Spiridonović je Zvezdina "bomba", Radnički arhiviran!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 05.08.2020.
20:54
Izvor: Sportske.net

Sigurna pobeda Crvene zvezde protiv Radničkog.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Druga pobeda Crvene zvezde u prvenstvu Srbije u okviru drugog kola, ovoga puta su na svom terenu savladali ekipu Radničkog iz Niša sa ubedljivih 3:0 (2:0).

Crvena zvezda je ponovo napadala uglavnom preko Srđana Spiridonovića, koji je možda i najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku, svakako najprijatnije iznenađenje.

Upravo je on propustio dve šanse u prvih 15 minuta, posebno je druga bila dobra nakon dodavanja Aleksandra Kataija, ali je Ćirković, odbrambeni fudbaler Radničkog, sjajno intervenisao u toj situaciji.

Nakon početne inicijative Crvene zvezde, Radnički se oslobodio pritiska, bio ravnopravan protivnik sredinom prvog dela igre, a onda u završnici Zvezda dodaje gas.

Od 39. minuta velike šanse za Zvezdu, prvo je Degenek prebacio gol iz veoma izgledne situacije, a onda gol u mreži Radničkog. Spiridonović je bio na desnoj strani, vratio povratnu Veljku Nikoliću koji pogađa na sjajan način! Igrao se 43. minut.

U prvom minutu nadoknade Crvena zvezda stiže do 2:0, ovoga puta je Spiridonović u ulozi strelca, a asistent je Mirko Ivanić koji podiže formu iz utakmice u utakmicu.

Na startu drugog poluvremena Ben ulazi na poziciju klasičnog napadača umesto Tomanea, i odmah je Zvezda zaigrala agresivno. Ben je proigrao Ivanića koji je morao bolje da reaguje u situaciji 1 na 1 sa Ristićem, a onda velika šansa i za Radnički kada je Stojiljković loše šutirao iz kontre.

I onda 76. minut, Zvezda stiže do trećeg gola, ponovo akcija po desnoj strani, Spiridonović ponovo asistent, a Katai nije imao problem da pogodi.

Baner Liga Sampiona

Radnički je pripretio još jednom, igrao je Pankov rukom u kaznenom prostoru, ali je sudija ostao nem. Radnički definitivno oštećen za kazneni udarac.

Zvezda je imala još jednu sjajnu priliku, Spiridonović je odlično proigrao Sanoga koji nije pokazao dobre realizatorske sposobnosti večeras.

Dakle, Zvezda je već zasela na čelo tabele.

 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 06.08.2020
11:09

On sigurno nije bio izbor Mrkele ili Terzica.

avatar
Brajkoo
Thursday, 06.08.2020
09:21

Jos jedna sramna utakmica u reziji Terzica i Tonceva. Od cega je trener Radnickog i zasto odmarao vise od pola ekipe posle prvog kola?!

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 05.08.2020
23:27

Ben mora da igra spica, i vise sanse Krstovicu.

avatar
Shadows
Wednesday, 05.08.2020
23:14

Partizan da izda saopstenje i trazi izuzece sudije zbog ne sviranja penala za Radnicki. Da trazi od FSS da sudije ne kradu vec od 2 kola

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 05.08.2020
22:29

Zahvaliti se Tomaneu

avatar
Scout Master
Wednesday, 05.08.2020
22:10

Odlična, lepršava i što je najvažnije timska igra...Kangi kao sto rekoh u ovom timu uopste nije mesto...i po stilu igre a i po karakteru...bojim se da ce on samo poremetiti ovu ravnotežu u timu...Spidi (Bombica) Nikolic (Doktor)... Muči me 71'minut i izmene koje pravi Deki... Dakle izlaze Petrovic i Ivanic a ulaze Sanogo i Vulic...sta mislite o tome!?

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 05.08.2020
22:05

Spiridonovic je pokazao da je odlicno pojacanje i da se lako uklopio u kolektiv. S obzirom da je ovo tek pocetak sezone slobodno mogu da kazem da Zvezda igra odlicno, ali me srce boli zbog toga sto znam da ce sa Kangom u timu ta igra da se raspadne.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 05.08.2020
21:56

Znaci Spartak i Cukaricki su nam glavni konkurenti za titulu, bice i Vosa opasna. Tomane nikako da pokaze zasto je doveden u Zvezdu, bice nam taj napadac problem. Ovi klinci obecavaju, Spiridon dobro pojacanje

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 05.08.2020
21:27

Odavno ne odigrasmo ovako i trkacki i igracki svih 90 minuta,bravo momci,bravo Deki!

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 05.08.2020
21:00

Заслужена победа. Игра је све боља. Браво Деки.