Škoti na skeneru Srbina koji ih zna u dušu i treba da ga poslušamo!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.10.2020.
21:59
Izvor: Sportske.net, novosti

Čovek koji je polovinu karijere proveo u Škotskoj.

AP Photo/Scott Heppell
AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije za tačno mesec dana igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo, a bivši reprezentativac Jugoslavije Miodrag Krivokapić, analizirao je Škote. 

Ako ih neko poznaje u dušu, onda je to upravo ovaj 61-godišnjak, koji je polovinu svoje igračke i trenerske karijere prveo upravo u ovoj zemlji, pošto je nakon Crvene zvezde i Sutjeske, u Škotskoj igrao za Dandi junajted, Madervel, Rejt i Hamilton.

"Veoma su organizovana reprezentacija, tvrda ekipa bez zvezda u timu. Sjajno ih predvodi selektor Stiv Klark, koji je radio kao pomoćnik Žozeu Murinju u Čelsiju, a potom i Keniju Dalglišu u Liverpulu. Jedan iskusan menadžer, koji je napravio promene u igri, stvorio kompaktnu ekipu, što pokazuje i podatak da nisu izgubili na sedam uzastopnih utakmica i prvi su u svojoj grupi Lige nacija", počeo je priču Miodrag Krivokapić, prenose Novosti.

Za Škote je ovaj duel jedan od najbitnijih u proteklih 20 godina, jer oni plasman na EP čekaju četiri godine duže nego mi, od 1996.

"Nakon pobede protiv Slovačke, selektor je samo kratko prokomentarisao da još ne razmišljaju o tom duelu, prva naredna utakmica je uvek najvažnija, ali jasno je da im je u podsvesti Srbija. Verujem da će stručni štab na čelu sa Ljubišom Tumbakovićem odlično pripremiti utakmicu i otkriti slabosti škotskog tima. Izuzetno su opasni iz prekida, vazdušnoj igri koja je zaštitni znak svih selekcija sa Ostrva, ali u skladu sa modernim fudbalom igraju dosta brže i agresivnije. Posebno mi se sviđaju Mektomini iz Mančester junajteda i Mekgin iz Aston vile, koji drže vezni red. Do sada su igrali u sistemu 3-5-2, dok zbog korone na poslednjim utakmicama nije igrao Armstrong, kao ni Tirni i Kristi, koji su bili u kontaktu sa njim. Sve u svemu, ne treba ih potceniti, ali uloga favorita pripada Srbiji, jer je kvalitetnija", zaključio je Krivokapić.

Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke