Slavlje ''Brđana'' na TSC Areni, Čukarički treći na tabeli

Autor: Darko Mitrović
subota 02.10.2021.
17:57
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv dvoboj na novom stadionu, gosti odneli sva tri boda.

 Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su treću pobedu u poslednje četiri utakmice. Danas su u meču 12. kola Linglong Superlige kao gosti savladali TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 2:1 i upravo od današnjeg rivala preuzeli treće mesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom.

Ovakav epilog najavio je Stefan Čolović koji je postigao vodeći gol za ''Brđane'' u 38. minutu susreta i tu prednost su gosti zadržali do kraja poluvremena.

Tek što je počelo drugo, TSC je izjednačio. Petković je odlično centrirao sa leve strane, a u kaznenom prostoru je Ratkov odlično zahvatio loptu i savladao golmana Petrovića - 1:1.

U 54. minutu sjajna kontra za TSC, Ratkov je bio jedan na jedan sa Petrovićem, golman gostiju je nogom odbio tu loptu koja dolazi do Zeca, ali i njegov šut sa ivice kaznenog prostora je izblokiran, pa su domaći morali da se zadovolje samo kornerom.

Dvanaest minuta kasnije, Slobodan Rajković je u kaznenom prostoru TSC-a nepropisno startovao na Kovača i sudija je pokazao na belu tačku. Jedanaesterac za Čukarički izveo je Asmir Kajević koji je loptu poslao na jednu, golmana na drugu strani i Čukarički je ponovo poveo - 1:2.

Mogli su gosti i do dva gola prednosti u 76. minutu, kada je Rakonjac oduzeo loptu Rajkoviću na levoj strani, potom ušao u kazneni prostor, obišao i golmana, ali je u ključnom trenutku izgubio ravnotežu i nije imao snage da uputi pravovremen i precizan udarac.

Naravno, u finišu je TSC pokušao da stigne bar do boda, a najbliži tome domaći su bili u 89. minutu posle kornera sa desne strane, kada je Rajković u skoku leđima zahvatio loptu koja je pogodila stativu, a na gol-liniji ju je potom uhvatio golman Petrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke