Slavoljub Đorđević napustio Radnik: "Ako Pep ne uzme LŠ, preuzimam Mančester siti"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 07.06.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Kaže da i dalje vaga ponude...

FK Radnik Surdulica
FK Radnik Surdulica

Povezane vesti

Slavoljub Đorđević je završio svoju misiju u Radniku iz Surdulice. 

Uspeo je da izbori opstanak, pobedio je Grafičar u baražu, a prethodno je uspeo da uzdigne tim koji je bio poslednjeplasirani na tabeli. 

"Mislim da je opstanak koji smo izborili značajniji rezultat za klub od onog iz sezone 2020/21 kada smo bili hit prvenstva. Mnogo je teško vratiti se u Superligu kada ispadnete. Toga smo bili svesni svi. Kada su me ljudi iz Radnika pozvali na polusezoni, ne mogu da kažem da se nisam dvoumio. Nije čest slučaj da jedan trener bude uspešan u dva mandata u istom klubu. Bilo je mnogo razloga i za i protiv, međutim, meni je Radnik pružio priliku kao treneru početniku, ostvarili smo veliki rezultat i osećao sam negde da je ljudski da pokušam da izvučem klub iz gotovo bezizlazne situacije", rekao je Đorđević.  

Nahvalio je Grafičar, istakao je i da nije želeo taj tim u baražu. Na kraju, 1:1 je bilo u Beogradu, u Surdulici 2:0. 

"Ne bih da zvuči da pametujem ili preuveličavam naš uspeh, ali nisam želeo Grafičar u baražu. Trenera Marka Neđića znam dugo iz Zvezdine omladinske škole, sa Predsednikom Slobom Govedaricom sam dosta puta pričao o viziji koju ima za klub. Oni su trenutno u Srbiji najbolja sredina za razvoj mladih igrača i znao sam da će biti teško. Rade neverovatan posao. Ogroman broj igrača su spremili za seniorski fudbal. Babić i Mituljikić u GAT-u, Stanković i Knežević u Napretku, Katić, Matić, Pantović u Voždovcu, Radulović i Lazić u Radniku i još mnogo njih je prošlo doškolovavanje kod njih i sada su nosioci igre u svojim klubovima", rekao je Đorđević. 

Slavoljub Đorđević sada traži novi klub, a kako smo juče objavili, velike su šanse da će u Železničar iz Pančeva. Na pitanje da li je istina da je pronašao novi klub, on je odgovorio:

"Sve zavisi od Gvardiole, ako ne osvoji Ligu šampiona, preuzeću Mančester siti. Za mene i moj tim, sezona se završila u nedelju, vratio sam se u Beograd u ponedeljak a u utorak već imam novi klub. Ne ide to baš tako. Uželeo sam se druženja sa porodicom, majkom, braćom, bratanicama, kumovima, prijateljima, opuštene atmosfere, treba mi minimalan odmor od fudbala, barem nekoliko dana. A što se ponuda tiče, očekujem da ih bude, imam već nekoliko nagoveštaja. Razmotriću svaku, saslušaću svakoga ko me pozove. Nigde ne žurim, izvagaću sve i nadam se izabrati onu koja će mi omogućiti da dodatno napredujem i napravim najbolji rezultat", istakao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke