Selektor dosledan sebi - "Teška artiljerija" samo u slučaju preke potrebe!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.01.2019.
11:01
Izvor: Sportske.net

Selektor poručuje da nije preterano tvrdoglav. Treba li onda da se nadamo promeni stava po pitanju korišćenju napadačkog potencijala koji Srbija ima?

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u 2019. godini čekaju kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u kojima će "Orlovi" igrati protiv aktuelnog prvaka "Starog kontinenta" Portugala, zatim Ukrajine i selekcija Litvanije i Luksemburga.

Konkurencija je jaka, ali mnogi smatraju da Srbija poseduje kvalitet neophodan da se obezbedi direktan plasman na kontinentalnu smotru.

Mnogo priče u prethodnom periodu bilo je oko napadačkog potencijala koji državni tim trenutno poseduje, a to potvrđuje informacija da Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović imaju najbolji napadački učinak u celoj Evropi u 2018. godini.

Kada se saberu klupski i reprezentativni golovi pomenute trojice, dolazimo do brojke od 95 golova, a to je za dva više od poljskog trija Levandovski - Milik - Pjatek.

Svaki selektor bi poželeo da ima na raspolaganju igrače u ovakvoj golgeterskoj formi, a da li bi Mladen Krstajić mogao da ih uklopi u tim?

"Može, ali onda treba da se promeni ceo koncept i sistem koji forsiramo poslednjih godinu dana. Te stvari možemo da korigujemo u toku utakmice, kad, ne daj Bože, ekipa slabije igra, ili jurimo rezultat pa su nam potrebna dva špica... A, zašto nekad i ne početi utakmicu sa dva špica...", kaže Krstajić za "Žurnal".

Sve su prilike da nakon ovakve izjave ne možemo da očekujemo neke veće promene u sistemu državnog tima koji bi omogućio da igramo sa više klasičnih napadača.

"Jesam tvrdoglav... Možda na prvu... Imam neke principe od kojih ne odustajem. Ali, takođe sam timski igrač, ne bežim od saveta i korigovanja... kad me savetuju drugi... Nisam kompleksaš!", poručuje Mladen Krstajić.

Prvi spisak u 2019. godini Mladen Krstajić će saopštiti početkom marta, a videćemo da li će na njemu biti sva trojica pomenutih napadača i da li će u duelima sa Nemačkom i Portugalom selektor "korigovati" nešto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Monday, 07.01.2019
03:27

Nikako da sklopimo mozaik. Znaci, nikako. Toliko suvog potencijala ali nesto ovek j***o fali... Krstajic nije covek za posao i za duge staze. Ove momke bi trebao da vodi neko sa vise autoriteta i iskustva. Nadam se da ce Krsta da okrene stvari i da nas sve ucutka ali sumnjam da cemo docekatibto tako dugo cekano evropsko prvenstvo iako po igrackom kadru mora da se kvalifikujemo. MORAMO. Price da imamo prosecne igrace su lupetanja cista. Srecno. Sta god.. Ja cu gledati i nervirati se kao obicno. SRBIJA.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 07.01.2019
01:51

Zaboravio sam Melega, ali, i Milunovica.

avatar
Igor K.
Sunday, 06.01.2019
20:53

4-I-2-3
Rajković (Dmitrović)

Ivanović (Maksimović), Milenković, Maksimović (Veljković), Kolarov

Milivojević (Grujić)

Matić (Maksimović), SMS (Lukić)

Tadić (Gaćinović), Živković (Ljajić)

Mitrović (Jović)

Prijović kad ode u nepoznato, ćao. I to nam je to. Ostali: Rukavine, Vukovići, drugi Mitrovići, Radonjići, Kostići, i kojekakvi domaći, grčki, istočnoevropski i belgijski gelipteri nisu ni za... Fejsa ako neće - neće. Jedino mi je žao zbog Subotića. Nemamo izbor u odbrani.

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 06.01.2019
16:26

Da imas najbolji koncept i sistem za viski i ispijanje istog se apsolutno slazem!!!!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 06.01.2019
18:08

I za pevanje narodnjaka:-D

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 06.01.2019
16:25

Koncept i sistem koji forsira!? Ovaj covek se sprda sa svima nama... On ima neki sistem, e sto se slatko nasmejah...

avatar
Alex_Alfa
Sunday, 06.01.2019
14:51

Koji tvoj koncept čoveče, pusti repku uzmi da vodiš neki klub prvo da naučiš trenerski zanat pa onda konkuriši za klupu repke kad iza tebe stoji neki uspeh i trenerski staž, imaj bar malo obraza...

avatar
ProudKnight
Sunday, 06.01.2019
13:59

Ako imaš odlične rezultate, onda možeš biti tvrdoglav koliko hoćeš, a obzirom da imaš jedan od boljih timova u Evropi, trebao bi biti pametan za promjenu, pa iskoristiti sve njihove kvalitete, ukoliko ih budu željeli prikazati u nacionalnom dresu. Svakako, treba pružiti priliku tim fudbalerima, a na njima je hoće li to iskoristiti ili ne. Pisao sam već da Jović treba igrati, jer daje nešto novo našem timu, pa zašto da ne u 4-3-3 sa Tadićem i Mitrovićem ili u 4-4-2 sa Mitrovićem u paru. Vratiti Milivojevića, jer je on naš najbolji zadnji vezni, pozdraviti Rukavinu i zahvaliti mu i uvesti par fudbalera iz mlađih kategorija. Vratiti Sulejmanija i dati mu ozbiljniju ulogu, jer igra vrhunski. Ima tu mnogo prostora za promjene!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 06.01.2019
18:09

A Matic, zar i on nije zadnji vezni? :-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 06.01.2019
13:34

Moze Ivanovic umesto Drazica ili Joveljica i levi bek Zemuna umesto Sehe...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 06.01.2019
12:41

4-1-3-2 (najjaca postava): Stojkovic- Ivanovic, Milenkovic, Subotic, Kolarov (ko je rekao Juzna Afrika '10) - Matic - Zivkovic, Ljajic, Sulejmani - Mitrovic, Jovic. 4-2-3-1 (ova i sledecih 5 postava): Dmitrovic- Gajic, Veljkovic, Spajic, Obradovic- Maksimovic, Fejsa - Tadic, Milinkovic-Savic, Kostic - Prijovic. Jovanovic- Basta, Pejcinovic, Tosic, Rodic- Lukic, Milivojevic- Lazovic, Jojic, Gacinovic- Djurdjevic. Rajkovic- Lakicevic, Maksimovic, Nastasic, Antonov- Gudelj, Radoja- Tosic, Djuricic, Katai- Pesic. Radunovic- Rukavina, Planic, Vukovic, Momcilovic - Petrovic, Kacar- Plavsic, Pantic, Drazic- Stojiljkovic. Rockov- Vulicevic, Miletic, Vitas, Bogosavac - Medojevic, Krsticic- Lutovac, Ristic, Radonjic - Pankov. I onda jedna za moju dusu u 4-3-1-2: Manojlovic- Gobeljic, Vilotic, Maras, Sehovic - Jovancic, Grujic, Brasanac- Aleksic -Joveljic, Jovanovic.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 06.01.2019
21:54

Prva postava je verovatno najjaca koju imamo. uz par malih izmena bila bi i realna. Ivanovic, Subotic i Stojkovic nece igrati vise, Dmitrovic na golu, ispred njega mora nesto da se kombinuje jer desnog beka nemamo. A slazem se da je greota trositi Milenkovica tu. Sramota je sto nam je Rukavina jedini igrac tu. Sergej isto mora u prvu postavu. Proradice kad tad.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 07.01.2019
13:12

Sva ta trojica bi i dalje igrala da se oni pitaju, u tome je nas VELIKI problem, to mora da se ispita. OK je primedba, Dmitrovica sam ja prvi stavljao ispred Stojkovica u poslednjih godinu i nesto dana pa i vise (pre toga Rajkovica), to lako moze i da se proveri. Mozda sam jedino jos mogao da navedem i Milunovica, Melega, mozda Lazara Markovica (daleko (mi) je najvece razocaranje od svih nasih igraca) pa i Aleksu Vukanovica.