Skupo plaćena škola - Zvezdi u Trnavi ne igra 'nula'!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.08.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Šampion Slovačke odoleo je u Beogradu i poneo u revanš remi uz postignut gol. Zvezda skupo platila trenutak nepažnje, Spartak remijem bez golova može u plej-of.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa slovačkim Spartakom iz Trnave 1:1 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić (C), Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Ben, Ebisilio (od 79' Simić), Radonjić - Stojiljković (od 52' Milić (od 72' Srnić));

Spartak: Čudi - Kadlec, Tot, Godal (C), Čonka - Jirka, Sloboda, Grendel (od 89' Misenbek), Grešak, Rada (od 95' Hladik) - Bakoš (od 75' Ego);

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između šampiona Srbije i Slovačke odigran je pred 37.112 gledalaca od kojih je oko 400 navijača pružalo podršku gostujućem timu.

Nakon opreznog otvaranja utakmice od strane oba tima stiglo se do sredine prvog dela igre kada je za samo tri minuta atmosfera na "Marakani" išla od euforije do očaja.

Akcija Crvene zvezde iz 22. minuta završena je prekršajem kapitena Spartaka koji je Nenada Krstičića oborio u kaznenom prostoru, pa je španski sudija opravdano pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo El Fardu Ben i nije izneverio Vladana Milojevića i navijače, pa je Crvena zvezda u 23. minutu stigla do vođstva!

Slavlje je kratko trajalo. Samo što su krenuli sa centra gostujući fudbaleri koriste loše postavljanje odbrane domaćeg tima i preko Erika Grendela stižu do izjednačenja. Bio je to prvi primljeni gol crveno-belih od početka evropskih kvalifikacija.

Golove pogledajte OVDE!

Do odlaska na odmor crveno-beli nisu uspeli da se konsoliduju pa je ekipa Spartaka polako preuzimala kontrolu nad igrom tako da je pauza predstavljala sigurnu luku za domaće.

Kada su se izabranici Vladana Milojevića vratili na teren bilo je jasno da će opreznom ali napadačkom igrom pokušati da stignu do novog gola.

U uvodnih petnaest minuta videli smo opasdu gola Martina Čudija. Zvezda je pokušavala udarcima sa distance Branka Jovičića i Lorenca Ebisilija, ali je najbolju šansu u tom periodu propustio Nemanja Radonjić.

Dubinska lopta je prevarila defanzivca Spartaka u 53. minutu što je brzonogi Radonjić iskoristio ali je imao loš prvi kontakt sa loptom tako da je Čudi uspeo da izađe sa gol linije i maksimalno skrati ugao pre nego što je Zvezdin fudbaler uputio udarac.

Poslednjih pola časa igre Zvezda je imala veći posed lopte i pokazivala nameru da ugrozi gol rivala, dok su se fudbaleri Spartaka opredelili za defanzivni pristup i čekanje na kontranapade.

Vladan Milojević je prvo uveo Nemanju Milića ali je zbog povrede brzo morao da ga izvede i da na teren pošalje Slavoljuba Srnića. Nedugo zatim je u igru ušao i povratnik Veljko Simić i sa tom dvojicom crveno-beli su tražili veću prodornost po bokovima.

U poslednjem minutu meča Nemanja Radonjić je imao još jednu jako dobru šansu ali je tukao visoko preko gola.

Remi uz dat gol u gostima svakako više odgovara ekipi Spartaka iz Trnave, ali daleko od toga da je bilo šta rešeno posle "prvog poluvremena" ovog dvomeča.

Revanš utakmica zakazana je za 14. avgust u Trnavi i tamo će Zvezda igrati pod nešto većim pritiskom jer će domaćinu i remi bez golova omogućiti da ode u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Jovancevic
Wednesday, 08.08.2018
10:13

Nema lakih mečeva,nije smak sveta napadački na pobedu i to je to,ovi indijanci se branili i dali gol iz kontre,neće oni napadati ni u revanšu tako da će zvezda imati posed a samim tim i šanse za gol koje mora iskoristiti,na muci se poznaju junaci.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 08.08.2018
08:47

Inace mi znamo da igramo na nulu

avatar
Don Silvio
Wednesday, 08.08.2018
08:29

Steta, da su pobedili sa 2-1 recimo ovi bi se morali otvoriti kod kuce. Al jedan gol tamo mjenja sve. Imali su i 2-0 protiv Legije u gostima pa su to skoro prokockali kod kuce.

avatar
Zakarije Suraka
Wednesday, 08.08.2018
06:12

Sa Savićem i Degenekom ni u Kruševcu ne može se pobediti.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 08.08.2018
01:27

Korigovace to Milojevic u revansu i siguran sam da ce biti promena bar u napadu. Trnava je igrala bunker i igrace ga ponovo dok ne prime gol. Zvezda je pokazala da zna da igra u gostima, gledajuci zadnjih 10 eveopskih utakmica sticem utisak da bolje igramo u gostima. Jednostavno ne vidim da ce biti 0:0 u “Sparti” sta rece Miloje. Ne svidja mi se ovaj zreb, saznas ime sledeceg protivnika pre nego odigras sa prvim... mislim da je i to doprinelo malo opustenijoj igri po sistemu ‘lako cemo ovde ajde da vidimo kako cemo sa Salzburgom’.. Ovo je veliko otreznjenje i ocekujem bolju Zvezdu sledece nedelje. Sta se tice pojedinaca, Ebesilio i Ben su mi nekako nedoreceni, zasijaju na momente pa ih nema. Simic ce biti dobro pojacanje. Radonjic je najbolji Zvezdin igrac ali je mnogo poletio i to se primeti tako da kritike zbog igre na ovoj utakmici ce mu dobro doci. On je u formi i to ce pokazati vec sledecu utakmicu. Odbrana je ok, jedna greska Boze moj desi se. Kristicic odlican kao i svaku utakmicu. Jovicica nema ove sezone, ne znam da li je prosla bila njegova prava igra ili je ovo u stvari on. Najvise nam skripi na poziciji devetke, tu nemamo nikoga ko je u dobroj formi. Ocekujem prolaz u plej of, malo tezi nego sta sam ocekivao pre ove utakmice.

avatar
Dexa
Tuesday, 07.08.2018
23:45

Kakva bre nula, i kalkulacije...
Pobeda, ili mars kuci- nisi za takmicenje !!!
Nema tu filozofije

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 07.08.2018
23:32

Au.. Lepo ja kazem od pocetka da nam treba napadac, panj Stojiljkovic nas kostao pobede, kao i greske pojedinaca..

avatar
xman
Tuesday, 07.08.2018
23:01

sigurno je da Zvezda ima sanse za prolaz, ali ovim remijem su sebi maksimalno otezali posao..moja procjena je da ce procci

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 07.08.2018
22:49

A dobro, jedan losiji dan. Pogledajte samo vecerasnje rezultate. Niko nije dobio sem Benfike od favorita. Svi igraju fudbal. Mora tamo da se zapne, a i ako se ne prodje nije smak sveta, ne treba da lete glave.

avatar
deki trbic
Wednesday, 08.08.2018
16:53

koji jedan los dan? od prvog kola igrate tako samo ste igrali protiv slabijih protivnika kod kojih se nije primecilvalo da ste losi...

avatar
meh123
Tuesday, 07.08.2018
22:46

Simic je igrao dobro... trebao je od pocetka da pocne.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 08.08.2018
08:31

Mozda nije trebao ot pocetka ali definitvno barem 10minutra ranije da ga ubaci

avatar
kizito
Tuesday, 07.08.2018
22:42

Bez panike,bolja je Zvezda,dacemo gol, mnogo su prljavi, verujem u struku,nacice im slabu tačku i probiti tamo.Radonjic je delovao nadmeno i nabusito,to mi najvise smeta

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 07.08.2018
22:38

Добра је Трнава, али очекујем победу Звезде у реваншу!

avatar
RSBelgrade
Tuesday, 07.08.2018
22:37

Od 1 do 5: Borjan 3,kod gola nije mogao nista,nije imao nekog ni posla,sem 2 istrcavanja i dobro ne izbijene lopte koje su nas mogle kostati,Stojkovic 3,vidi se da se borio,ali vise je trcao po terenu nego sto je nesto pridodao svojim prodorima,dosta bezveznih dodavanja,nijedan centarsut da je valjao,Savic 4,odradio je maximalno,medju boljim pojedincima,Degenek 1,5,losa partija totalno kao da je izgubljen na terenu,lose postavljanje,lose dodavanje,Rodic 3,krivac kod prvog gola kad mu je prosao igrac,al posle toga odradio sto se od njega i ocekivalo,mada nije nesto u napadu bio zapazen,Krsticic 3,borio se koliko je mogao,Jovicic 3,nista narocito nije uradio,Ben 2 ,sem onog gola iz penala,nista nije uradio,centarsutevi losi,dodavanja netacna,dosta izgubljenih lopti,Ebesilio 3,5,borben,par dobrih suteva imao,ali kao da nije dovoljno posvecen utakmici,ponekad se cini da mu se i ne igra,Radonjic jedva 3,trcao je,ali i preterivao sa driblinzima,bespotrebno udario igraca kojim je zaradio zuti karton,Stojiljkovic 2,nezapazena partija,lose skroz,Srnic 3,samo zato sto je igrao kratko,mada lose i od njega,Simic 4,5,za onako kratko vreme najbolji pojedinac,zeljan je fudbala!

avatar
ZubA
Tuesday, 07.08.2018
23:46

Druze i ja koji navijam za Zvezdu sam ti dao minus, nalupao si se posteno.

avatar
RSBelgrade
Wednesday, 08.08.2018
15:16

Znam realno jesam,nego sam bio iznerviran sinoc toliko,da mi se cini da bi svima dao otkaz,ohladio sam glavu,nije sve tako crno bilo!

avatar
riquelme
Wednesday, 08.08.2018
00:38

Vidi ga ovaj strucnjak! 😂😂😂
Aj pali tamo, sto nisi bio na terenu ako si znslac. Nikad bolje nismo igrali od poslednjih 1,5 godinu. Potrosili su se i nisu navikli da se ozbiljne ekipe brane protiv njih. Batali te ocene...

avatar
Kladionicar
Tuesday, 07.08.2018
22:37

Meni samo nije jasno zasto se ide uporno na centarsut kad spica nemamo..

avatar
Кун
Wednesday, 08.08.2018
00:14

Ušao Milić umesto Stojiljkovića, pomerili Bena u napad, i nastavili sa visokim centaršutevima...

avatar
Žarko Petrović
Wednesday, 08.08.2018
03:22

Igras kako ti protivnik dozvoli. Igrali smo super, samo je bilo lose u poslednjoj trecini terena. A tu smo bili losi jer su se odlicno branili i ostavljali su mnogo prostora Stojkovicu kad su videli da ima centarsut ravan Vulicevicu. Ali ne mozemo njega da krivimo za poraz, da ima dobar centarsut, pored onakve defanzivne igre, verovatno bi igrao bar u Selti iz Viga. Odlicno smo igrali, taj njihov brrzi gol nas je malo pomeo i totalno promenio tok utakmice. Glavu gore, idemo tamo da pobedimo i obezbedimo evropu

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 07.08.2018
22:36

ma kakva bre trnava nisu presli centar u drugom poluvremenu samo hrabro u revansu i idemo dalje Simic odlican igrac takvog u sredini nismo imali a bez centarfora cemo tesko protiv red bula ,Stojiljkovicu zahvalnicu i cao

avatar
riquelme
Wednesday, 08.08.2018
00:42

Tesko ces bez kondicije zadnjih 15 minuta protiv bilo koga u zadnjem kolu (nije kritika nego cinjenica). Fale jake i teske utakmice. Stoiljkovic je dobar spic, bice to pogodak samo da ga saceka Milojevic a on ga je i napravio tako da zna sta radi. Za Simica se slazem, ozbiljno pojacanje, doveden je da zameni Radonjica a sa njima i Benom, Stoiljkovic daje gol u Trnavi! 😉

avatar
deki trbic
Tuesday, 07.08.2018
22:32

Mislim da su kako navijaci a tako i igraci na terenu podcenili pritvnika koji nije nimalo naivan i ono sto je bitno igraju fudbal...a nasi kada nalete na takvog protivnika ne igraju nista, pogube se na terenu i imaju dve leve sto se kaze a oni desnjaci...takodje moze da se vidi da u ovakvim utakmicama se vidi da nasi igraci npr RADONJIC koga Terzic ceni da vredi 10+ miliona, a oni ni dva miliona ne vredi.

avatar
Čeki
Wednesday, 08.08.2018
04:37

Radonic je super igrac, ali nisu ni oni naivni, znali koga da skautiraju i zatvorili ga tako da nista skoro nije mogao. Mada iskreno, decko ima ogroman problem sto je jaaaakoo sebican i mozda da je nekad dobacivao vise mozda bi bila koja sansa vise za go.

avatar
Čeki
Wednesday, 08.08.2018
23:09

Dobro, ja kazem da nije los ali mora da koriguje probleme koje smo naveli i ti i ja. A pogledaj samo u Evropi koliko se placa prosek, e pa onda je Radonjiceva cena za evropske jace klubove sica.

avatar
deki trbic
Wednesday, 08.08.2018
16:49

Sebican jeste,a usput i dalje ima problema u glavi sa svojim ponasanjem i temperementu...ali je slazem se da je super igrac..onako prosek, dobar za nasu ligu a za evropu prosek.

avatar
Maksimus
Tuesday, 07.08.2018
22:32

Gde je mozak ovom sto je gadjao flasom igraca, sad ce da zatvore stadion 3 utakmice minimum

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 07.08.2018
22:30

Njihov trener u potpunosti nadmudrio Milojevica. Tehnicki su slabiji od nas ali su disciplinovani i cvrsti,25 faulova dovoljno govori. U revansu mora nesto da se menja,mozda probati sa Joveljicem...

avatar
riquelme
Wednesday, 08.08.2018
00:44

Nije ga nadmudrio nego je uspeo da umuva gol a branili su se 90 minuta... Tako da je imao vise srece nego mudrosti. Resice to Simic, Radonjic, Ben i Stoiljlovic u gostima...

avatar
riquelme
Thursday, 09.08.2018
01:13

Ajde kada ih olupaju za par dana bas cu pratiti sta pises. Igraju fudbal na kontre i da nisu dali taj gol ne bi ga dali jos 33 utakmice. Verovatno bi bilo 2:0 posto bi morali da napadnu a nasi bi se konsolidovali i kraj...

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 08.08.2018
16:05

To je njihova igra,brane se i cekaju kontre. Jedna im je prosla i ispostavilo se da je to za njih odlicno. Nasi napadi su bili nikakvi i ovi su se bez vecih problema branili,jos 2 dana im ne bi dali gol. Sve se svodilo na centarsuteve koji su bili losi,plus sto nemamo trenutno spica koji moze da se bori sa protivnickim defanzivcima u skoku.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 07.08.2018
22:30

Jako jeftino , nista se drugo nmz reci . Igrom nemamo o cemu da brinemo , rezultat ipak njima vise odg . Radonja koliko god talenta da ima , toliko nema glave . 93 min svaki prekid zlata vredi igraci polako krenuli na centarsut cekaju se stoperi on odmah uzima loptu i gadja 16m gde nema nijednog naseg igraca !

avatar
Čeki
Wednesday, 08.08.2018
04:38

I nije ni 16 pogodio :D

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 08.08.2018
12:52
avatar
Milan89
Tuesday, 07.08.2018
22:30

Šta sad to je fudbal mora da se zapne, previse opusteno smo mi pristupili utakmici i to je greska! Ali boze moj za sedam dana popravni... Simic ubica covek mora u prvu postavu

avatar
Zoka1987
Tuesday, 07.08.2018
22:29

Moze li se ovako u LŠ...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 07.08.2018
22:28

Ni sudije joj više ne mogu pomoći: čist crveni karton za Borjana i indirektan udarac za Spartak zbog igranja rukom van šesnaesterca malene.

avatar
Goran.984
Tuesday, 07.08.2018
22:28

Stojkovic ocajan...Radonjic glumi Ronalda,moj sine pamet u glavu... Bez pravog spica,mi nismo uopste opasni,nema nikoga u sredini...

avatar
crveni baron
Tuesday, 07.08.2018
22:28

Stojkovic ubedljivo najgori veceras...ni jedan centarsut kako valja za 90 minuta igre

avatar
Žarko Petrović
Wednesday, 08.08.2018
03:27

U potpunosti se slazem sa tobom, da je pogodio bar 3 od 30 centarsuta koliko je otprilike imao, verovatno bi dali taj jos jedan gol. Ali taj Stojkovic nas je mnogo puta i vadio iz kanala, tako da ne mozemo da krivimo njega za poraz, niti bilo kog drugog. Nije bila losa igra, samo su se veoma dobro branili, ali nesto ne verujem da mogu tako da se brane u dve utakmice za redom. Babic definitivno zasluzuje da igra pre Degeneka, Rodic u padu forme, ali boljeg nemamo, Simic bi trebao da pocne umesto Jovicica i da budemo agresivniji. Danas se niko nije istakao osim defanzivno PERFEKTNOG Krsticica.

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 07.08.2018
22:28

Fudbal je takva igra da nikad ali nikad ne treba podceniti protivnika kao sto je u ovoj utakmici bio slučaj... i ovaj mali simić treba da dobije vise šanse

avatar
riquelme
Wednesday, 08.08.2018
00:52

Brate dobice, covek je dosao pre 3 dana vec je igrao protiv Vozdovca i sada... Pratis ti nasu ligu? Nismo ih podcenili nego nismo navikli da se protiv nas brani sampioni u 3. kolu. Izmorili su se da daju jos jedan gol nije islo, bice u revansu posto ce i tamo da se brane. Posrecio im se gol i mogli su da igraju kako znaju i kako jedino i mogu protiv nas. Tako su i Legiju prosli, ovi napali oni na kontre i cao... Oduvacemo ih tamo ako udje na vreme, mada ne igramo ni mi ovo svake godine pa da se ocekuje kao protiv Suduve i ostalih. Pre 3 godine bi i njih prosli na gol u gostima. Malo realnosti...