SL - Radničkom 'El Klasiko', Napredak bez Evrope

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.05.2017.
21:08
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su Napredak u 50. međusobnom susretu i tako praktično ostavili Kruševljane bez šansi da izađu u Evropu.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Poslednja utakmica 4. kola plej-ofa Superlige Srbije odigrana je u Kruševcu gde su ekipe Napretka i Radničkog iz Niša odmerile snage po 50. put.

Radnički je kao gost uspeo da savlada velikog rivala sa 2:0 (1:0) i da na taj način izbaci Napredak iz trke za treće mesto na tabeli.

Gosti su tokom većeg dela meča bili u podređenom položaju, ali su koristili svoje malobrojne šanse i stgli do važnih bodova koji ih ostavljaju u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

Napredak je u prvom poluvremenu imao dve sjajne prilike za vođstvo preko Envera Alivodića ali je u prvoj situaciji golman Radničkog odlično reagovao, dok je u 38. minutu Sekidika poslao nešto slabiji pas na drugu stativu pa je Alivodić loše zahvatio loptu.

Kao kazna za promašaje usledio je gol Japanca Rjote Nome koji je sačekao loptu na ivici peterca i poslao je u mrežu posle odbrane Nikole Petrovića.

Domaćin je u nastavku krenuo svim silama ka protivničkom golu, konstantno stezao obruč oko šesnaesterca Radničkog, ali je pogodak Nemanje Kojića u 55. minutu "presekao" Napredak.

Posle kontranapada po levoj strani Nemanja Kojić je dobio loptu kao na tacni pa je samo postavio glavu i sproveo je u mrežu nemoćnog golmana Napretka.

Do kraja utakmice praktično se igrala viktorija pred golom Radničkog iz Niša, ali Kruševljani nisu uspeli da probiju bedem "Meraklija" iako su predstavljali konstantnu pretnju po Bojana Zogovića.

Recimo i to da je Radoš Bulatović nepromišljenim startovima u završnici meča za samo tri minuta zaradio dve javne opomene i isključenje, pa su gosti imali igrača manje u poslednjih desetak minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poslednji meč 4. kola plej-auta odigran je u Surdulici gde je domaći Radnik remizirao sa Novim Pazarm (1:1) iako je u većem delu meča imao prednost igrača više, a u poslednjih deset minuta i dva igrača više.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 07.05.2017
21:55

Napredak su od Evrope udaljile sudije kardinalnim greškama na njihovu štetu, a u korist Vojvodine i zvezde u plej-ofu.

avatar
Burazer
Sunday, 07.05.2017
21:42

Ajmo Radnicki, da najzad zaigras kvalifikacije posle toliko godina.