SL: OFK Beograd - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.02.2016.
13:58
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije doživeo je "hladan tuš" na Vračaru pošto je u prvom takmičarskom meču u 2016. godini poražen od OFK Beograda.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 23. kolo
Mesto i datum: Beograd, 21.2.2016.
Stadion:  Obilić na Vračaru
Gledalaca:
Vreme početka: 14:00

OFK Beograd - Čupić, Liščević, Planić (C), Stojković, Martinović, Pejović, Vukobratović, Avramovski, Belaković (od 52' Pavlovski), Jovović (od 89' Druonjić), Andrić (69' Cuckić)

Partizan - Kljajić, Vulićević, Stevanović, Jovanović, Bogosavac, Petrović (od 76' Kosović), Brašanac, Ilić (C), Birmančević (od 60' Lukić), Mihajlović, Fofana (od 69' Vlahović)

Shodno odluci Zajednice superligaša i Fudbalskog saveza Srbije sve utakmice 23. kola domaćeg šampionata počinju minutom ćutanja u čast Slobodana Santrača. Pre prvog sudijskog zvižduka počast bivšem selektoru odali su fudbaleri OFK Beograda i Partizana.

Jako neoprezan start Ivana Petrovića u trećem minutu utakmice. Stradao je Dragomir Vukobratović a zadnji vezni crno-belih zaradio je žuti karton. Odmah nakon prekida opasnost pred golom Partizana i nesigurna intervencija Filipa Kljajića koju domaći nisu kaznili.

Prvu priliku na utakmici gosti stvaraju posle oštrog centaršuta Nemanje Mihajlovića ali jedan od defanzivaca OFK Beograda otklanja opasnost ispred Beka Fofane. Nema promene rezultata posle dva uzastopna kornera crno-belih.

Prvi udarac u okvir gola na današnjoj utakmici uputili su fudbaleri OFK Beograda, tačnije Danijel Avramovski, ali je Makedonac tukao pravo u dobro postavljenog Filipa Kljajića.

Nova prilika za OFK Beograd ukazala se u 12. minutu nakon lošeg postavljanja ofsajd zamke defanzivne linije Partizana. Srećom po goste, udarac Zlatka Liščevića je opet išao pravo u golmana crno-belih koji loptu izbacuje u korner.

22' Goooooooooooooooooooooooooooool!!!

Tačno na sredini prvog dela igre Partizan stiže do prednosti, nakon solo akcije Darka Brašanca koji je povukao loptu sa leve strane a onda preciznim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu Stefana Čupića!

Partizan je stigao do vođstva posle prvog udarca ka golu OFK Beograda, a pogodak Darka Brašanca možete pogledati OVDE!

Stvorila se gužva u šesnaestercu OFK Beograda na isteku pola časa igre u kojoj je Miladin Stevanović ubacio loptu u mrežu ali je njegov kolega iz zadnje linije faulirao golmana Stefana Čupića usled čega gol nije priznat.

Nema većih uzbuđenja u završnici prvog poluvremena, a kapiten Partizana Saša Ilić zaradio je žuti karton zbog oštrog prekršaja nad Vladimirom Jovovićem. Utisak je da je u prvom delu bilo previše prekršaja, više od 30 na obe strane.

DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme utakmice na Vračaru počelo je nešto otvorenijom igrom uz manje prekida ali posle deset minuta igre nije bilo većih šansi. Nećemo računati udarac Aleksandra Pejovića koji je prebacio žicu iza gola i džip žandarmerije na parkingu iza terena.

Trener OFK Beograda načinio je prvu promenu u 52. minutu utakmice. Teren je napustio Nemanja Belaković koji je usputio mesto Marku Pavlovskom, povratniku u redove "Romantičara".

58' Goooooooooooooooooooooooooooool!!!

Taman kada smo konstatovali da nema prilika domaći stižu do izjednačenja preko fudbalera Crvene zvezde Vladimira Jovovića! Napadač OFK Beograda Komnen Andrić spojio je krilnog igrača sa golom a bivši igrač Sutjeske nije imao problema da savlada nemoćnog golmana Partizana!

64' Goooooooooooooooooooooooooooool!!!

Samo šest minuta bilo je dovoljno fudbalerima OFK Beograda da potpuno prekorenu rezultat i povedu protiv Partizana. Vodeći gol za "Romantičare" postiže rezervista Marko Pavlovski sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca!

Golove Vladimira Jovovića i Marka Pavlovskog možete pogledati OVDE!

Novo uzbuđenje pred golom Filipa Kljajića koji je imao mnogo sreće. Danijel Avramovski je prošao po desnoj strani i snažno šutirao u suprotan ugao ali je pogodio stativu pa ostaje 2:1 za domaće.

Fantastičan prodor Nemanje Mihajlovića petnaest minuta pre kraja utakmice završen je prejakim udarcem pa je odlična prilika za pogodak Partizana otišla u nepovrat.

Recimo samo da je Ivan Tomić izvršio sve tri promene do 76. minuta, a na terenu se našao i najmlađi debitant u istoriji Partizana Dušan Vlahović!

Strelac izjednačujućeg gola za OFK Beograd Vladimir Jovović napustio je teren u 84. minutu igre zbog snažnog udarca u glavu koji je dobio u duelu sa Sašom Lukićem. Trener domaćih prinuđen je da pravi novu promenu.

Minut pre isteka regularnog toka susreta Bogdan Planić dobija drugi žuti karton zbog čega OFK Beograd završava utakmicu sa igrčem manje.

Četiri minuta trajala je nadoknada vremena ali ni to nije pomoglo fudbalerima Partizana da izbegnu poraz na Vračaru, prvi koji je pretrpeo od OFK Beograda posle nešto manje od deset godina.

Utakmica je završena rezultatom 2:1 (0:1) a golove su postigli Vladimir Jovović i Marko Pavlovski za domaće i Darko Brašanac za Partizan.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Meepo
Sunday, 21.02.2016
17:44

Grobar sam, al' sto mi je drago, ne mogu da opisem. Isto kao sto sam prestao da gledam reprezentaciju, tako cu i Partizan.

avatar
VojvodjaninZR
Sunday, 21.02.2016
16:58

Tacno me je ova uprava naucila da vise ne gledam FK Partizan! Kad oni misle da mogu nas da je.u sa ovakvim prelaznim rokom i 'bombama', izbace Zivkovica, Oumaru nece da igra... Pa dobro bre Ilijev i kompanija, pa nije vam to tata kupio pa da se tako sprdate. Nece to sve proci tek tako!

avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
16:57

Treba imati strpljenja. Klub koji vodi politiku da za nekoliko godina ima 5 ili 6 trenera početnika, mora da očekuje ovakve stvari. Boli što je to sad udaljavanje i od razigravanja, a po načinu na koji igramo i atmosferi koja je napravljena u klubu (za koju verovatno nisu krivi ekonomi) pre ćemo se boriti za opstanak. Ali i to je sport. Imam utisak da smo kao narod vrlo specifični. Da nas neko gurne sa 9. sprata i viče nam dok padamo da je sve ok. saznali bismo da nije tek kad se dole razbijemo. Ili ni tad.

avatar
bobar84c
Sunday, 21.02.2016
16:48

Partizanke placu uprava napolje.... Bravo Ofka. Sledeci vikend bice 18+

avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
16:46

U stvari, ekipa Vučela, Vazura... postigla je verovatno sve što je bilo zacrtano. Vučelić je već oproban u upropašćavanju svega čega se dotakao. Uspeli su za samo godinu dana nešto, za šta bi čak i okorelim poznatim Zvezdašima bilo potrebno bar 3, 4 godine. Svađe, pritisci na igrače (Pantić, Živković, sad Abubakar), okretanje publike protiv najboljih igrača... Ulivanje lažnih nada u prelaznim rokovima... Fuj! Fuj! Fuj! Fuj! Fuj! Fuj! MAAAAAAARŠŠŠŠŠ!

avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
21:11

Radujem se što botovi i agenti udaraju minuse. Znači da pogađam.

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 21.02.2016
16:39

namestaljka iz 2 u 1 da se vrati novac od andrije za penale

avatar
robertobadjo234
Sunday, 21.02.2016
16:31

Rešetaj Dušane!

avatar
Branislav
Sunday, 21.02.2016
16:30

Zasto ste mi osporavali moj tiket: 1-1? Pa mogao sam dobiti, nisam puno pogresio... :) Sa ovom vasom igrom, moze se lepa lova uzimati na kladionici. A gde su oni sto su mi govorili da ce nas razbiti u derbiju? Hahahaha... Pa sa ovom igrom, ne mozete da dobijete ni FK Jamure... Bolje vi mislite na taj play out.

avatar
Poznavalac
Sunday, 21.02.2016
16:26

Tuga,jad i beda od igre i igraca partizana.bez andrije i abubakara smo preslabi i za ofk ali i vecinu timova u ovoj nasoj bednoj ligi.sem brasanca i vulicevica niko od ovih nije dostojan partizanovog dresa.sta ce sada reci iliev?pa igra nam igrac sa 40godina,ej?

avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
16:24

Biće potrebno mnogo strpljenja. Ovo do sada skoro da ne liči na fudbal. Čak i Saša mnogo greši, a onda se ljuti. Napucava sa 3, 4m loptu čoveku u kolena, kao dodavajući mu, u situaciji kad je možda mogla da se napravi šansa. Posle toga - gol za njih 2 : 1.

avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
16:22

Igra je užasna. Nije mi jasno kako većina ovde, pa, očigledno i Tomić, ne primećuju koliko je manje prostora za protivnika kad igra Jevtović. Šta vam je taj dečko kriv?

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
17:48

Boli me srce dok citam ovo. Ne mogu da opisem zbog svega me sve boli srce, ali da je tako i da se tako osecam u ovom trenutku, tako je...

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
17:48
avatar
magister
Sunday, 21.02.2016
16:12

Vrlo slabo poluvreme, dobar gol: Kljajić 6 (uspavan prvih 10m, užasan kiks pred kraj pol, dobro postavljanje na šut i centaršut), Vulićević 7 (liči na starog), Stevanović 6 (dodavanja: golman, paralele), Jovanović 7 (siguran), Bogosavac 7.5 (aktivan, prodoran), Petrović 6 (slabo primetan u oba pravca, siguran na lopti), Brašanac 7,5 (dao sjajan gol, neprimetan), Ilić 6,5 (dosta grešaka, ali iskusan...) (C), Birmančević 6 (malo izgubljen, agresivan, brz, nesiguran s loptom u trku), Mihajlović 6,5 (dobri centaršutevi, inače slabo primetan), Fofana 6 (trči, ali bezopasan).

avatar
Monday, 22.02.2016
01:44

A drugo poluvreme? :-D