Sramotno, hoće li nas huligani opet brukati kao u Đenovi?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2017.
10:15
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Šokantna saznanja stigla i do FSS, nešto više od nedelju dana pred duel sa Velšanima. Oglasio se i Goran Bunjevčević.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Ako nečim u srpskom fudbalu možemo da budemo donekle zadovoljni poslednjih meseci, onda su to rezultati našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Muslinovi ''Orlovi'' za sada napreduju po planu, na čelu su naše kvalifikacione grupe, a u slučaju trijumfa nad Velšanima 11. juna na Marakani, plasman na Mondijal bio bi mnogo bliži.

Kakav je značaj predstojeće utakmice možda najbolje ilustrujui informacije koje je potvrdio Goran Bunjevčević, direktor našeg nacionalnog tima, da je interesovanje za utakmicu takvo da bi ''i dve Marakane'' mogle da budu popunjene.

I sve bi to izgledalo sjajno, da se nisu pojavila i određena, možemo slobodno reći šokantna saznanja o kojima je Bunjevčević, takođe govorio u izjavi za ''Blic''.

Naime, postoji opasnost da se nenormalne tenzije iz nedavno završene Superlige prenesu i na naš nacionalnji tim, po scenariju iz Đenove, a sve zbog nezadovoljstva dela fudbalske javnosti radom Slaviše Kokeze, prvog čoveka FSS.

''Mi imamo ista saznanja i već smo po tom pitanju obavili veliki broj razgovora sa policijom i službama bezbednosti. Takav scenario za nas bi bio poguban, i zato i ovom prilikom apelujem na državne organe da učine sve kako bi sprečili eventualne nerede, ali i na navijače da se ponašaju civilizovano i da nam ne nanose novu štetu'', izjavio je BUnjevčević.

On je takođe naglasio da je situacija još teža ako se ima u vidu da bi nas i najmanji incident mogao skupo da košta, s obzirom na ranije incidentne situacije.

''Svako ko sebi da za pravo da napravi problem, taj je direktan neprijatelj Srbije. I tačka. A najgore je što i pojedinac može da izazove nered. Čak i jedna baklja može da bude fatalna. Setite se Đenove ili slučaja 'dron''', upozorava Bunjevčević.

Ipak, FSS će učiniti sve što je u njegovoj moći da se takav scenario spreči, biće angažovan rekordni broj redara i organa reda, pa nam ostaje nada da će dešavanja na terenu biti u prvom planu i da će se posle meča pričati o fudbalerima i junacima utakmice, a ne o huliganima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стефан Стојанчевић
Saturday, 03.06.2017
18:46

cuj da drazava resava nesto i organi reda koji upravo to sami i kuju, ni jedne vodje i huligani ni navijaci nmg nista da urade bez pomoci drzave jedan covek ne moze sam da nagovri 50 hiljada da prave haos osim ako nije u vrhu drzave ili sporta...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 03.06.2017
13:32

Pa njegovi zvezdaši su nas brukali, Bogdanov je bio vodja zvezdinih navijača.. Čemu spin, nismo svi rušili reprezentaciju, zna se koja kuhinja je to spremala.. Ja ne navijam za reprezentaciju koju vodi polupismen trener, imam principe ali nikada ništa loše nisam ni mislio ni želeo reprezentaciji svoje zemlje..

avatar
Nscz65
Saturday, 03.06.2017
12:30

Pa grobari ce mu pevati kao toletu a tek sto cemo mi da mu pevamo , sto je posadio u toku godine neka sada ubere

avatar
X
Saturday, 03.06.2017
11:52

Dakle, kao i nekada u Djenovi opet ce navijaxi Zvezde da udalje reprezentaciju. I posle ce reci da su oni stubovi srpstva. Navijaci koji prekidaju utakmicu u Djenovi kako bi skinuli Partizan sa trona.. Navijaci koji dolaze na utakmice reprezentacije kako bi zvizdali golmanu jer su ogorceni.. I opet bi oni da nas upropaste.. Sou

avatar
Saturday, 03.06.2017
11:37

Србија је светиња па тако и репрезентација. Доста више огавног клубаштва и вечитих подела.

avatar
Saturday, 03.06.2017
11:34

Samo sklonite bogdanova i ekipu,i nema problema,da je tako bilo ranije ni tada ne bi bilo problema,a dobro se zna ciji je pulen bogdanov!

avatar
Tasateo
Saturday, 03.06.2017
11:23

Da se hapsilo i osuđivalo kad je trebalo sad ne bi glava bolela!

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 03.06.2017
12:04

Čitam prije neki dan da je uhapšeno tipa 1000 ljudi u zadnjih godinu dana, od toga osuđeno 100, od tih 100, 85 uslovno, a ovih 15 ispod zakonskog minimuma. Nije fora da stave kaznu 5 godina zatvora za baklju, nego stavi 3 mjeseca i 500 eura, ali je zato sprovodi rigorozno, odnosno da svako bude osuđen, bez ikakvih olakšavajućih okolnosti. Pa bi se smirili malo..

avatar
Amar Zornic
Saturday, 03.06.2017
11:10

Ne, ne , ne posle 7 godina licimo na nesto i ovo se jednostavno ne sme desiti

avatar
R E V O L T
Saturday, 03.06.2017
10:21

Ma, kakva dva stadiona (koristite zvanican naziv istog, postujte to), ako bude 40-45 hiljada ljudi, bice odlicno. Ja sam ubedjen u to da ce ovi nesto pokusati, a to ne da su neprijatelji nase drzave nego su neprijatelji sveta.

avatar
Čeki
Saturday, 03.06.2017
13:16

E to meni nije jasno preimenovali smo stadion, a i dalje ga zovemo Marakana. Mozda treba jos vremena da se izobicaji.

avatar
R E V O L T
Sunday, 04.06.2017
10:46

Za ovo ime stadiona ne treba nikakvo vreme, ali dobro, Srbija, brale...

avatar
Dolina cupova
Saturday, 03.06.2017
14:03

Upravo tako. Prvo su ne obrazovani, skandiraju Zvezda, Srbija nikad Jugoslavija, a glavna navijacka grupa su im cetnici sever. Cetnici su inace bili jugoslovenska vojska u otadzbini. Strasan apsurd! Sve rade u intetesu Zvezde, pa je jasno da njima srpska reprezentacija ne znaci nista, pa je shodno tome i apsurd da su oni stub srpstva!