SL: Radnik - Partizan 2-2 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.10.2015.
16:50
Izvor: Sportske.net

Posle Partizanove dominacije u prvom poluvremenu, Radnik preko Stankovića sa dva gola stigao do izjednačenja - 2:2 u Surdulici!

Sportske.net/fk-radnik.com
Sportske.net/fk-radnik.com

Povezane vesti

Takmičenje: Superliga Srbije, 13. kolo
Mesto i datum: Surdulica, 14.10.2015.
Stadion:  FK Radnik
Gledalaca:
Vreme početka: 17.00

Radnik
- Ristić, Marković, Krstić, Gojković, Milovanović, Putinčanin, Ćulum (Baranin od 80.), F. Stojanović, S. Stojanović (Pejčić od 46.), Stanković, Ovusu.

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Ćirković, Subić, Jevtović, Babović, Brašanac, Grbić (Ninković od 76.), Stevanović (Trujić od 84.), Božinov.


PRVO POLUVREME

Lep gest domaćina pred početak današnje utakmice, prvi čovek kluba Novica Tončev uručio je svečane plakete predsedniku Partizana Zoranu Popoviću, kapitenu Stefanu Baboviću, kao i ''zlatnim Orlićima'' iz redova crno-belih, Andriji Živkoviću i Ivanu Šaponjiću koji danas neće nastupiti.

Veliku podršku ima i Partizan. čiji su navijači zauzeli tribinu iza gola Radnika u prvom poluvremenu i za sada su sjajno raspoloženi.

A prvu priliku za crno-bele imao je Alen Stevanović koji je u trećem minutu šutirao iskosa sa leve strane, gađao je bliži ugao, ali je golman Ristić dobro intervenisao.

Četiri minuta kasnije još jedan opasan pokušaj Stevanovića sa leve strane, ovog puta je gađao gornji levi ugao, ali je Ristić ponovo na pravom mestu, izbio je loptu u korner.

Ali, što je propustio tada, Stevanović je ''naplatio'' u osmom minutu. Akcija Partizana tekla je po desnoj strani, Grbić je odlično probio odbranu Radnika, još bolje je centrirao za Stevanovića, koji se samo 'poklonio'' i udarcem glavom poslao loptu u mrežu - 0:1!

Stevanovićev gol možete da vidite OVDE.

Šest minuta kasnije još jedna prilika za Stevanovića, koji je ''promešao'' odbranu domaćih, ali je golman Ristić osujetio ovaj napad. Ostaje 0-1.

Sledi period igre kada Surduličani pokušavaju da težiste igre prebace na polovinu Partizana, ali za sada nema veće opasnosti po gol Živka Živkovića.

Ni Partizan nije više tako opasan kao u prvih petnaestak minuta, iako je Valeri Božinov imao par pokušaja u prediodu od 24. do 27. minuta. Bugarski napadač nije uspeo da iznudi ništa više od kornera.

U 29. minutu beležimo i prvi ozbiljniji udarac domaćih, šutirao je Slaviša Stojanović sa dvadesetak metara, gađao je donji desni ugao, ali je Živković sigurno intervenisao.

A onda, 33. minut i 2-0 za Partizan!

Gotovo identična akcija kao kod prvog gola crno-belih, Grbić je ponovo prošao po desnoj strani, ovoga puta je centrirao za Božinova, koji je iz neposredne blizine, udarcem desnom nogom poslao loptu u mrežu nemoćnog Ristića - 0:2
!

Gol Božinova možete da vidite OVDE.

Pokušao je Milan Ćulum u 36. minutu da uzvrati, ali je sa nekih 18 metara prebacio i gol i tribine i kuću iza stadiona...

Minut kasnije, sporna situacija u kaznenom prostoru Radnika. Prvo je na ivici šesnaesterca Ćulum preoštro startovao na Alena Stevanovića, a onda je u nastavku akcije oboren i Grbić pred golom domaćih, ali ni penala za Partizan, ni kartona za Ćuluma.

Do kraja prvog poluvremena još jedan neoprezan start Ćuluma na Stevanoviću, ali i ovog puta bez posledica.

DRUGO POLUVREME

U poluvremenu jedna izmena u ekipi Radnika, umesto Slaviše Stojanovića na terenu je Pejčić.

Surduličani nešto konkretniji od početka drugog dela igre, međutim i dalje bez prave opasnosti po gol Živka Živkovića.

Ali, samo do 57. minuta! Najpre greška Božinova, usledio je kontranapad Surduličana, Stojanović je odlično uposlio Stankovića, ovaj pobegao Ostojiću i savladao Živkovića - 1:2!

Stankovićev gol možete da vidite OVDE.

Samo dva minuta kasnije, mogli su domaći i do izjednačenja. Još jedna odlična akcija ekiope Radnika, razređena odbrana Partizana, a na kraju Stojanović sa ivice šesnaesterca šutira preko gola!

Konačno, u 68. minutu prva prava prilika za Partizan u drugom poluvremenu. Posle centaršuta Stefana Babovića sa desne strane imao ju je Miloš Ostojić, čiji je udarac zaustavila stativa gola domaćeg tima.

Minut kasnije, obećavajuća kontra Partizana, tri na tri, ali veoma loša završnica, akcija je propala.

I onda, kazna na drugoj strani!

Ponovo u režiji razigranog Stankovića - 2:2!

Sve je počelo posle greške Babovića na suprotnoj strani, usledila je munjevita kontra ekipe Radnika, golman Živković je istrčao ''u prazno'', van kaznenog prostora i tako samo pomogao Stankoviću da loptu pošalje u praznu mežu - 2:2
!

I taj gol možete videti OVDE.

Trener Partizana reaguje uvođenjem Nikole Ninkovića umesto dvostrukog asistenta na ovoj utakmici, Petra Grbića.

Na drugoj strani, ulazi ljubimac domaćih navijača i veliki adut ekipe Radnika Ljubo Baranin. On je zamenio Milana Ćuluma.

U 81. minutu velika prilika za Brašanca da vrati prednost crno-belima, ali Ristić sjajno interveniše, samo korner za Partizan. Umesto nove opasnosti za domaće, usledila je još jedna kontra domaćih koji je šutem preko gola završio Marković.

Ni u finišu Partizan nije uspeo ništa da uradi, ostalo je 2-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srbija Zvezdu voli
Thursday, 15.10.2015
08:48

Iskreno da kazes za ovakav partizan osvajanje boda na gostujucem terenu je uspeh, a ne neuspeh.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Wednesday, 14.10.2015
20:01

Ko se partizana to boji jos.

avatar
Zoran Stevic
Wednesday, 14.10.2015
19:32

Od ovog kola grcevita borba za euro-kup! Javor, Cacak, Vojvodina, Cukaricki, N.Pazar, dostojni rivali!

avatar
i.sarajevo
Wednesday, 14.10.2015
19:19

realno nemogu da shvatim da ima neko da onoliko gura golmana kao neko zivkovica,skoro svaka utakmica kiks go mnogo grijesi,,a veceras kod drugog gola sad da ga pitaju posle snimka gdje je on istrcao nebi nion znao gdje je krenuo,,,,,donosi nesigurnost cijeloj ekipi nemoze se igrati slobodno a svaki cas ocekujes da golman fakticki sebi da go neide,,,a opet ljudski mlad je covjek bori se kao i svi mi mozda je najlakse otpusti ga ali ljudski je pomoci covjeku da pokusa ispraviti greske

avatar
mileta
Wednesday, 14.10.2015
18:29

X ko vrata.Nama nisu dali gol samo oni koji nisu hteli