Sjajna Zvezdina računica - "Golobradi" doneli 39 miliona!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 05.10.2022.
22:02
Izvor: Sportske.net

Ozbiljna računica crveno-belih.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je uspela da savlada u oba meča ekipu Omonije sa Kipra i tako je došla do plej-ofa za plasman u nokaut fazu Lige šampiona za omladince. 

Nakon meča govorio je Dragan Mladenović, direktor omladinske škole Crvene zvezde, a istakao je da je sada već normalno da mladi fudbaleri crveno-belih postižu ovakve uspehe, kao i da nije cilj osvajati titule u ovim kategorijama, već afirmisati igrače. 

"Rekao bih da smo u ovom trentku na jednoj visokoj tački kada je reč o kontinentalnom fudbalu i uspehu koji smo postizali u prethodim sedam godina. Identično je i sa Zvezdinom školom, jer smo već tri godine u nizu osvajači Omladinske lige Srbije, što nije prioritet, koliko sam razvoj igrača, kojih je takođe sve više u prvom timu i kojih je sijaset u prethodnih sedam godina ostavilo utisak u seniorima Crvene zvezde, ali je dobar pokazatelj to da se deca u Zvezdi od malih nogu uče da su pobede nešto na šta moraju da se navikavaju", rekao je Mladenović, a preneo "Telegraf".

Otkrio je i zaradu od mladih igrača u poslednjih sedam godina. 

"Sama zarada koju je klub ostvario u prethodnih sedam godina i koja iznosi 39 miliona evra, a kad se pogleda koliko je uloženo finansijski u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Naravno, mi u Omladinskoj školi želimo da se najtalentovaniji igrači u potpunosti afirmišu u prvom timu i veoma smo ponosni na to što Strahinja Eraković izrasta u jednog od najboljih srpskih štopera baš u Crvenoj zvezdi. Raduju nas i partije Ivana Ilića, Marka Lazetića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića, Uroša Račića na međunarodnoj sceni, to su sve igrači koji su bili deo našeg sistema", rekao je on. 

Pohvalio se i brojem reprezentativaca. 

"Zvezda danas ima 472 registrovana mlada igrača, uz 69 reprezentativaca. Davne 2007. goine je na kontu od 235 fudbalera bilo je svega 25 reprezentativaca u svim mlađim uzrasnim selekcijama. Nekad je bila i misaona imenica da Zvezda igra Ligu šampiona, ne samo u seniorskom, već i juniorskom fudbalu. Danas je sve osim toga neuspeh i danas su naši omladinci redovni učesnici najboljeg takmičenja za mlade i želimo da to ostane standard, jer Zvezda je uvek gledala Evropu", ističe Mladenović. 

Omladinci Crvene zvezde će u narednom kolu Lige šampiona igrati protiv AZ Alkmara. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke