''Slučaj Luka Jović'' iz ugla njegovog oca - Srbijo, ovo si brzo zaboravila?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2019.
11:08
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Umesto Luke, oglasio se njegov otac.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije uspešno je okončala oktobarske obaveze, pobedama nad Paragvajem u Kruševcu (1:0) i Litvanijom u Viljnusu (2:1), iako igrom nije oduševila ni u jednoj od dve pomenute utakmice.

Napadač Real Madrida Luka Jović nije ni pozvan od strane selektora Tumbakovića za ove utakmice, a u medijima su se odmah pojavile spekulacije o nesuglasicama, pa i sukobu između njih dvojice.

Kao razlog se navodi podatak da je posle septembarskih mečeva Luka Jović odmah zaigrao za Real, iako se u nacionalnom timu požalio na povredu, a pred meč sa Litvancima je sve to prokomentarisao i selektor Tumbaković, što možete da pogledate OVDE.

Nedugo zatim, u izjavi za ''Alo'' se na ovu temu oglasio i Lukin otac Milan, koji je najpre podsetio na detalj koji je, po njegovom mišljenju, srpska javnost već zaboravila.

''Dobre stvari se brzo zaboravljaju. Luka je letos, čim je potpisao za Real Madrid, povređen igrao za mladu reprezentaciju Srbije na Prvenstvu Evrope.

Govorio sam mu da ne rizikuje, da se nešto ne bi iskomplikovalo, a on nije hteo da čuje. Nije hteo da ostavi drugare na cedilu. Siguran sam da niko drugi to ne bi uradio da je bio u njegovoj koži.

Nije pošteno prema Luki da ga odmah stvaljaju na stub srama, ali svako ima pravo da kaže šta misli".'', naglasio je Milan Jović.

Ipak, on ne želi da ''doliva ulje na vatru'', već se nada da će vrlo brzo ovaj nesporazum biti razrešen. Ali, da bi se to dogodilo, najpre treba da dođe do razgovora na relaciji Tumbaković - Jović.

''Luka je veliki Srbin, voli da igra za nacionalni tim. Smeta mi što je ova situacija u žiži, zato što se pominje u negativnom kontekstu. Mnogo me to boli kao roditelja. On je patriota, lepo smo ga vaspitali i smatram da nismo kao porodica učinili ništa što je za osudu.

Ako je Luka pogrešio, njih dvojica treba da pričaju. Istina, nije izabrao pravo vreme da ode, u trenutku kada se reprezentacija bori za plasman na EURO. Realno, on je petnaesti igrač u reprezentaciji koji je bio povređen, pa je igrao sledeću utakmicu u klubu", zaključio je Milan Jović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žarko Petrović
Tuesday, 15.10.2019
20:32

Sto ste se okomili na Luku, a Dusana Tadica niko ne pominje? Zar nije i on posle portugala imao povredu kicme koja mu i dalje traje, a za Ajax igra redovno. Pustite decka da zivi, verovatno je u teskom periodu zbog svega privatno i zbog toga sto se nikako ne pronalazi u Realu. Ako mislite da cete neko dobro delo uciniti time sto cete ga bez razloga prozivati po novinama, onda vam skidam kapu

avatar
Badr Hari
Tuesday, 15.10.2019
20:03

Ma tatko je potpuno u pravu - koliko samo ima debelih ljudi koji veze sa fudbalom nemaju, a njih niko ne stavlja na stub srama. Dobro, ok, njih Tumbaković 'ne mora' da zove u reprezentaciju, ali se to da lako rešiti kao i kada Muslin nije hteo da zove SMS-a.

avatar
Vito Cuki
Tuesday, 15.10.2019
19:32

Svi ste sad pametni!

avatar
soru
Tuesday, 15.10.2019
19:12

da da to sto je igrao evropsko za mlade nam je dosta pomoglo sigurno ne bi uzeli tu titulu da njega nije bilo..

avatar
magister
Tuesday, 15.10.2019
18:39

Ovo me podseća na *Nikad izvini*. kad Sloba huška Vuka na Đinđića i obrnuto. *Ej, Zorane, jesi čuo šta onaj Vuk za tebe kaže...?* Tumba, a jesi vid'o da je Luka odma' igr'o?* *Luka, a što te Tumba nije pozv'o? Jel' to kazna?*... A onda krene, Lukin otac, Tumbin pomoćnik, navijači... ..bote jesenja sapunica - niizčega.

Rekao da je povređen i otišao, pa nije bio na spisku protiv Litvanaca... I? Hajde da vidimo, mislim da će ga u novembru pozvati, možda i malo popričati s njim, i to je to. Nije lepo od toga praviti priču. A dečku sigurno nije lako jer se oko njega i u Madridu pravi loša atmosfera. Nadam se da će na prvoj sledećoj da ga da.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 15.10.2019
16:57

Koje glupe price. Povredjen nije povredjen, veliki Srbin i to. Nema sta ko da se ljuti i dize medijsku hajku. Kada i ako te selektor pozove ti se odazoves. Prevelike zvezdice ste postali pa cim vas ne pozovu a vi udrite u plac. Nacionalni tim je nesto sto ne placa platu, nemas bonuse ako ti ne ponude za nesto veliko, nema reklama, nema zajebancije. I tako treba i da ostane. Sa strahopostovanjem da se igra za selekciju i da jedva cekas kada ce da te pozovu. Himna da se peva. Grb da se postuje. Nije vam ovo marketing i reklame. Ugledajte se malo na igrace starog kova ili ostanite fensici

avatar
Realno 1
Tuesday, 15.10.2019
16:52

Majstori, vivek je napada Rel Madrida, Mitrovica je napada Fulama, 2 engleske lige... To je razlika u klasama i normalno da nece grejati klupu drugoligasama... Prosto ko pasulj

avatar
gox76
Tuesday, 15.10.2019
15:31

Kako su igrali na EP, bolje da nisu ni išli. Velika je greška prelazak u Real, sem naravno finansijskog dela. Zimus idemo na pozajmicu...

avatar
gox76
Tuesday, 15.10.2019
15:30

Svi smo videli kako su igrali na EP. Bolje da nisu ni išli. Velika je njegova greška što je otišao u Real...

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 15.10.2019
14:54

U ovoj drzavi nista drugo ne mozes ni da ocekujes. Malo se proslavis i odmah te osudjuju za svaki korak koji napravis. Pustite decka na miru.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 15.10.2019
13:38

Kažeš prošao medicinski test u Realu, potpisao ugovor i odmah tako povređen otišao da igra na svoju odgovornost EP U21. Ko može da veruje u pričicu da povređeni igrači prolazi medicinske testove u Realu. On je veliki Srbin? A po čemu je on veliki, a neko drugi nije? Lalatović ga je prozivao da dođe na trening zvezde jer nije povređen već ubeđen da za spas srpskog fudbala ne treba da igra na SP U20. Možda da nam se javi Lukina tetka da nam objasni kako je on ustvari zlatno dete koje svi mrze. A njegov status na instagramu ''Ne mogu sad, objasniće ti vreme'' je verovatno ta kultura i kućno vaspitanje. Ali s obzirom da Radonjić i slični moraju da igraju delimično razumem Luku Jovića i zato Kolega odlazi, svi napolje iz srpskog fudbala!

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
15:03
avatar
Žarko Petrović
Tuesday, 15.10.2019
20:29

Decko ima verovatno brdo privatnih problema jer je u fazi rastanka sa devojkom sa kojom je skoro dobio dete. Imaju i oni svoj privatan zivot, imaju i oni probleme, nije ni kod njih sve idealno. Mozda je zbog nje objavio taj status. Ali mi Srbi smo oduvek bili vidoviti i sve znamo, a sutra da dodje i da gol za reprezentaciju svi bi se kleli u njega

avatar
riquelme
Tuesday, 15.10.2019
13:38

Pustite decka da nadje novi klub da se opet razgoropadi. Sta ce u menadzerskoj reprezentaciji... A jos ko za maler ima na svojoj poziciji igraca koji je posteno tu i po zaslugama. Ceo zivot kukamo za spicevima... Sada imamo 2 devetke, zargonski receno sidraša i brzog cvrstog na zemlji spica koji zna da igra. Pored toga imamo pravu top 10-ku ( ne mislim na SMS-a sugurno) i mi igramo sa krilima koja su samo brza i nista vise. Pritom imamo kapitena u PL na poziciji MC i Maksimovica koji se skoro vratio onaj nivo na kom je bio i Fejsu ili Matica da poveze defanzivu sa pomenuta dva igraca koji znaju odlicno da rade svoj posao na protivnickoj polovini...
Dole je vec kriza malo ali moze da se i to sredi sa prekomandovanjem Gacinovica na desnog beka protiv lakih, defazivnijeg nekog protiv laksih. Stoperi moraju da se izaberu i da se ne diraju bar ove kvalifikacije i sledece kako god da igraju. Po meni Milenkovic je siguran a vec za drugog treba pitati i druge pored licnog misljenja selektora. Levo ide Rodic, a Kolarovu hvala i dovidjenja. I laici su izvalili sa je on zavrsio pricu. Pogotovo kada je dozvolio zarad jedne platnene krpe oko ruke da pusti igraca sa kojim igra ceo zivot u svim kategorijama reprezentacije niz vodu... Rajko na gol i samo napadacki pa da se bar prica da igramo fudbal. 4-4-2 dijamant nacrtana taktika za igrace koje imamo...

avatar
Mads87
Tuesday, 15.10.2019
21:18

Konacno imamo idealan tandem da zaigramo sa 2 napadaca ali to ne radimo vec igramo na krila koja nemamo. Luka Jovic nije igrac koji ce da igra dobro kao jedini napadac njemu treba neko kao Mirovic a ako ne takav onda samo bilo kakav 2 spic. A sto se tice komentara gore ovog najveceg navijaca Zvezde pitam se da li bi ti ovako pisao da je to igrac partizana? Ili bi udario u kuknjavu o svetskoj zaveri protiv svega sto je partizanovo

avatar
riquelme
Wednesday, 16.10.2019
17:53

Pitanje je upuceno meni ili?

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 15.10.2019
23:06

I tada i na mondijalitu je bio nas najbolji igrac te generacije, to sto navijas za Partizan nema potrebe da ovde lupetas o kvalitetima Luke Jovica koji je u omladinskoj skoli dao vise golova nego ostatak te cele ekipe kad ih saberes!

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
11:14

A Mundijalito 2015? Niste ni vi bas cvecke, to je sigurno.

avatar
riquelme
Tuesday, 15.10.2019
13:23

Pricalo se da nijedan igeac Zvezde koji nije otisao tada nije bio u planu za prvih 11 100%, cak kazu da bi imali malu minutazu na tom mundijalu. To su reci Paunovica ali saopstena od Terze tako da ja tu uvek stavim 15 znaka ? Ali realno je za njega da nije bio u prvih 11 tada. Oba spica su bili u formi boljoj od njega tada. Ali ovo je sramota... Ne branim ga ali mi smo majstori da upropastimo sve sto valja. A i ovo je samo prica da pi se prikrio International Sports Office. I da se ne bi pricalo o njihovim igracima... Kakva crna borba za EURO, cista sprdnja.

avatar
riquelme
Wednesday, 16.10.2019
17:46

Pa ko je pricao o Zvezdi i Partizanu. Mandic je vec bio uigran i u formi... Ne razumem tvoju repilku ali ok. Da slazem se... Vosa, Cuka, OFK-a.

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
15:06

Nijedan igrac Partizana osim Zivkovica nije bio prvotimac na tom SP (Saponjic se tek u toku prvenstva (vise) nametnuo) pa nije bilo nikakvih problema, naprotiv, momci su disali kao jedan i ostvarili nezaboravan uspeh, a okosnicu su cinili igraci Vojvodine i OFK...