Srbijo, gde su ti prijatelji?

Autor: Boban Filipović
sreda 01.04.2015.
23:56
Izvor: Sportske.net

I pored neuigranosti koju demonstrira tokom kvalifikacija, naša fudbalska reprezentacija nije imala partnera za sparing u terminu kada su mnoge nacionalne selekcije igrale prijateljske utakmice.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Nacija je razočarana, kritike pljušte sa svih starna, razlog je što reprezentacija Srbije ima samo jedan osvojen bod iz četiri kvalifikaciona meča za EURO. Pravo čudo mora da se desi da bi 'Orlovi' odleteli u Francusku.

Međutim i to čudo mora da se zasluži, nikako neće pasti s neba.

'Nema 'leba bez motike', veli naš narod, tako da imamo svo pravo ovog sveta da se zapitamo zbog čega naši reprezentativci  (od kojih ogromna većina igra daleko gore i od najpesimističnijih očekivanja) nisu odigrali neku prijateljsku utakmicu juče, a mnoge druge reprezentacije jesu.

Ako ni zbog čeg drugog, prijateljske utakmice su neophodne zbog uigravanja, jer na osnovu onog što pružaju u dresu s nacionalnim grbom u poslednje vreme imamo svo pravo ovog sveta da konstatujemo da 'Orlovi' ne mogu da se sastave.

Kad je mogao Portugal da se 'batrga' sa Zelenortskim ostrvima (i da se usput izblamira) nakon pobede nad Srbijom, mogla je vala i Srbija nekoga da nađe, makar i po cenu novog razočaranja u narodu.

Mnogi obezvređuju značaj prijateljskih utakmica, ali ne treba zaboraviti da se i one računaju kada UEFA i FIFA prave rang liste.

Bitno je da su svi u glas, od saveza, stučnog štaba, igrača, požurili da nakon nove beskrvne partije u Lisabonu kažu da će u Kopehnagenu biti bolje.

Odakle smelosti i hrabrosti za takve tvrdnje? Odakle se crpi taj optimizam?

Pa ti Danci su nas odučili od fudbala u sred Beograda, 'Lord' Bendtner, čovek s kojim se sprda cela planeta, nam je 'munuo' dva gola koja liče one sa rekreativne fudbalice iza zgrade! Strašnije od toga je što smo na 'Lužu' uspeli da budemo još gori no tada pred praznim tribinama stadiona 'JNA'.

Ne piše se dobro srpskom fudbalu, povremeni uspesi u mlađim selekcijama su klasično zamazivanje očiju, ti uspesi mogu komotno da se 'okače mačku o rep', zna se da je seniorska reprezentacija i njen učinak jedini relevantan faktor.

Trenutno smo u istom košu sa 'pacerima' poput Andore, Luksemburga, San Marina, Gibraltara. Ako ovako nastavimo završićemo u istom šeširu sa njima možda već u narednom kvalifikacionom ciklusu...

Upozoravali smo uoči ovih kvalifikacija da je ovako tragičan scenario itekako moguć, ako nam ne verujete bacite pogled na ovaj link.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke