SL: Crvena zvezda - Borac (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.10.2015.
16:58
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 15. kola Superlige Srbije odigran je na stadionu "Rajko Mitić" gde su fudbaleri Crvene zvezde savladali Borac rezultatom 4:2 u izuzetno lepoj utakmici u kojoj su navijači mogli da uživaju u golovima i šansama.

Sportske.net/crvenazvezdafk.com
Sportske.net/crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 15. kolo
Mesto i datum: Beograd, 24.10.2015.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: -
Vreme početka: 17:00

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (od 46' Luković), Srnić (od 86' Jović), Vieira (od 64' Sikimić)

Borac: Bajić, Tanasin, Miletić, Jablan, Živković, Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić, Knežević (od 64' Milojević), Vujaklija (od 86' Đerić)

Počela je četvrta utakmica 15. kola domaćeg fudbalskog šampionata. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" predstavlja derbi kola pošto se za bodove bore dve prvoplasirane ekipe na tabeli.

Jako neprijatan sudar glavama Huga Vieire i Dušana Mićića u četvrtom minutu. Srećom, obojica će nastaviti meč nakon što su im lekarske ekipe ukazale pomoć.

Bez većih uzbuđenja u uvodnim minutima utakmice. Domaćin ne uspeva da nametne svoj ritam dok fudbaleri Borca prave dosta grešaka u dodavanju. U desetom minutu susreta situacija na ivici šesnaesterca Borca u kojoj su Hugo Vieira i Nemanja Miletić tražili prekršaj nakon obostranog povlačenja ali je sudija Vlado Glođović pokazao da se igra nastavi.

15' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Prvi udarac u okvir gola fudbaleri Crvene zvezde pretvorili su u vođstvo. Aleksandar Katai je na ivici šesnaesterca dobio loptu od Srđana Plavšića, a potom je uz nekoliko dodira premestio na desnu nogu i jako šutirao u bliži ugao gola Vladimira Bajića koji lošom intervencijom omogućava domaćima da dođu do rane prednosti!

Gol možete pogledati OVDE!

Vodeći pogodak koji je Aleksandar Katai postigao u 15. minutu bio je deveti za sjajnog prvotimca Crvene zvezde u tekućoj sezoni. Njime je Zvezdina "desetka" nastavila golgetersku seriju i učvrstila se na listi najboljih strelaca kluba iz Ljutice Bogdana.

29' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Hitaju crveno-beli ka dvanaestoj uzastopnoj pobedi u šampionatu pošto posle pola časa igre imaju dva gola prednosti. Lepu akciju po desnoj strani izveli su Marko Petković i Aleksandar Katai a potonji je potom preciznim udarcem u dalji ugao gola Vladimira Bajića stigao do svog desetog gola u sezoni!

Gol možete pogledati OVDE!

Mogli su fudbaleri Borca da smanje prednost Crvene zvezde posle prvog udarca u okvir gola ali je Srđan Vujaklija loše šutirao nakon ofsajda koji nije signaliziran. Damir Kahriman se dobro postavio a lopta ga je pogodila u desnu nogu. Ostaje 2:0 za Zvezdu.

35' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Samo minut nakon što se našao u sjajnoj prilici Srđan Vujaklija popravlja utisak i vraća goste u igru. Lošu reakciju Marka Petkovića napadač Borca koristi da prebaci Damira Kahrimana i smanji na 2:1!

Gol možete pogledati OVDE!

41' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Sjajno prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić"! Borac se u 41. minutu potpuno vraća u meč i to nakon još jedne loše intervencije odbrane Crvene zvezde posle koje je Srđan Vujaklija izbio sam pred Damira Kahrimana, obišao ga, a potom rutinski smestio loptu u mrežu!

Recimo da je kod drugog pogotka diskutabilno da li je Srđan Vujaklija bio u liniji sa desnim bekom Crvene zvezde ili je imao prednost pa je Zvezda oštećena. Biće potrebna analiza a ako možete procenite sami na osnovu snimka.

Gol možete pogledati OVDE!

Nakon izjednačujućeg pogotka gostiju iz Čačka Hugo Vieira se našao u odličnoj prilici ali je uklizao na loptu i iz te pozicije uspeo da je pošalje van okvira gola pa se na odmor otišlo sa rezultatom 2:2!

DRUGO POLUVREME

Pre početka drugog poluvremena Miodrag Božović na teren šalje Aleksandra Lukovića a iz igre izlazi Srđan Plavšić. To će u formaciji domaćeg tima promeniti određene stvari.

Silovito su krenuli domaći fudbaleri na startu drugog poluvremena. Posle loše intervencije golmana Borca Aleksandar Katai sa ivice šesnaesterca šalje loptu preko gola a tridesetak sekundi kasnije Hugo Vieira snažno tuče u dobro postavljenog Vladimira Bajića.

Nova sjajna prilika za Crvenu zvezdu na startu drugog poluvremena. Nakon prekida koji je izveo Luis Ibanjez sa leve strane Mičel Donald je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred golmana Borca ali je iz prve šutirao izuzetno loše.

Portugalac Hugo Vieira još jednom se našao pred golom Borca u 56. minutu ali je baš kao i u nekoliko ranijih situacija šutirao jako loše i omogućio gostujućem golmanu da lako otkloni opasnost.

60' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Isplatila se upornost fudbalerima Crvene zvezde koji u 60. minutu stižu do trećeg pogotka i novog vođstva. Marko Grujić je raspalio sa nešto više od 20 metara ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog od igrača Borca i prevarila golmana Bajića koji je skamenjen gledao kako lopta odlazi u mrežu!

Gol možete pogledati OVDE!

Projektil Luisa Ibanjeza u 71. minutu susreta ali golman Vladimir Bajić uspeva da dotakne loptu i skrene je na prečku koja sprečava četvrti pogodak Crvene zvezde.

Rešeni su fudbaleri Crvene zvezde da stave tačku na trijumf ali najpre Predrag Sikimić biva kratak i ne uspeva da ubaci loptu u gol posle centaršuta Luisa Ibanjeza, dok Aleksandar Katai minut kasnije šutira snažno po zemlji u dobro postavljenog golmana Borca.

75' GOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Ono što rezervisti Predragu Sikimiću nije pošlo za rukom u 73. minutu jeste u dva minuta kasnije. Nakon centaršuta Marka Grujića iskusni napadač smešta loptu u mrežu Borca i tako stiže do prvenca u dresu Crvene zvezde. Čini se da je domaćin sada rešio pitanje pobednika jer vodi sa 4:2!

Gol možete pogledati OVDE!

Mogao je Srđan Vujaklija da vrati nadu Borcu u 79. minutu ali je šutirao pravo u istrčalog Damira Kahrimana. Da je napadač Borca pogodio pogodak bi bio priznat iako je bio u ofsajd poziciji prilikom prijema lopte.

Neverovatno je šta je u 82. minutu promašio Marko Petković. Odlično je izmenjao pasove sa Aleksandrom Kataijem i Predragom Sikimićem, a nakon šuta potonjeg natračao je na odbijenu loptu i sa jednog metra poslao je u gol aut.

U poslednjem minutu susreta Aleksandar Katai je imao još jednu odličnu priliku da kompletira het-trik ali je golman Borca skratio ugao i uspeo da sačuva mrežu.

Posle svega zaslužena pobeda Crvene zvezde rezultatom 4:2 usled čega ekipa Miodraga Božovića nastavlja da povećava prednost u odnosu na konkurenciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdu Srbija voli
Saturday, 24.10.2015
23:33

Ni sudije nam nista ne mogu jer smo prejaki za ovu ligu.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Monday, 26.10.2015
14:08

Sudjenje je (namerno ili ne) stvarno katastrofalno, a onda neki kazu da sudije pomazu Zvezdi.

avatar
jv
Saturday, 24.10.2015
22:58

Petkovic je izgubljen, igra previse napred i ne vraca se, los je u defanzivi i sklon pogresnim dodavanjima. Borac je pokazao zasto je drugi na tabeli, sve cestitke. Jednostavno, nas tim je prejak za nasu ligu.

avatar
MozdaRealan
Saturday, 24.10.2015
21:18

Zvezda po meni nije odigrala toliko dobru utaknicu. Prvi gol greska golmana, drugi i cetvrti uigrana akcija, treci mnogo srece dok je borac dao golove zbog greske petkovica i cijele odbrane. Petkovic je mnogo konfuzan i nesiguran, odbrana bez Lukovica izgleda pogubljeno dok sa njim veoma dobro, Grujic i Donald moraju jos da se uigraju izgledaju nesigurno a treba naci nekog napadaca ukoliko se Vieira ne popravi (mislim realizaciju) ostalo je manje-vise dobro. Ipak smo potpuno zasluzili pobjedu

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 24.10.2015
21:00

Odlicna utakmica izmedju dva momentalno najbolja kluba i zasluzena pobeda Zvezde. Samo da nam ovako ne sude u Evropi.

avatar
Аполо
Saturday, 24.10.2015
20:42

Opet taj Katai... Svaka cast, a Grujic decko sve bolji i bolji. Definitivno je opravdao sansu koja mu se pruzila. Odlicna utakmica, a Borac je zasluzeno 2. na tabeli.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Saturday, 24.10.2015
19:17

Opet Petkovic, ne mogu da shvatim da decko na svakoj utakmici pokloni protivniku gol sansu... Sva cast za doprinos u napadu i kod onog gola ali on na svakoj utakmici napravi bar jednu katastrofalnu gresku...

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
10:15

Petkovic je stvarno katastrofalan i svojim prisustvom vise nam odmaze, nego sto pomaze.

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
16:54

Alternativa je povratak Stojkovica iz Cuke.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 25.10.2015
14:34

I sto je najgore nema alternativu... Ta pozicija nam je prioritet

avatar
STRELAC
Saturday, 24.10.2015
19:17

Imamo i mi Ostojica-[zvani Petkovic],tu nam skripi,ulaskom Capitena Lukovica,puno bolje odbrana funkcionise,Petkovica prodati sto pre to bolje.....

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 24.10.2015
19:07

lepa utakmica za gledanje, pravi derbi kako i tabela pokazuje, bice cupavo sledece subote sa Cacanima...

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 24.10.2015
18:49

Samo da kažem 3 stvari: Grof je jedan velemajstor, Grujić će do ljeta da vrijedi bar 10miliona i da igramo izvanredan fudbal

avatar
ujka Vanja
Saturday, 24.10.2015
18:26

Kako ne znaju da se postavljaju ovi igraci Borca hahah komedija.

avatar
Аполо
Saturday, 24.10.2015
20:43

Borac se dobro postavlja, nego Partizan ne zna... Primaju golove sa autokomande :D

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
10:16

Nisu pitali partizan jer on je znao.

avatar
Dragan Vidovic
Saturday, 24.10.2015
17:38

Bravo za Zvezdu.

avatar
Dragan Vidovic
Saturday, 24.10.2015
17:37

Bravo za zvezdu.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 24.10.2015
17:20

Nije to onaj Borac sto je igrao protiv Partizana,protiv nas su napadali cak i dali jedan gol,a danas ne mogu ni centar da predju,i kao neki derbi haha.

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Saturday, 24.10.2015
18:43

Haloo, pa sta ti mislis, sad se svaka utakmica kupuje, mislis da ce dati titulu...

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 24.10.2015
18:49

Evo dadoše nam 2.. šta sad?