Savo sleže ramenima: "Bolje od ovoga ne možemo - da smo ravnopravni sa Junajtedom, pa i bolji od njih"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 24.10.2019.
21:55
Izvor: Sportske.net

Ne brine trenera Partizana prolaz u drugu rundu uz ovakvu partiju.

Miroslav Todorovic/Partizan.rs
Miroslav Todorovic/Partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je večeras verovatno bio bolji, ali je Mančester junajted pobedio i odneo tri bod iz Beograda. Savo Milošević nije imao razloga za nezadovoljstvo i rekao je da njegov tim ne može bolje od ovoga. Uz napomenu da sa ovakvom igrom ne treba da brine za prolazak u drugu fazu.

"Pre svega, čestitke Mančesteru na pobedi i možda još veće čestitke mojim momcima na svemu što su pokazali tokom 90 minuta. Nije lako biti ravnopravan ili u većem delu utakmice bolji od ovakvog tima. Ali, oni su to uradili i to je fantastično. Videli ste sami, to su neke druge brzine, ali su se posle početka prilagodili na ritam i bili ravnopravni.

Osim toga, jako mi je drago da je ambijent bio takav, da smo pokazali Evropi i svetu da možemo da budemo civilizovani i da organizujemo veliku utakmicu
", rekao je Milošević.

Navijači su u glas viknuli "penal!" kod onog igranja rukom...

"Zaista neću komentarisati suđenje, ne činim to ni u našoj ligi, pa neću ni ovde. To nije moj posao", kratko kaže Savo.

Malo je glupo čestitati posle poraza, ali sve čestitke na prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu.

"Zaista od srca hvala. Što se tiče drugog poluvremena, dali smo svoj maksimum, uspevali smo da dođemo do protivničkog šesnaesterca, a po tome se meri današnji fudbal. Imali smo šanse, čak ponedke i dobre i mislim da smo uspeli da se izmerimo sa dobrim protivnikom na evropskom nivou", rekao je Savo.

Novinar iz Engleske pitao je trenera Partizana da li mu je delovalo da bi Junajted ikad postigao gol da nije bilo penala. Da li mislite da možete do pobede na Old Trafordu?

"Mogao je da postigne gol. Ima mnogo opasnih igrača napred, uspeli smo da neutrališemo veći deo tog kvaliteta napred, a za to ima zasluge naša zadnja linije. Što se tiče Old Traforda, naš jedini cilj je da damo svoj maksimum i da ni za čim ne žalimo, kao što je to bilo večeras", rekao je Savo.

Bili ste prvi na tabeli grupe, sada ste treći, da li vas to brine?

"Ponoviću, možda sam već dosadan. Mislim da je ovaj nivo igre koji smo pokazali večeras dovoljan da izborimo plasman u drugu fazu. Ako uspemo da održimo ovaj nivo u naredne tri utakmice, mislim da nećemo imati problema", rekao je Milošević.

Dobili ste ovacije na kraju utakmice, i vi i tim, uprkos porazu. Šta vam to govori?

"Moram reći da sam prezadovoljan, to se ne dešava često u Srbiji. Sigurno govori mnogo o kvalitetu naše igre, ne samo na ovoj utakmici, nego i na prethodnim. Ono što mi to govori jeste da smo na pravom putu, ali i da su igra Partizana i ono što Partizan radi - pravi put. Ovo je najviše što možemo da uradimo, da i posle poraza dobijamo ovacije. Više od toga ne možemo", rekao je Milošević.

Solskjer nije imao dilemu kada je rekao da je Brendon Vilijams bio najbolji kod njih. Ko je za vas bio najbolji?

"Moj kolega je imao mali broj igrača da bira. Ja ako izaberem jednog, ogrešiću se o ostalih 10", rekao je kratko Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 25.10.2019
16:04

'Dobili ste ovacije na kraju utakmice, i vi i tim, uprkos porazu. Šta vam to govori?' - to nam govori da smo svedoci kolektivnog ludila u kome se slave porazi, velicaju porazeni i dizu u nebesa cak i posle debakla (poput Zvezdinog), a kamoli posle minimalnog poraza.

'Da li mu je delovalo da bi Junajted ikad postigao gol da nije bilo penala?' - ma kako ne, MUN bi bio prvi tim koji je postigao gol ne samo bez ijednog suta ka golu protivnika, vec i bez pomisli da sutiraju. A ustvari je briljantna Partizanova igra u odbrani sprecila ogromnu zelju MUN-a za postizanjem golova. :D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 25.10.2019
20:16

Kad pročitam prvi deo tvog komentara shvatim da živimo u ludilo u kome se slave ili bar priznaju krađe. Kad pročitam i drugi shvatim da živimo u jednom društvu gde je tuđe sve bolje, a sami sebe gazimo, pa kako postupamo sami sa sobom nije ni čudo kako nas drugi tretiraju jer to pitanje s kojim se sprdaš, a potpuno je na mestu je postavio engleski novinar, a ne srpski, novinar koji prati Mančester Junajted. I njemu je jasno da je Partizan zaslužio pobedu i da je bolji, ali ne i svima vama koji živite u državi iz koje je Partizan, bez obzira za koga navijali, jer bi normalno bilo da vam zbog reputacije lige bude drago da je Partizan bolji od Mančester Junajteda, ali vi ste videli da Mančester Junajted nema želju verovatno ste to primetili dok je trener Mančestera na teren slao Rašforda, Pereiru i Džejmsa, igrače iz prve postave protiv Liverpula. A kad pogledam ceo komentar tačno vidim želju i volju da se sve ono što je loše iz zvezde pripiše Partizanu, možda vam to donekle uspe u Srbiji, ali ne možete da upravljate svetom, eno već se svi sprdaju sa igračima Mančester Junajteda šta su im radili Sadik i Suma, mada ni Asano ništa nije bilo manje dominantan osim što nije bio toliko atraktivan.

avatar
VojvodjaninZR
Friday, 25.10.2019
09:10

Hoće li neko obavestiti Sava da je izgubio poslednje tri utakmice?

avatar
REVØLT
Friday, 25.10.2019
13:22

Plus od mene, ali, od toga dve zbog sudija.

avatar
carbone
Friday, 25.10.2019
07:48

AZ nece igrati sa 10 igraca celu utakmicu kuci, Macester je pokazao koliko je zainteresovan za ligu Evrope ,Astana je prosecan tim i za nasu ligu.Postoji sansa da Partizan prezimi u Evropi i to velika i da pobedi sve do kraja jer nije nemoguce jer je AZ 4-ti a Mancester 14-ti

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 25.10.2019
04:17

Izgubiti kuci od, po formi gledajuci, najgore ekipe u grupi i na kraju cestitati igracima moze samo najveci pajac

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.10.2019
22:40

Astana će najverovatnije izgubiti sve utakmice do kraja jer nakon što ih je Partizan pobedio na njihovom terenu igraće sa drugom postavom dok prvu čuvaju za završnicu prvenstva gde jure titulu, a najveća ironija je da im se prvenstvo završava pre poslednje utakmice kada dolaze Partizanu pa će jedino protiv Partizana oba puta igrati u punom sastavu, jedino protiv AZ oba puta u rezervnom sastavu. Kada upišemo bodove od Astane: Mančester Junajted 10, AZ 8, Partizan 7 i sa najgorim rasporedom osim ove anomalije sa Astanom jer gostuje i Junajtedu i AZ-u. Da bi Partizan prošao nakon današnje krađe u kojoj su mu oteta 3 boda mora da: 1. pobedi AZ, a da AZ ne pobedi u Mančesteru; 2. odigra nerešeno obe i to protiv AZ 3:3 ili remi s više golova, a da Mančester pobedi AZ; 3. odigra nerešeno s Mančesterom i pobedi AZ, a da AZ ne pobedi u Mančesteru; 4. odigra nerešeno s Mančesterom i pobedi AZ s boljim međusobnim skorom s bar jednom od njih ukoliko AZ pobedi u Mančesteru; 5. da pobedi Mančester s boljim međusobnim skorom i da AZ pobedi Mančester; 6. da pobedi Mančester i igra nerešeno s AZ; 7. da pobedi sve do kraja. Koliko je ovo realno, ako znamo da protiv AZ sudija nije svirao penal za Mančester, a protiv Partizana jeste sumnjiv i još za Partizan nije najmanje 1 dosudio, da je AZ i večeras dobio 2 penala?

avatar
Marko Kralj
Friday, 25.10.2019
08:39

Hahahah odustajete i od borbe u Evropi. Ne moze se u ovakvoj situaciji

avatar
magister
Friday, 25.10.2019
10:42

Hvala Kralju, veoma informativan komentar.

avatar
REVØLT
Thursday, 24.10.2019
21:59

Ko je Brendon?

avatar
The Red Army
Friday, 25.10.2019
00:46

Klinac ovaj levi bek sto nad njim napravljen penal

avatar
REVØLT
Friday, 25.10.2019
07:53

Hvala na odgovoru.