SL - Gomeš načeo Vošu, Enake je overio "sa klupe"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.11.2018.
20:52
Izvor: Sportske.net

Golovima Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea vicešampion Srbije stigao je do trijumfa u derbi susretu petnaestog kola Super lige.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Zavesa na prvi krug takmičenja u Super ligi Srbije spuštena je u Humskoj. Partizan je u derbiju 15. kola domaćeg prvenstva savladao Vojvodinu rezultatom 2:0 (1:0) i ponovo izbio na treće mesto superligaške tabele.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević (od 82' N. G. Miletić) - Zdjelar, Đerlek (od 77' Kosović), Janković, Zakarić - Nikolić, Gomeš (od 88' Enake);

Vojvodina: Rockov, Saničanin, Đurić, Fofana (od 62' Gajić), Graovac, Antić, Zlomislić, Milojević (od 46' Arsić), Đuričin (od 84' Gojkov), Stojković, Eze;

Za razliku od nekih prethodnih utakmica ekipa Zorana Mirkovića, koja je danas nastupila bez pomoći povređenih Danila Pantića i Aleksandra Šćekića, nije "prosula mleko" i ispustila bodove.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je na isteku pola časa igre kada je Nemanja Milojević oborio Marka Jankovića u kaznenom prostoru, a sudija Danilo Grujić pokazao na belu tačku.

Bio je to prvi jedanaesterac koji je dosuđen u korist Partizana od početka prvenstva, ali ga Rikardo Gomeš nije pretvorio u gol, pošto je Emil Rockov pročitao njegovu nameru i zaustavio udarac.

Mreža se zatresla sekundu kasnije, nakon što je Rikardo Gomeš natrčao na odbijenu loptu i sproveo je iza leđa golmana Vojvodine!

Gol Rikarda Gomeša pogledajte OVDE!

Do odlaska na odmor viđena je sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana. Nemanja Milojević je zaustavljen od strane Svetozara Markovića, ali je sudija Danilo Grujić procenio da nije bilo dovoljno intenziteta.

Tridesetak sekundi kasnije Milojević ubacuje loptu u kazneni prostor, a Eze Vinsent kasni pa ne uspeva dovoljno dobro da zahvati loptu i usmeri je u okvir gola.

Nastavak utakmice doneo je nešto bolju igru gostiju iz Novog Sada. Vojvodina je najbolje prilike za izjednačenje imala posle slobodnog udarca Lazara Arsića u 68. minutu kada je prečka bila saveznik Partizana, a nepun minut kasnije Saničanin kasni i propušta sjajnu priliku.

Crno-beli su u završnici umešno čuvali stečenu prednost, a onda je u 88. minutu na teren kročio Gabrijel Enake koji manje od trideset sekundi kasnije postiže novi gol u crno-belom dresu i overava trijumf Partizana!

Rumun je tako na drugoj uzastopnoj utakmici dobio priliku i postigao gol čime se ozbiljno nametnuo treneru Mirkoviću koji mu nije davao više prostora zbog problema sa prekobrojnim strancima.

Partizan je današnjim trijumfom osvojio važne bodove koji su mu omogućili povratak na treće mesto na tabeli iza Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Monday, 05.11.2018
15:00

Bitno da pustate komentare navijaca partizana I specijalno najobolelijeg Povratak Kralja,jeste grobarski sajt nema sta,amaterski bas.

avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 04.11.2018
23:27

Mislim da Partizan ne može biti drugi jer, igraju loše i nepovezano.Radnički je bolji i homogeiji klub.

avatar
petar000
Sunday, 04.11.2018
23:10

Ova utakmica je najbolja potvrda koliko smo brzi u prenosu lopte kada Pantica nema na terenu. Ne kazem da je los, ali kad je on u ekipi imamo previse igraca koji vole loptu u mestu. Djerlek ne blistav, ali tacno zna sta treba da radi igrac na toj poziciji, fale mu kilogrami i bolji sut, ostalo nije lose. Najbitnije je da ima smisla za igru i u vecini slucajeva zna sta ce sa loptom za razliku od Pantica koji pokusava vrucu vodu da otkrije. Dalje, Enake uradio ono sto treba svaki igrac Partizana da zna da uradi, iskoristio slobodan prostor, mada, za tako nesto treba biti hitar kao on sto sa vecinom nasih nije slucaj. Jos vise agresivnosti na sredini terena treba i malo vise odgovornosti na tom delu terena u trenucima kad imas samo gol prednosti. Previse lagano izgubljenih lopti na centru, prvenstveno od strane Rikarda koje su mogle da nam naprave problem. I jednostavnija resenja u poslednjoj trecini. Na ovakvim utakmicama gde imas duplo vise sansi od protivnika jednostavno moras ranije resiti utakmicu i ne dozvoliti da nam se ponavljaju situacije iz citave ove sezone gde od gotovog pravimo veresiju. Po meni, upitna je fizicka sprema igraca gde u trenucima kad mi treba da ubrzavamo i igru i slamamo protivnika moj je utisak da pokusavamo da zabusavamo i da nas oni nadtrce od 65 minuta pa do kraja. I to se stalno ponavlja. Sve u svemu, bitna pobeda, veoma, ali se iskreno nadam da ce ovakve partije biti pravilo, a ne izuzetak.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
23:05

Bogu hvala da je jedan od njegovih sinova dao regularan gol i da smo dobili.

avatar
RealanNis
Sunday, 04.11.2018
22:12

Malo je cudno to da se postavlja pitanje, kakav start treba da bude i sta da se desi da bi igrac protivnicke ekipe dobio crveni karton. Imao je zuti, skrivio penal, nema kartona, za 10 sekunde par prekrsaja sa ledja(ukljucujuci povlacenje za dres, rvacki zahvat, sutiranje po nogama)Nikolica i opet nema drugog zutog. Start nad Jankovicem sa ledja prvo po jednoj pa po drugoj nozi i opet nema kartona. Bas cudan neki kriterijum.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 04.11.2018
21:59

Partizan je još jednom oštećen: drugi žuti za Milojevića kada je skrivio penal i dva žuta kartona Saničaninu kada je đonom ušao u nogu Zdjelaru i kada je držao i vukao Nikolića 2-3 sec. Da im Grujić nije poklonio nekoliko prekršaja pitanje je da li bi Vojvodina imala šut i pored gola jer u okvir Partizanovog nije imala. Ova utakmica je potvrdila da Partizanu nedostaju igrači s boljom završnicom jer je i Vojvodina nadigrana za više od 2 gola razlike ali: slab šut neometanog Đerleka sa 12-13m, slab pas Đerleka samom Rikardu koji je i sam imao nekoliko prilika da predribla i bolje završi napade, uspavani Zakarić koji je bio sam, a nije primio loptu, a Enake već u drugoj utakmici objašnjava svima iz Partizanove navale kako treba da se utrčava u prazan prostor i prati akcija sa boka.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 04.11.2018
22:55

Ne siri propagandu lazi,ne moze svaki start protiv kluba dragog tebi, da bude zuti.Apsolutno to sto si naveo nista od toga nije bilo za zuti u datom trenutku.Inace Vosa je bila odlicna u drugom,razbila vas po bokovima I stisla dobro u jednom treknutku I samo njihova losa zavrsnica sprecila jos jedno iznenadjenje,a bilo je blizu.No dobro,meni je drago da si ti zadovoljan kako igrate I kako u jednom trenutku svi stojite iza lopte i branite se,nema sta bas ste jaki,sto bi rekao Pantic a I ti,sad bi ste bili prvi na tabeli.Srecno u borbi za drugo mesto,bice zestoko do kraja sa Nislijama!

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 04.11.2018
23:26

Ako vam poklone samo jedan penal, to ti je kao da ste osteceni. Vama treba 3 penala, pa da kazete da je sve posteno.