Španski mediji se raspisali o Joviću i njegovom ''eliksiru''

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2020.
23:56
Izvor: Sportske.net

Nismo ni sumnjali, njegova sjajna partija protiv Rusije izazvala je veliku pažnju u Španiji.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srpski ''Orlovi'' su večeras deklasirali Rusiju sa 5:0 na ''Marakani'' i izborili opstanak u Ligi B, a Luka Jović je tome doprineo sa dva postignuta gola, uz značajnu ulogu kod Vlahovićevog pogotka, sve u prvom poluvremenu.

S obzirom da se u Real Madridu već dugo muči da uopšte izbori značajniju minutažu, njegove najnovije partije u reprezentaciji Srbije su veoma prijatno iznenađenje i za javnost u Španiji.

Podsetimo, Jović je bio strelac i protiv Škotske, a protiv Mađarske je učestvovao kod Radonjićevog pogotka.

Zbog toga španska ''Marka'' večeras u naslovu svog teksta ističe da je Jović u ovih nedelju dana postigao više golova nego u dresu Reala.

''FIFA-ina pauza bila je sjajna za Luku Jovića. Napadač, koji je ove sezone sa Real Madridom odigrao samo 208 minuta, izgleda da je u reprezentaciji Srbije povratio golgeterski 'instinkt' koji je pokazivao u Ajntrahtu iz Frankfurta'', primećuje ''Marka'' i dodaje:

''Brojevi ilustruju 'surovu' stvarnost - Luka Jović je u ovom 'FIFA prozoru' sa Srbijom postigao više golova (3) nego što je postigao na 32 utakmice za Real Madrid (2) od dolaska 2019. godine za 60 miliona evra''.

U sličnom tonu večeras piše i ''As'' u tekstu pod naslovom: ''Jović vaskrsao u Srbiji''.

''Jović je u Srbiji ponovo otkrio eliksir koji pokazuje njegove fudbalske vrline. Napadač je upotpunio učinak za reprezentaciju sa dva gola u pobedi svog tima nad Rusijom (5-0), uz pogodak koji je postigao i protiv Škotske. Tri gola za rehabilitaciju nakon što je odigrao samo 7 minuta na Mestalji, u poslednjih pet utakmica za Madrid'', navodi ''As'' i ističe Jovićevu ulogu i u još nekoliko golova našeg nacionalnog tima u poslednjim mečevima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke