Spas za Superligu je da se vrati Radnički iz Kragujevca?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.05.2020.
20:24
Izvor: Sportske.net

Može li to da se dogodi već ovog proleća posle izvesnog proširenja elitnog domaćeg takmičenja?

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Danas je obelodanjeno ono o čemu se pretodnih par nedelja stidljivo spekulisalo - Linglong Superliga biće od ovog leta proširena, i to ne za dva, nego za čak četiri mesta, pa ćemo umesto 16, sledeće sezone gledati čak 20 klubova u eliti.

Naravno, promeniće se i sistem takmičenja, igraće se dvokružno, bez plej-ofa, ukupno 38 kola, ali ono što je još uvek enigma je koja četiri kluba će iz Prve lige Srbije na kraju ove sezone izboriti plasman u Superligu.

Pisali smo već na tu temu, novosadski Kabel bi mogao da bude dodatno kažnjen zbog sumnji u nameštanje utakmica zabranom ulaska ovog proleća u najviši rang, a pod upitnikom je i trenutni lider Grafičar, koji je Zvezdina filijala.

Ako zanemarimo te dve ekipe, u ovom trenutku su, na osnovu stanja na tabeli, najbliži Superligi Metalac, Bačka, Zlatibor i Kolubara, a prate ih još Novi Pazar i Radnički.

Dakle, Superliga se ''smeši'' ekipama iz malih sredina, ali realno bi bilo mnogo zanimljivije ukoliko bi kragujevački Radnički posle pet godina konačno uspeo da se vrati u elitni rang takmičenja.

Ekipa sa ''Čika Dače'' je sa takvim ambicijama i ušla u tekuću sezonu, ali je u njenom prvom delu ostvarila rezultate ispod očekivanja, pa sada nije lako nadoknaditi propušteno, pogotovo posle ovako duge pauze zbog pandemije i skraćivanja sezone.

S obzirom da im Kolubara beži čak šest bodova na šestom mestu, teško je očekivati da bi Radnički mogao do kraja sezone da bitnije popravi svoj plasman, ali ako još neki od pomenutih klubova koji su ispred njega, iz nekih razloga ne bude mogao da odgovori zahtevima elitnog ranga,  Kragujevčani će strpljivo čekati svoju šansu.

Zbog čega bi bilo lepo videti Radnički u eliti?
-
Baner ispravka

Pre svega, brojni ljubitelji fudbala u srcu Šumadije su se uželeli velikih utakmica, za šta u Kragujevcu (skoro) svi uslovi postoje. Grad je veliki, stadion dovoljno velikog kapaciteta, biće valjda i reflektora, a što je takođe važno, Radnički ima uz sebe i svoje verne ''Crvene đavole'', koji su zaslužili da im njihovi ljubimci priušte zadovoljstvo i ponovo odmeravaju snage sa našim najvećim klubovima.

Osim toga, nikada se nisu isticali bilo kakvom naklonošću Zvezdi ili Partizanu, što bi u ovim nenormalno polarizovanim domaćim uslovima doprinelo regularnosti.

Naravno, teren bi trebalo da bude jedino merilo, ali s obzirom da će očigledno biti i nekih administrativnih odluka, ne bi trebalo da iznenadi ako i Kragujevac ponovo bude na superligaškoj mapi, već od ovog leta.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaninar94
Friday, 15.05.2020
00:53

Umesto da je smanje...

avatar
Troter
Thursday, 14.05.2020
21:28

Hehe, Pazar, sta je taj klub ikad postigao u svom postojanju.
Radnicki Kragujevac je institucija i jedini od vecih gradova izuzev Beograda gde ima veoma mali broj navijaca 'vecitih', jer kao sto kaze dobro poznata parola: Kragujevac navija za Radnicki!

Svakako bi bilo dobro videti Radnicki u Superligi, dobio bi se kvalitet vise u ovoj jadnoj Linglong ligi, ali naravno to treba zasluziti i na terenu!

avatar
The_Matrix
Thursday, 14.05.2020
21:15

Zanimljivo je to sto ste preskocili Novi Pazar i pisete o RAdnickom. Generalno su utakmice u Novom Pazaru bile bolje i teze za sve ekipe neho u Kragujevcu gde pola grada navija za Zvezdu, a pola za Partizan. Stadion Pazara je bio krcat, tenzije, borba na terenu, prepucavanja na tribinama...sve sto fali ovom urusenom sampionatu. Ako bude pameti da se Pazar ugura i pomogne da napravi ekipu za vrh, tek bi to bilo zanimljivo. Jedino je to teren gde igraci Zvezde i Partizana imaju 300 svojih navijaca, a 10tak hiljada je protiv njih

avatar
molijer
Friday, 15.05.2020
18:17

2012god.radnicki je zvezdi otkinuo 4 boda u trci za titulom.iduce sezone zvezdu pobedio na marakani a partizanu bod.dva. Pazar je te god.administrativno uguram.kada je pazar uzeo bodove blizancima? Sem tenzija i navijanja za tursku i fenerbahce sta pazar jos moze da pruzi? Navijaju svuda za blizance ali Kg.i Ue.su nesto posebno.