Sikimić presudio "Zmajevima", Zvezda čeka vesti sa Brda!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.05.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su prvu pobedu u domaćem šampionatu posle mesec dana, a minimalac na Vračaru u duelu sa Voždovcem približio je crveno-bele za još jedan korak 27. šampionskoj tituli.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Prva utakmica 34. kola domaćeg fudbalskog šampionata odigrana je na stadionu Obilića na Vračaru gde je "iseljenik" Voždovac ugostio ekipu Crvene zvezde.

Crvena zvezda je u prilično monotonoj utakmici koja će brzo biti zaboravljena slavila sa 1:0 (0:0) pa se na tri kola pre kraja prvenstva za još jedan korak približila šampionskoj tituli.

Gol pogledajte OVDE!

Voždovac: Milošević - Srećković, Mihajlov, Ivković, Puzigaća - Pavlović, Radin - Asani (od 59' Odita), Ćirković, Blagojević (od 85' Adamović) - Stojanović (od 73' Mašović)

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek - Srnić, Babunski (od 66' Plavšić), Ristić (od 66' Gavrić) - Sikimić

Utakmica na stadionu Obilića na Vračaru odigrana je po lošem vremenu, a fudbaleri dveju ekipa uklopili su se u sivilo beogradskog neba. U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo prilika, a atmosferu je turobnom učinilo i ćutanje navijača Crvene zvezde koji nisu navijali iz poštovanja prema Aleksandru Jaćimoviću koji je ubijen u Čačku pre desetak dana.

Svega tri šuta ka golu Voždovca uputili su fudbaleri Crvene zvezde u prvih 45 minuta, a od toga je samo jedan išao u okvir gola i bio potpuno bezopasan po golmana domaće ekipe.

Osim pokušaja Predraga Sikimića u prvom delu su pokušali još David Babunski i Mičel Donald ali su oba udarca završila pored leve stative Miloševićevog gola.

Nešto sadržajnije bilo je drugo poluvreme, uz nešto više prilika pred golom Voždovca i zahvaljujući pogotku koji je Predrag Sikimić postigao u 57. minutu posle prekida.

Na startu drugog dela igre prvo su zapretili David Babunski i Luis Ibanjez, a onda je usledio prekid sa leve strane koji je izveo Zvezdin Argentinac koji preciznim centaršutem nalazi Predraga Sikimića na petercu pa ovaj uspeva da sprovede loptu u mrežu.

Nakon vodećeg gola Crvene zvezde usledio je nešto mirniji period igre bez prilika, a gosti su tek u završnici pokušali da dotuku protivnika drugim golom.

Najbolje prilike u završnici susreta imali su Damjan Le Talek u 81. minutu, a zatim i Predrag Sikimić koji glavom šutira pravo u dobro postavljenog Miloševića u 83. minutu meča.

Na kraju su se na Vračaru rasplamsale i strasti ali je Zvezda sačuvala prednost i upisala nova tri boda koja je dovode na korak od šampionske titule.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 03.05.2016
19:43

sto je trener vozdovca najbolje igrace ostavio na klupi?

avatar
Zavari ih Vucicu
Wednesday, 04.05.2016
00:11

Samo da bi vi patili..

avatar
PeraKojot
Tuesday, 03.05.2016
19:37

Rendula i Ibanjez perfektni. Ristic i Babunski ocajni.

avatar
El Diablo
Tuesday, 03.05.2016
19:03

Ne znam kako se preziva golman Vozdovca ali decko pojma nema da brani.Lopta mu ladno ispala iz ruku prilikom suta Sikimica.To bih i ja odbranio taj sut.

avatar
Tuesday, 03.05.2016
23:16
avatar
Zavari ih Vucicu
Wednesday, 04.05.2016
00:11

Ma sve bi ti , al prvo skolu da zavrsis..

avatar
Tuesday, 03.05.2016
18:58

Imao sam neki predosećaj da će biti ovaj rezultat, pogotovo nakon prvog poluvremena - sve me je podsetilo na prošlogodišnji duel ovih rivala kada je Luka Jović presudio!

avatar
sančo pansa
Tuesday, 03.05.2016
18:34

Ajmo lagano još malo pa titula.Sikimić malo komično daje gol ali ima Zvezda čemu da se raduje.Plavšić je pravi dijamant i veliki zalog za budućnost.