - Marković od starta.

Sadik ima daleko veće šanse od Matića da se nađe u startnoj postavi, iako je bilo kritike na njegov račun od strane Miloševića.

Derbi baner

Crvena zvezda ima više dilema, pre svega zbog menjanja formacije.  

Dejan Stanković će definitivno među stative postaviti Borjana, a ispred njega će definitivno biti Gobeljić i Rodić po stranama, odnosno Degenek i Milunović u sredini.

Imajući u vidu da je Stanković često uigravao ekipu sa 2 napadača, verujemo da će tako biti i sutra.

Dakle, očekujemo još četvoricu na sredini, Ben je najsigurniji na jednoj strani, a po sigurnosti sledeći je Petrović koji cementira svoje mesto na sredini terena. Ko su još dvojica?

Najverovatnije mladi Gavrić koji oduševljava u drugom delu sezone, a na pitanje Nikolić ili Ivanić odgovor je najverovatnije - Mirko Ivanić.

U napadu bi moglo biti mini-iznenađenje, ako se to tako može nazvati, pošto očekujemo Tomanea i Vukanovića koji je dobijao šansu u špicu i uspeo je da se nametne nakon ove duge pauze.

Kome dajete veće šanse?

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Ben, Petrović, Ivanić, Gavrić - Tomane, Vukanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Wednesday, 10.06.2020
13:58

sto Ostojic pored Vitesa? nema logike, ovaj je mladji skoro 10 god, brzi, bolji itd...xD

avatar
Dorotej
Wednesday, 10.06.2020
11:29

Ne razumem o čemu piše komentator? Glavobolje!? Naš trener Dejan Stanković ima slatke muke koje igrače da pošlaje na teren. Nadam se da će izabrati pravu kombinaciju da pobedimo Partizan u kvalitetnom meču, jer obe ekipe imaju potencial da igraju lep fudbal. Dosta je bilo slabih derbija, koji su bili mučenje za gledaoce.

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 09.06.2020
23:20

Stevanovic da ne pocne?

avatar
svojnasvome
Tuesday, 09.06.2020
22:59

Pa stavite makar kad je partizan domaćin najpre partizan pa onda njih.....preteraste ga više...al proci, verovali il ne ali proci ce i doći će vam nazad sve ono šta radite, hulite, uništavate, izivljavate se nad zdravim razumom....

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 09.06.2020
21:46

Milunovic moze biti glavni igrac Partizana ali se nadam da nece....