''Slučaj Kanga'' - Deki nije zlopamtilo!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.02.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener Crvene zvezde posle meča progovorio i odnosu sa igračem sa kojim je svojevremeno bio u sukobu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković čestitao je svojoj ekipi na hrabroj igri u večerašnjem remiju sa Milanom u Ligi Evropa.

"Čestitam ekipi na hrabroj igri. Treba uzdignute glave da odu sa stadiona. Svi momci su uradili fenomenalan posao protiv jake ekipe. Nismo odustajali, bilo je zanimljivo, jaka i teška utakmica. Uspeli smo da sa 10 igrača dodjemo do nerešenog rezultata i ostavimo otvorenu nadu", rekao je Stanković novinarima posle utakmice.

Zvezda je u Beogradu igrala 2:2 sa Milanom u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

Crveno-beli su izjednačili u nadoknadi sa igračem manje.

"Ponosan sam na momke, treba da nastavimo ovako. I dalje smo u igri, iako su oni mnogo, mnogo jaka ekipa", istakao je Stanković.

"Sve zasluge idu momcima, koji su igrali protiv jake i brze ekipe, dosta uigrane. Prihvatali smo igru jedan na jedan protiv jakih i brzih igrača. Imaju ozbiljnu ofanzivnu tranziciju i kvalitet. Verovali smo da možemo da napravimo dobar rezultat", dodao je trener Zvezde.

Upitan je za Gelora Kangu, sa kojim je ranije imao sukob, a koji je dao gol iz penala i posle toga trčao u zagrljaj Stankoviću.

"Ništa ne vučem sa sobom, nisam zlopamtilo, što završim, završio sam. Kanga je profesionalac, momak koji daje sve od sebe. Grupa dolazi iznad svakog pojedinca i tako će biti dok sam ovde. Oni se jedan za drugog žrtvuju maksimalno", rekao je Stanković.

On je komentarisao VAR, posle čije intervencije su poništena dva gola Milana.

"Hvala Bogu da je bio VAR. Videlo se i sa klupe da je bila ruka. Da nema VAR-a, 0:1. Zamisli da sudija to propusti i ne svira... U tako jakim odlukama, VAR donosi prave stvari. Treba znati i koristiti VAR. Vidite u Engleskoj, na pola milimetra se poništava gol. VAR dosta može da donese ili odnese. Nama je večeras pomogao", rekao je Stanković.

Trener Zvezde je istakao da ekipa "raste" iz utakmice u utakmicu i da je utakmica protiv Milana bila lepa provera da tim vidi "gde je" i ponovio je da mu je žao što to nije ispraćeno sa punim stadionom "Rajko Mitić".

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Milanu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke