Srbiji bod kao kuća!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.03.2019.
22:42
Izvor: Sportske.net

Rano smo poveli, Portugalci potom ostali bez povređenog Ronalda, ali je domaćin uspeo da, zasluženo, stigne do izjednačenja. Naša odbrana bila na velikim iskušenjima, ali imali smo sjajnog Dmitrovića na golu.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

U svojoj prvoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, reprezentacija Srbije večeras je igrala nerešeno u Portugalu rezultatom 1:1.

Nošeni podrškom sa tribina, Portugalci su počeli ofanzivno i već u četvrtom minutu su mogli da povedu, kada su naši štoperi Spajić i Milenković nespretno reagovali, ali srećom, Karvaljo je poslao loptu tik pored desne stative Dmitrovićevog gola.

Samo tri minuta kasnije, Tadić je majstorski proigrao Gaćinovića koji ulazi u kazneni prostor domaćih, a golman Rui Patrisio ga obara - penal za Srbiju.


Vođstvo Srbije bio je signal za Portugalce da krenu u joj snažniju ofanzivu, pa je Dmitrović u narednih nekoliko minuta bio na ozbiljnim iskušenjima. Prvo je zaustavio opasan pokušaj Ronalda, pa Rafe Silve, onda je pripretio i Gerero, ali smo imali sreće.

Dodatni problem za naš tim bila je povreda Mijata Gaćinovića, koji je u 21. minutu morao van terena, a njegovo mesto zauzeo je Nemanja Radonjić.

Tri minuta kasnije, novi opasan napad Portugala, Milenković na ivici peterca zaustavlja Ronalda koji je tražio penal, ali je sudija Marčinjak samo odmahnuo rukom.

A onda, 30. minut i novi šok za domaće navijače. Ronaldo je u pokušaju da stigne loptu pored aut linije iznenada zastao i na jednoj nozi odskakutao van terena.

Odmah je zatražio izmenu, a u pitanju je povreda butnog mišića desne noge. Zamenio ga je Pici.

Ipak, iako bez Ronaldove pomoći, reprezentacija Portugala uspela je da izjednači. Igrao se 42. minut, kada je Danilo Pereira dobio previše prostora na sredini terena, namestio se na udarac na oko 25 metara i onda poslao veoma preciznu loptu koja je okrznula prečku i završila u mreži Marka Dmitrovića - 1:1.

Nepuna dva minuta kasnije, Srbija je mogla do novog vođstva. Posle centaršuta sa leve strane, Mitrović je glavom odložio loptu za Tadića, koji odmah šutira, ali nije bio dovoljno precizan, lopta završava iznad prečke.

Ostalo je 1:1 na kraju prvog poluvremena, koje je obeležio i grub start Pepea nad Tadićem, nešto poput starta Pavkova nad Saneom pre nekoliko dana. Srećom, naš vezista je ostao na terenu.

Posle desetak minuta igre u nastavku, i Adem Ljajić se našao u prilici. Akcija našeg tima tekla je po desnoj strani, usledila je asistencija za Ljajića koji sa ivice kaznenog prostora šutira, ali je i ova lopta otišla iznad prečke gola golmana Rui Patrisija.

Potom je usledio novi pritisak domaće selekcije, ''Orlovi'' su bili potisnuti na svoju polovinu, ali su uspevali da se odbrane. U par navrata Portugalci su tražili i penal, ali sudija Marčinjak nije podlegao njihovom pritisku.

Izdržali smo do kraja, osvojili važan bod, imajući u vidu da selektor Krstajić nije mogao da računa na nekolicinu povređenih igrača, ali treba naglasiti da mimo očekivanja večeras nije ukazao priliku ni Luki Joviću koji je u sjajnoj golgeterskoj formi.

Portugal: Patrisio - Kanselo, Pepe, Dijaš, Gereiro - Rafa Silva (Guedeš od 84.), Karvaljao, Neveš, Ronaldo (od 31. Pici) - Dijego Souza (od 58. Andrea Silva), Bernardo Silva

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Mladenović - Tadić, Maksimović, Ljajić
(od 88. minuta Sergej), Lazović (od 69. Živković), Gaćinović (od 21. Radonjić), Mitrović.
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

98 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 26.03.2019
11:18

Dmitrovic,kolarov Nastasic, Bleki, Ivanovic, Matic, SMS, Ljajic, Tadic, Mitrovic, jovic 4-4-2 kapiten Ivanovic, selektor bilo ko samo ne krsta ili ne daj boze Sinisa

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 26.03.2019
11:17

Dmitrovic,kolarov Nastasic, Bleki, Ivanovic, Matic, SMS, Ljajic, Tadic, Mitrovic, jovic 4-4-2

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 26.03.2019
09:46

Poslije duzeg vremena zadovoljan sam kako smo odigrali, nemam sta da prigovorim. Bili smo solidni, pristojni, Tadic donio potrebnu dozu kreativnosti i klase i to je to. Odbrana objektivno losa, ali nije bilo individualnih kikseva, uzevsi u obzir ko je igrao - dali su i vise od maksimuma. Napad korekran, realizacija opet malo neozbiljna ali dobro, nista na sta nismo navikli. Krstajic - i dalje mislim da bi ozbiljan trener radio bolji posao, ali postajemo konstantni, ako budemo igrali ovako i ne budemo se brukali - nista vise ne mogu ni da trazim i bicu zadovoljan.

avatar
Dragan Jelena
Tuesday, 26.03.2019
07:08

Ekipa koja ima ambiciju da bude na celu grupe svaku utakmicu ide na pobedu i sve osim pobede za njih je neuspeh...a mi slavimo bod...ok to je portugalija i to su evropski prvaci...pa sta?....

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 26.03.2019
09:39

Pa nista...samo jos par puta procitaj poslednju recenicu sto si napisao i valjda ce ti sinuti.

avatar
Dragan Jelena
Tuesday, 26.03.2019
20:46

Pa sta ako su evropski prvaci to sam hteo da kazem,a ti kako si to protumacio bas me briga (procitaj jos koji put da bi razumeo komentar pa onda komentarisi i filozofiraj)....mi smo Srbija i ko god bio sa druge strane ti kidaj ti gazi koliko god puta da si losiji ti se bori i sve osim pobede za tebe je poraz...samo gubitnici slave bod.....kad tako budu razmisljali i tako se borili bice nesti od njih po meni ovoj nasoj ekipi fali trener koji ce ih motivisati napaliti za borbu na terenu do poslednjeg sudijinog zvizduka...to je moje misljenje a ti ako mislis drugacije ok zaobidji me...

avatar
magister
Tuesday, 26.03.2019
11:37

Da je taj rezultat postigao neki tebi omiljeni trener, i te kako bi pisao hvalospev. 'Ajde malo objektivnosti. Ovo je fenomenalan rezultat. Čovek podmladio tim (umesto Ivanovića, Vukovića, Mitrovića igraju mu Spajić, Milenković i Veljković stopere!) i postiže rezultate i gledamo utakmice koje su za ponos.

avatar
magister
Tuesday, 26.03.2019
02:11

Dmitrović, u fantastičnoj formi - Krstajićev izum (ili nekog ko mu šapuće, kako mi je ovde sugerisano, kao, ono što je dobro nije od njega!!!); Rukavina, odigrao veoma korektno, spasao neke situacije i skroz pratio igru, ali skrivio penal, bez obzira što je slučajno (inače sam za sviranje u sličnim situacijama, mada, ta lopta što ga je pogodila je bila bez ikakve perspektive, na njihovu sreću ga pogodila u ruku, a na našu na kraju odluka promenjena; Mladenović, odigrao veoma korektno (Portugalci imaju puno driblera, gaje tu igru udvajanja i utrajanja po bokovima i na domaćem terenu svakog stisnu); Spajić, spasao čist gol, par puta sjajno blokirao, na kraju izgubio snagu; Milenković, po meni odličan i sa najviše snage od svih na terenu (možda malo previše izletao za moj ukus, ali zato često presecao i izbacivao); Maksimović, odigrao svoje, korektan; Ljajić, vladao loptom, povukao dosta kontri - opet promašio gotovo isti zicer!!! to me brine, postao mu je manir; Tadić, maestro!; Lazović, vrlo nezgodan na početku, kasnije mu ponestalo snage, ukupno - korektan; Gaćinović, nad njim penal, borben, pun energije, prvi i u odbrani i u kontri (ozbiljan igrač, najveća Krstajićeva greška što nije išao na SP, trebalo je ne da ide, već da bude među prvih 11); Mitrović, solidan, borben, nagurao se, tukao, primio, zadržao i prosledio veliki broj lopti, odigrao dobrih, posebno duplih pasova, odlično jednom prebacio Lazoviću u drugom, kad se ovaj lepo oslobodio protivnika i ne baš opasno šutirao; Radonjić, ima brzinu i dribling u trku, nedovoljno ozbiljan u defanzivnim zadacima (mislim da je bilo pametnije, ako je već želeo da zadrži formaciju, ubaciti Živkovića umesto Gaćinovića, ovako smo ipak bili nešto porozniji na toj strani); Živković - u odbrani i na sredini - pouzdan, napred - nije imao šansi, ali nije ni mnogo pokušavao (Radonjiću zameraju, jer jeste izgubio dosta lopti, ali on je igrač koji proba, ne igra alibi igru, što ja poštujem); SMS ušao pomalo zatečen u meč, nije doneo svežinu, a neku oštrinu od njega i ne očekuješ (po meni je normalnije bilo da uđe Lukić); Krstajić - solidno pripremio utakmicu, u smislu da je naterao Portugalce da funkcionišu na malom prostoru, i da ih uglavnom dočekuje buljuk igrača i blok, postavio vrlo hrabro igru, posle dužeg vremena sa samo jednim zadnjim veznim, ako ne računamo Gaćinovića (ali ja ga u stvari računam, zato me je i iznenadio sa Radonjićem kao zamenom; nedovoljno smo bili opasni u drugom, mnogo je bilo umornih igrača pred kraj (zašto?). Ipak, ovo je sjajan rezultat i bliži smo plasmanu, što će predstavljati - ozbiljan uspeh.

avatar
babaroga
Tuesday, 26.03.2019
09:05

Kako da te posle ne kritikuju? Plasman nije ozbiljan uspeh sa fondom igraca kakve imamo na raspolaganju vec je sve ostalo ozbiljan neuspeh. Krstajic & com su jedini koji bi mogli da pokvare tu laganu perspektivu koju nazivamo plasman.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 26.03.2019
09:42

Potpisjujem 99%.

avatar
magister
Tuesday, 26.03.2019
01:50

Neprijatno mi je da komentarišem kad vidim da posle utakmice koju smo odigrali i junački, ali moram da kažem u velikoj meri i znalački, ima bar 80% negativnih komentara. Šta bi bilo da smo izgubili? I da smo za nijansu slabije igrali? Uvek je priča o nekom ko nije uvršten u tim. Jović je odličan igrač, ali Mitrović je izneo i prošle kvalifikacije, nad njim bio i onaj nesuđeni penal protiv Švajcarske, koji bi promenio našu sudbinu na SP, da je dosuđen, najbolji je strelac i ipak ima znatno više i iskustva i snage. Možda bi Jović bio i bolji, ali tražiti razloge da pljuješ selektora koji ređa uspehe, proglašavati uspehe srećom i slučajnošću i kad dolaze u nizu i kad to postaje za nas trend, kad vidiš da 11 na terenu gine ko jedan, a još, očigledno - znaju fudbal... ljudi, sram vas bilo. Radujem se desetinama minusa, niste normalni.

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 26.03.2019
09:45

Hvala na komplimentima o nenormalnosti. Portugal nas je, slobodno mozemo reci, oducio od fudbala. I ovoliko srece ne mozes imati stalno. Borbenost jeste bila na visokom nivou, ali "borbenost" i "znaju fudbal" cesto ne ide jedno sa drugim. Jednostavno, makar 5 puta su tehnicki bolji od nas, mi se borili kao lavovi i imali vise srece nego pameti. Da je neka njihova usla, kola bi krenula nizbrdo na 2:1 samo tako. Sreca pa nije. I to je to.

avatar
Mad Max
Tuesday, 26.03.2019
00:38

Буквално само што оном Данилу нису црвени тепих прострли... Али добро, бод заиста као кућа. Иако мислим да је Крстајић најгори селектор икада, Митровић је у овом типу утакмице бољи избор од Јовића, који ће више користити против екипа које се бране. Дмитровић голман за наредна 2 циклуса. Изненадило ме пожртвовање неких играча у одбрани. Сматрам да ова екипа мора и може на ЕП, надам се без Крстајића.

avatar
neme
Tuesday, 26.03.2019
00:35

Jedno je sigurno izginuli su.Izmene katastrofa.Mitrovic van forme ali zadnjih 15min.odigro i zadnjeg veznog i stopera i spica sacuvao par lopti.Spajic kritican Rukavina ko i uvek smesan Mladenovic sad i nikad vise.Najveci dobitak Srbije iz ove dve tekme NAPOKON imamo vrhunskog golmana Dmitrovica i vrhunskog napadaca Jovica -posle 30 godina.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 26.03.2019
00:33

Nasi su toliko nesigurni i trckarali tamo ovamo, ko muva bez glave, trener nije postavio igru niti je prave igrace izveo! Trener je mnogo los, umesto da dobre igrace izvede u startu da bi postigli neki rezultat i da kasnije uvede one malo slabije da cuvaju postignut rezultat, on je obrnuto uradio! Milinkovic Savic ulazi u 86 minutu, a sredina nam je bila katastrofa, tako i odbrana je bila katastrofa, gora nego protiv nemaca tako i sredina, isto tako i sa sredinom! Umesto da Luka Jovic startuje covek je brz, mlad pokretljjiv i daje golove, ovaj neznalica od trenera stavlja da startuje Mitrovic, a on taj Mitrovic je ko sifonjer, pokretljiv ko mrtav konj, covek samo trckara i nije triput dodirnuo loptu u prvo poluvreme, sva u svemu smo imali losu igru ali imali smo srecu, Portugalija jje imala dobru igru ali losu srecu! Ja sumnjam da ce nas ovaj trener odvesto na evropsko prvenstvo! A zelim od sveg srca da nasi se kvalifikuju, ali sa Krstajicem je tesko, skoro nemoguca mislija!

avatar
Forca Barca
Tuesday, 26.03.2019
00:08

p.s. Preterao sam,nije bas sve bilo lose,bilo je dobrih kontri,ali postavka u odbrani mi je najvise zasmetala... I u napadu moze to mnogo bolje,imamo ekipu koja moze da se nosi sa 90% reprezentacija,ali na zalost nemamo selektora...

avatar
bosnapd
Tuesday, 26.03.2019
00:03

Cist penal za Portugalce nije sviran.

avatar
Tobdzija02
Tuesday, 26.03.2019
01:02

Penala nije bilo jer je lopta udarila prvo u glavu Rukavinu pa tek onda u ruku ....

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 26.03.2019
00:01

Dobro je :D da ne pljujemo,veliki je ovo bod,prvo poluvreme bilo izuzetno,drugo slabo ali sta sad,igrali smo protiv najjaceg u gostima,e sad dal je neko trebao da igra ili nije zasto nije usao Jovic,verovatno sto se plasio da se neko ne povredi a on iskoristio tri izmene,smatram da je trebao barem 20 minuta da odigra,Mitar se puno istrosio,povreda ostavila traga,ali ne treba ga kritikovati on je najmanje to zasluzio.I borili su se svi muski posle suzeg vremena pa cak i Ljajic(Revoltov mali) :D Mladenovic bogami nije za zezanciju,daj da ga vratimo u Zvezdu :D.

avatar
Mitrandir
Tuesday, 26.03.2019
00:00

Na momente vrhunska igra, pogotovo par brzih kontri i sanse za Tadica i Ljajica... Ali da budemo malo i realni katastrofalna igra defanzivno i puno srece, zujalo je sa svih strana. Da nije bilo Dmitrovica ishod bi bio itekako nepovoljan za nas.

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 26.03.2019
00:00

Nije da nisam zadovoljan, ali ovo mora mnogo bolje. U jednom trenutku izgledamo mnogo bolje od Portugala, u jednom izgledamo toliko lose. Imali smo srece u mnogim situacijama, ona ruka je bila za penal koliko sam dobro video, a i Portugalci su promasivali sve i svasta, mnogo vise nego mi na kraju. Mislim da Srbija ima kapaciteta da se nosi sa 90% reprezentacija ali nemamo trenera koji ce da bude malo odlucniji i hrabriji, veceras je dosao samo da se brani. Zasto Jovic nije dobio sansu, nego Radonjic i Zivkovic koji ove sezone i nemaju minutazu i svojim klubovima...

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 26.03.2019
00:29

Sve je na mjestu ali mislim da Srbija u najjacem sastavu moze itekako protiv svakog. I sa losijim timom od ovog se napada trofej EP a Krstajic kaze kao cilj nam je da se kvalifikujemo i tu rusi sve u startu,domet ove ekipe je daleko veci nego eto kvalifikovali smo se i sta bude

avatar
magister
Tuesday, 26.03.2019
11:54

Napisao sam šta mislim o svim vašim negativnim komentarima, a smo ću vama odgovoriti, zato što primećujete da *imamo tim*, a taj tim je stvorio ko? Ta neznalica Krstajić? Ili neko ko mu šapuće iz potaje? Krstajić. Napravio smenu generacija, stavio štopere od 21, 2 umesto prethodnika od 33, 4. Zato malo ima i promaje. Kažu Spajić i Rukavina - nikad više, a oni juče spasli bar 2 gola. Toliko nesvesnog potpadanja pod propagandu je zaista skoro smešno. Kao super bio prethodnik, Muslin, koji je igrao skoro bunker 5 2 2 1, a ovaj, što igra juče formaciju 4 1 4 1, kao nije dovoljno hrabar!? Da li ste pre Krstajića mislili da možemo da napadamo EP? Ili ste mislili daj bože da se plasiramo? Čudo!

avatar
LuckyStrike
Monday, 25.03.2019
23:57

Muška igra.. Svidja mi se..

avatar
zaroooMDF
Monday, 25.03.2019
23:57

Krstajić je doktor! Tako se igra menadžer kada hoćeš da dobiješ otkaz... Igrači ginu, on im ubaci Radonju da ih ubija u svakom smislu! Lik nema snage za 20min a ne za celu utakmicu! Da nije bilo Rukavine koji je lagao kao Pinokio, bilo bi sramotno!!!

avatar
magister
Tuesday, 26.03.2019
11:57

Čudo od komentara i 24 plusa! Zato je takav rezultat i na izborima i survavamo se kao društvo u provaliju (Domanovićev VOĐA). Eto, strašne bruke, u gostima kod šampiona Evrope i kod Nemaca - nerešeno, a imali smo i dosta šansi. I pre toga pobedili u grupi u Ligi nacija. Bruka!

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 26.03.2019
18:12

Kazem ti ja,sve ludaci!

avatar
Forca Barca
Monday, 25.03.2019
23:57

Momcima svaka cast na borbenosti veceras,ali sve ostalo osim toga je bilo skandalozno lose.Izvukli smo bod zahvaljujuci ludoj sreci i sudiji (Ono je cist penal).Neverovatno koliko je Portugal lako dolazio do 16 metara,iako su svi nasi igraci stajali na svojoj polovini skoro konstantno (Sto pokazuje koliko je takticka postavka bila losa,a da zlo bude vece i izmene su,pored toga sto su kasnile,bile potpuno neproduktivne).Danas se videlo da Krstajic apsolutno nema pojma sta radi,ako ista i radi,jer Portugal (pogotovo bez Ronalda) nije nikakva velesila,a mi smo veceras mogli da primimo glat pet komada i pored izrazito defanzivne postavke...

avatar
Jelena Renovcevic
Tuesday, 26.03.2019
00:27

Portugal je bez Ronalda bio prvak Evrope ali ti ne pratis fudbal pa ne znas. Bitno je samo da hejtujes i trolujes.

avatar
Nenad Kojcic
Tuesday, 26.03.2019
10:41

Penal za Portugal nije bio zato sto je Rukavina prvo udarila u lice pa u ruku!!!!!

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 26.03.2019
10:15

Pa nije bez Ronalda gresis. Nije igrao samo finale

avatar
Forca Barca
Tuesday, 26.03.2019
01:03

p.s. I Grcka je svojevremeno bila prvak Evrope,da li je to cini velesilom (ili je cinilo u godinama koje su usledile posle 2004-te)? Ne.

avatar
Forca Barca
Tuesday, 26.03.2019
01:02

Ma sta mi naprica...

avatar
Čeki
Monday, 25.03.2019
23:56

Mnooogo srece smo imali, a prvo poluvreme smo jako dobri bili. Odbrana suplja ko svajcarski sir svih 90 min. Dmitrovic i Tadic super, Darko Lazovic izuzetno dobar. Sad, ovaj nas selektor kako ne menja Mitrovica kad covek crko i ne moze vise da potrci. Takodje, sta ovi momci treniraju u jakim klubovima i ne mogu da 90 min. izdrze alo 80 min. mi ne mozemo da potrcimo, a Portugalci kidisu kod pitbulovi. Maksimovic nije postojao, Rukavina mi nikad u zivotu ne bi vise igrao, ona ruka ja ne znam kako nam nije svirana, ali on mi vise nikad ne bi igrao.

avatar
petar000
Tuesday, 26.03.2019
00:25

A sto Rukavina? Pa on je sve fleke vadio na toj strani. Po meni mesta u ekipi nikako nemaju Zivkovic i Radonjic koji mozda ima potencijala (mada ja ne vidim koji je), ali je tako mekan u duelima da je to nivo seljackog fudbala. Mitra nije zamenio jer svakako loptu ne mozemo da zadrzimo u vezi ni tri sekunde - meni to potpuno nejasno- i da nije bilo njega da ga gadjaju tamo 90 minuta i da se bije sa Pepeom mi ni pola minuta ne bi bili na njihovoj polovini. Maksimovic kao potpora nekom boljem veznjaku da, ali ovako usamljen nikako. Sve u svemu ova ekipa ima dobre osnove, ali tu moraju naci jos dva dobra igraca u vezi koji umeju malo na lopti da budu, inace cemo se ovako braniti na svakoj.

avatar
Čeki
Tuesday, 26.03.2019
14:11

Mi nemamo vezni red to je problem, odbrana je mnooogo gresila, a igraci koji igraju u veoma jakim klubovima po pravilu crknu do 80-og min. a Portugalci grizu sve vreme. Jedino opravdanje imam za Tadica i Mitrovica koji je skakao dosta i "tukao" se s Pepeom. Ostali onoliko da jedva hodaju neprihvatljivo. Zivkovic mi isto vise ne bi igrao jer decko svez ulazi u tekmu i svski napad staje i usporava napad umesto neki prodor da je probao. Za Radonjica se slazem isto dok ne nauci da barata loptom, dzabe mu brzina.

avatar
IM
Tuesday, 26.03.2019
00:26

Koga bi u mesto Rukavine? Nema boljeg dzabe mi sad pricamo,moze jedino Miletic ili Gajic,ali oni jos nisu ni igrali jednu utakmicu ovakvih kao Rukavina,takav je kakav je.

avatar
Markocc
Monday, 25.03.2019
23:55

Nema ništa od nas dok našim igračima neko ne usadi pobjednički duh, besmisleno mi je da protiv iole ozbiljnijih reprezentacija već pola vijeka nikad ne pokušamo da pobijedimo. Ako rijetko napadaš ne možeš više od poraza ili boda očekivati.

avatar
noxovac993
Monday, 25.03.2019
23:55

Nije toliko lose bilo. Zadnjih 10 minuta lose ali odbrana na nivou. Od sledece utakmice mora da se igra sa 2 napadaca. Mitrovic zagradi, osvoji, sacuva loptu ali nema kome da je posalje. Moraju on i jovic zajedno. 4-4-2

avatar
The_Matrix
Monday, 25.03.2019
23:53

Nesposobnost selektora da oseti sta je potrebno ekipi. Ovo je moglo lako da se dobije, portugalci su bili ocajni pozadi. Radonjic ne zasluzuje poziv medju 25, a ne da igra. Hajde sto se zeznu ubacivsi njega nego dodao jos Zivkovica. Ljudi nas melju na sredinu, glup gol primili zbog rupe u tom delu i on nista ne menja po tom pitanju. Luka Jovic presedeo mec na klupi!? Pohvale za Dmitrovica, bez premca je igrac utakmice. Dodao bih jos da nase akcije imaju smisla samo ako ih kreiraju Tadic i Ljajic

avatar
Blackmamba24
Monday, 25.03.2019
23:52

Jovica da ne ubacis ceo mec, alooo, u drugom poluvremenu smo igrali kao jarde da smo osvajali u americkom fudbalu...sreca nasa

avatar
petar000
Tuesday, 26.03.2019
00:28

Pa sto mislis da bi sa Jovicem ovako kako igramo bilo drugacije? Pa mi nemamo sredinu terena, potpuno je nebitno ko je napred. Mozes i bez napadaca da igras. Da li si ti nekad gledao kako igra Ajntraht i koliko tu talenta ima u svakoj poziciji na terenu. Nije Ajntraht Luka Jovic vec tu ima pet-sest OZBILJNIH igraca. Kod nas osim Tadica u vezi nema ni jednog.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Tuesday, 26.03.2019
11:27

NARAVNO da je bitno! Portugal ima Edera,koji je jaci od Ronalda i visi i kao sada on treba da igra zbog toga? :D

Sinoc smo imali sansu da napravimo 10 kontra napada,od 10 sansi,9x je Mitrovic loptu dobio kod centra,od tih 9 prilika,3x se lopta odbila od njega i Portugal je pravio novu akciju,5x se kao nesto gradio,ali su mu 5x oduzeli loptu i jednom je jedva dodao Tadicu,koji nije imao sta da radi,jer je ovaj spor i trom da mu se prikljuci.

To sto on dobije vazdusni duel na sredini,je najnebitnija stavka jer igra NAPADACA!!!

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 26.03.2019
01:54
avatar
Blackmamba24
Tuesday, 26.03.2019
01:53

Da ali ovako su igrali visokim loptama na Mitrovica, ovako bi igrali igru do noge, a Jovic bi sigurno bolje imao kretanje kad Tadic ima loptu u nogama, plus najbolji je strelac pored Tadica, morao je da igra, naravno da sam gledao Frankfurt, ima dosta dobrih fudbalera, ali ne bi imali rezultata bez Halera i Jovica, prosto

avatar
äxwell
Monday, 25.03.2019
23:50

Bod kao pobjeda! Drago mi je da su padavicari ostali bez sva 3 boda..Samo se valjaju i traze penale..A onaj Pepe, uf kako ono treba udarati onako da se ne vidi, dok sudija ne gleda..

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Tuesday, 26.03.2019
11:24

Milinkovic vs Ronaldo,je ne penal,nego penal i zuti,stim da mu drugi zuti moze lakse dati.

Lopta vs Rukavina,je najcistiji moguci penal,to da li ga je lopta prvo pogodila u nogu,pa u oko,pa u koleno pa tek onda u ruku,nema ama bas nikakve veze jer je em isla u okvir gola,em mu je ruka bila na 90 stepeni od tela.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 25.03.2019
23:49

Mitrovic je najnesposobniji napadac koga sam u izovtu gledao,a takav je preko pola godine,jedino kod nosonje igra celu utakmicu.

Danasnja statistika:

-13 izgubljenih lopti
-28 preglupih poteza
-5x uspesno se sakrio od kamere,kada smo bili u napadu
-kriv za prvi gol.

Inace,ocajno smo odigrali,bar 2 cista penal im nisu svirana i drago mi je sto je Ukrajina sigurna,pa lepo da ne budemo u TOP2,jer se odredjeni ljudi moraju skloniti!

avatar
AK197
Tuesday, 26.03.2019
00:11

Za sve ostalo se slažem, ali zar je njegovo da čuva Danila?! Zakasnila su uz njega još bar trojica

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Tuesday, 26.03.2019
11:19

Naravno da nije,ALI,PRVI PUT je presao na svoju polovinu bas u tom napadu i isao iza Danali,jer kukavac ne bi puza stigao i samim tim,dao laznu sliku saigracima da ce on nesto uraditi,gde ga je Danilo fintom tela,ukopao u zemlju i sebi stvorio prostor za sut.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 26.03.2019
00:19

-50 dobijenih duela sa Portugalskim stoperima
-akcija kod penala pocela od njega
-vecinu prilika sto smo imali pocelo od njega
-desetinu puta se vracao u odbranu dok su krila zabusavala
-brdo izbacenih lopti iz naseg sesnesterca
...
Sedi jedan.

avatar
IM
Monday, 25.03.2019
23:48

Kolko srece smo imali hahahah,ja ne verujem... Zamislite koja bi smejurija bila da smo jos pobedili 😂

avatar
Stevan Mikša
Monday, 25.03.2019
23:47

Rezultat je super! Ali kakav je to bezobrazluk prema Jovicu, da ni minut ne dobije, reci nemam! Mitrovic svakako nije imao snage poslednjih 20 minuta, a i nzm sta mu je trebao Zivkovic u taktickom pogledu. Logicnije mi je bilo da sansu dobiju i Sergej i Jovic u nastavku.

avatar
England
Monday, 25.03.2019
23:47

Radonjic majstor da napravi kontru za protivnika.

avatar
Goran.984
Monday, 25.03.2019
23:46

Bod ogroman,al moralo je bolje u nekim situacijama.. Rukavina,Radonjic,Lazovic nista.. Dmitrovic macka,imamo golmana koji je stabilan. A Jovic ne igra sramota prema momku.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 25.03.2019
23:46

Dmitrovic i Tadic po 10+ znaci
Koji je srecnik ovaj Krstajic po remi odigra protiv Njemacke i Portugala ni kriv ni duzan,u 2. Pol je igra i bila okej ali prvo bas raspad. Portugal definitivno ostecen za penal,steta sto se Ukrajina izvuce,bas peh ali ovde bod ogroman za Srbiju

avatar
IM
Tuesday, 26.03.2019
00:22

A crveni za Pepea to nista?

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 26.03.2019
01:45

To sam tek kasnije vidio,takodje cist crveni ali je uradio to podmuklo dok sudija ne gleda,ovde je pomocni spasio bod Srbiji a ne glavni

avatar
petar000
Tuesday, 26.03.2019
00:30

Ista prica kao i sa Muslinom. Niko ne zna kako osvaja bodove. Ni on, ni njegov prethodnik. Onog Muslina su pregazili bukvalno svi protivnici, a covek bukvalno bez poraza ode na svetsko. Tako ce biti i sa ovim. I onda kad treba, dodje neki saciri i oduci te od fudbala.

avatar
T. Henry
Monday, 25.03.2019
23:46

Jovic opet klupa, ccc

avatar
RealanNis
Monday, 25.03.2019
23:45

Za sve one koji su se pitali zasto Mitrovic, a ne Jovic videli su odgovor. Samo cu reci Danilo, Karvaljao i Pepe. Ako Mitrovic gubi lopte i fizicki duel sa Danilom koje bi sanse Jovic imao da dobije loptu? A o tome da ne bi imali ko da brani skok igru da i ne pricam.

avatar
IM
Tuesday, 26.03.2019
00:21

Ne oni bi da 'veliki fudbalski madjionicar' igra,jer bi verovatno prosao celu odbranu Portugala i dao gol,a Jovic nista nije brzi od Mitrovica sa sve ovom Mitrovicevom kilazom koju je nabacio zadnjih godina.

avatar
T. Henry
Tuesday, 26.03.2019
10:42

Jovic spor?! Dosta sam čuo od tebe

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 26.03.2019
02:00

Jovic nije brzi od Mitrovica???E boze svakom je dozvoljeno da komentarise,sta ces,na to ne moze da se utice:)

avatar
Don Andres
Tuesday, 26.03.2019
00:27

Pa mitrovic to i jedino moze da radi. Da se cupa i gura sa defanzivcima. Jovic to svakako ne bi ni radio. Napadao bi prostor iz njih i trazio rupe u odbrani kojih je i te kako bilo. Nije jovic slucajno najbolji strijelac bundes lige i jedan od najtrazenijih napadaca trenutno. Skandalozno je to sto makar nije pola sata dobio.

avatar
Čika Marko
Monday, 25.03.2019
23:45

Ništa od umeća....sve sama sreća.

Dmitrović i Poljak nas spasli. Ovo ostalo nista.

avatar
Z
Monday, 25.03.2019
23:44

Dobra tekma za gledanje, puna inteziteta i sansi. Igrali smo hrabro, zato nas je valjda i sreca pogledala

avatar
El Clásico
Monday, 25.03.2019
23:44

Pobedio bi Portugal samo da se moj idol nije povredio. :(

avatar
United_forever
Monday, 25.03.2019
23:44

Bukvalno najgoru reprezentaciju imamo, pa kao da gledam Anzi, krenemo kao u napad i stanemo, vracamo loptu nazad, nikad nista necemo napraviti u fudbalu.
Raduju se bodu kao da su svetsko prventstvo osvojili. Komedija

avatar
Don Andres
Tuesday, 26.03.2019
00:28

I treba da se raduju zbog boda, ovo je realno bio najtezi mec u ovim kvalifikacijama

avatar
Monte_Kristo
Tuesday, 26.03.2019
00:49

Ma da bre,svi smo ocekivali laganu pobedu od 0-3 u gostima protiv jedne od najboljih evropskih selekcija,alo,malo realnosti molim,vrhunski rezultat su izvukli,solidna igra,moze i bolje,ali ovo je sasvim dovoljno protiv ovakvog tima

avatar
Don Carlo
Monday, 25.03.2019
23:43

Jovicu ni minuta, pola Evrope ga trazi. SMS 5minuta... Svaka cast, vidi se da je trener strucnjak. Posle se cude kad neko nece da se odazove pozivu ovog fudbalskog maga

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 26.03.2019
00:33

Jovic se na ovakvoj utakmici gde se vodio surovi rat ne bi video jer ne bi dobijao lopte.Sergej je vec bezbroj puta pokazao da nije za reprezentaciju i dobro sto je usao pri kraju meca.Izmene nisu bile pametne ali verovatno nije imao bolji izbor,ipak je ulazak radonjica bila greska.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 25.03.2019
23:43

Dmitrovic pokidao...portugal ostecen za penal kad je Rukavina igrao rukom

avatar
Firmino R.
Monday, 25.03.2019
23:43

Mogao je Jovic da uleti, za nas odlican rezlutat.

avatar
Tata Messi
Monday, 25.03.2019
23:42

Ja se zabrinuo sto Krstajic ne radi trece izmene,onda sam saznao da je cuva za produzetke.Kad nam igra Mitrovic koji je zadnji gol dao pre sest meseci umesto Jovica koji je najbolji strelac BL,nemamo o cemu pricati.Svi svetski komentatori se cude zasto nam ne igra takva igracina,isto tako se cude kako nas vodi covek bez dana vodjenja bilo kakvog tima.Covek ni licencu nema

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 26.03.2019
00:17

Jovic nije najbolji strelac BL, vec Levadonski.
Kakve to veze ima, kad nam se igra zasnivala na tome da se gadja Mitrovic i da ako on spusti loptu tek onda organizujemo napad, a isti je bolji od Jovica u vazdusnim duelima.
Vecinu prilika smo imali upravo preko toga.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 26.03.2019
00:18

Levandovski je najbolji strelac BL