Savo žali za propuštenim, ali zna šta sledi... Hvalospevi Nathu, a šta kaže o Asanu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2019.
23:42
Izvor: Sportske.net

Strateg "crno-belih" želeo pobedu.

Darko Gajić/Sportske.net
Darko Gajić/Sportske.net

Povezane vesti

Trener Partizana Savo Milošević istakao je žaljenje za propuštenom prilikom da na startu takmičenja u Ligi Evrope "crno-beli" osvoje tri boda.


"U najkraćem, opet smo propustili da pobedimo na našem terenu, s obzirom na razvoj situacije i broj šansi koje smo imali. Dobro je da smo došli u situaciju da ni bodom nismo zadovoljni u Ligi Evrope. Većim delom prikazanog sam zadovoljan, ne možete igrati loše a da stvorite 10 zicera. Malo je bilo problematično u prvih 20 minuta, opet se izgleda nismo snašli, ali kada smo došli do igre, bilo je lakše. Naišli smo na protivnika koji ima izuzetan kvalitet,  pogotovo u napadu. Primili smo prvi gol i taj gol može da se desi, a onaj drugi, da primite gol iz kontre, sa igračem više, pri vođstvu 2:1…to je nešto o čemu moramo da razmišljamo. Moramo ovo da arhiviramo koliko ovog momenta, znate šta nas čeka dalje."

Na osnovu poslednja 24 sata, šta ćemo gledati u nedelju u derbiju?

"U velikoj meri ono što ćemo gledati zavisi od oporavka i Zvezde i nas. Imali smo utakmicu i mi i oni. Videćemo u kom stanju ćemo biti i mi i oni i o tome zavisi umnogome šta ćemo videti u subotu."


Bibras Natho je ponovo pokazao da je veliki majstor, kakav se retko viđa, pogotovo kod nas…

"Ja sam to rekao više puta, zato smo ga jurili i čekali dva meseca, znali smo šta dobijamo njim. Od samog početka to pokazuje, ali to je i odlika velikih igrača da odmah pokazuje šta zna, bez obzira na spremu. Ali, javnost vidi samo ono konkretno, on nije samo dao dva gola, prosto je pravi lider i vođa i to pokazuje, ostaje da se ekipa adaptira na njega i ono što može da pruži."

Da li se slažete da je odbrana najslabiji deo tima i da li vas to brine?

"Ja to tako ne gledam, u modernom fudbalu ne postoje odbrana i napad, postoje faze i odbrane i napada. Danas nismo branili dobro kao tim i zato smo imali problema u zadnjoj liniji, ali to nije problem igrača, nego defanzive. Na 2:1 smo dozvolili onakvu kontru, to je stvar defanzivne discipline."

Da li je sebičluk u napadu problem?

"Ne, ne, ne. Prosto manjak koncentracije. U tim situacijama tražimo da lopta ide brzo s obzirom na naše navike i na ono što su navikli ljudi, zbog te brzine ulazimo u te situacije ali još nam fali u fudbalu to najteže, pogotovo kada postignete brzinu, morate bolje i brže i to će sigurno doći vremenom, da igrači stvori mehanizam da igraju brzo i da lopta ide brzo. Nisam zabrinut, ali naravno, plaćaćemo cenu toga dok se ne uigramo. Jako je teško u Evropi, ma u svakoj utakmici je teško stvarati šanse i mnogo šanse."

Asanova završnica?

"Asano nije u potpunom ritmu. On jeste došao pre mesec i po – dva, ali javnost ne zna da od Malatije ima žestok udarac i praktično mesec dana nije bio u ritmu, nema svoju trku i brzinu. To loše trčanje je posledica povrede, verujte mi njegova realizacija je vrhunska i to će se videti kad bude spreman", istakao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Friday, 20.09.2019
10:06

Savo kriv za poraz.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
09:40

Ne verujem da mu je realizacija vrhunska. Tavamba, Rikardo, Asano, nijedan od njih n(ij)e zna(o) glavom.

avatar
carbone
Friday, 20.09.2019
07:25

Ne da j Boze da se do kraja utakmice igralo 11-11...onda bi videli pravo lice ove ekipe, ovako, slab rezultat obzirom na prednost domaceg terena, igraca vise sat vremena, penal....

avatar
Gogi-11
Friday, 20.09.2019
05:48

Imali ste odlicnog sudiju svira vam penal koji se ni kod nas u ligi ne svira ali ipak sto bi vas profa rekao valio je veselinovic ili mazic oni bi nasli nacina da ne priznaju golove holanđanima....

avatar
BloodY RippeR
Friday, 20.09.2019
14:20

Jbg nama nebi u domacem svirali i da 2 odbranbenih ulete i pole mu noge ali zato nekim tamo sviraju i na 19m nepostojeci faul kao penal . Pa ni to nije malo posle jos i golman gostiju umesto da pusti loptu u golaut ili da je hvata on glavom asistira vama i prvavi potom jos jedan nepostojeci penal.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
16:59

Ne sudi se Partizan, a zvezdi se sude i kada napravi prekršaj u napadu i to van šesnaesterca, ako treba penal za zvezdu...i imaš obraza da se kao navijač zvezde javiš, nije prošlo 50 godina od te krađe nego 5 dana.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 20.09.2019
00:21

E moj savo.Zbog ogromne nediscipline odbrambenih igraca tim prima jeftine golove.Ceo mec miletic igra ofanzivno krilo iako to nije.kod vodjstva partizana morao je trener da povuce miletica nazad.Pavlovic previse cesto solira napred.Asano sebican maximslno.Da je veceras bio Rikardo bilo bi pet sest golova u mrezi AZ

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
00:17

Već više od 2 godine, od prodaje Đurđevića i Leonarda pišem da je najslabija tačka u timu napadač, odnosno napadači jer nema Partizan nijednog golgetera, a treba da ima najmanje 2 u samom špicu. Ne možeš da igraš ultra-ofanzivno i da stvoriš 7 šansi od kojih nijedna nije iskorišćena, a da očekuješ da ti protivnik ne stvori nijednu, nije Partizan ni od koga jači za toliko u LE, a pogotovo ne protiv ekstremno brzih igrača kakve ima AZ. Oni su stvorili 3 šanse i dali 2 gola. Ponavljam da je problem što nema sigurnog gol(geter)a u napadu da materijalizuje igru i šanse.

avatar
BloodY RippeR
Friday, 20.09.2019
01:13

Slazem se ali najveci je problem trener. Savo cuti i blene celu utakmicu. Da je Nikolic trener mi pri rezultatu 2:1 nebi vidjali Pavlovica i Miletica u zavrsnici a nemaju 2 blage sa loptom. Gomilamo pored njihovih 8 u odbrani i nasih 8 i samo suzavamo nas prostor za igru pasova a nemamo 3 igraca koji znaju da ih prave. Svaki bitniji pas je bio presecen a to je najveca mana partizana. Savo ako je hteo da ih napada trebao je od starta drugog poluvremena vec da krene sa uvodjenjem nekog ofanzivca umesto scekica ili miletica a ne oni da igraju u napadu a nisu sposobni ni samo odbranu da odrade kako valja. Nismo igrali protiv timova iz nase pingpong lige vec protiv Az-a. Mada i u domacoj cim nas neko napadne oni kiksnu u odbrani. Ja ne znam sta se Pavlovic velica decko je ispod proseka i za partizan a kamoli za jaci klub evrope. Milenkovic je za njega u tim godinama vec bio Alesandro Nesta,Stam,Vidic,Ferdinand.... Jednostavno Savo je najveci krivac ovog poraza, jos on nije zreo da bude trener a i nevolim mutave trenere.

avatar
gorango
Friday, 20.09.2019
15:15

Cekaj, zaboravio si da pomenes Zvezdu! Jesi dobro?

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
00:05

Asano, Miletic, Ostojic, ali, i Tosic i Scekic, plac majke Bozije...

avatar
napred Panktizan!
Friday, 20.09.2019
10:20

Ds, s tim da je Ostojic previse bio napred iako to realno ne zna, trebao je Savo da mu kaze da se povuce posle drugog gola. A Tosicu zameram samo slobodnjak, on ako vise ne ume da ih izvodi kao ranije, onda treba to da prepusti nekom ko ume, ako uopste ima takvih.

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
23:00

Sve si pogodio.