Srpski inat i 'strani faktor' odveli "Orliće" u baraž za EP!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.09.2014.
20:58
Izvor: Sportske.net

Otpisani pre poslednje bitke "Orlići" su pobedom nad Severnom Irskom ispunili svoj uslov za plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo a ostali rezultati bili su taman takvi da sreća pogleda hrabre izabranike Radovana Ćurčića koji su ostali u trci z

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Grupna faza kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo za selekcije do 21 godine završena je remijem Španije i Austrije, čime je poslednji konkurent naše reprezentacije u borbi za mesto među četiri najbolje drugoplasirane selekcije ispao iz igre, pa će "Orlići" igrati u baražu za odlazak na kontinentalnu smotru u Češkoj Republici!

Pobeda mlade fudbalske reprezentacije Srbije u poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija za EURO 2015. godine bila je podvig sama po sebi jer je ostvarena u uslovima koji ne služe na čast Fudbalskom savezu Srbije.

Priču o odlukama "srpske kuće fudbala" i selektora "A" tima ostavićemo za neku drugu priliku jer je sudbina htela da "Orliće" pogledaju rezultati od kojih je zavisio njihov plasman u baraž za odlazak na EP pa su se na kraju našli među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Mesto u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo kao prvoplasirane u svojim grupama obezbedile su selekcije Engleske, Danske, Slovačke, Španije, Hrvatske, Nemačke, Švedske, Portugala, Italije i Francuske.

Među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, koje će se u baražu priključiti gore navedenim selekcijama, našle su se Ukrajina, Holandija, Island i Srbija!

Da se "Orlići" nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije "omogućili" su rezultati u grupi 7 gde je Švedska savladala Tursku i zauzela prvo mesto sa 16 bodova, a Grčka je pobedom nad Poljskom ostala na koti od 15 bodova i ispala iz konkurencije za mesto u baražu.

Poslednji uslov bio je da Španija savlada Austriju ili da se utakmica završi nerešenim rezultatom a "Furija" je na kraju remizirala sa Austrijancima koji su do izjednačujućeg pogotka stigli u 6. minutu nadoknade vremena.

To Austrijancima nije bilo dovoljno da budu bolji od Srbije jer su kvalifikacije završili sa 16 osvojenih bodova ali i gol razlikom 15:12 (+3).

Reprezentacija Srbije završila je kvalifikacije sa 16 osvojenih bodova, 18 datih i 10 primljenih golova što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na listi najbolje drugoplasiranih selekcija grupne faze kvalifikacija.

Izabranici Radovana Ćurčića saznaće ime rivala u baražu 12. septembra za kada je zakazan žreb u Nionu a izvesno je da Srbija neće moći da se sastane sa reprezentacijom Italije u doigravanju koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke