Šta će biti sa Miloradom Mažićem, ima li šanse za povratak?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.07.2020.
11:26
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Neočekivani razvoj događaja pogodio je i najboljeg srpskog sudiju i pokvario mu planove.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Milorad Mažić je već više od decenije naš najbolji fudbalski sudija, ali u poslednjih par sezona nemamo više priliku da ga gledamo ni u domaćoj Superligi, ni u evropskim takmičenjima, jer je prihvatio ponudu iz Kine da tamo nastavi karijeru.

Svoj kvalitet je na delu pokazao i Kinezima, i to nije sporno, ali problem je, pogađate - pandemija koronavirusa.

U Kini vladaju stroga pravila kada su stranci u pitanju, mnogi igrači iz inostranstva se nisu ni vratili u Kinu gde je sezona nastavljena po posebnim uslovima, a sudije će morati da sačekaju neko bolje vreme.

To znači da, kako prenosi ''Kurir'', Mažić do daljnjeg neće deliti pravdu u Kini, pa se sada postavlja pitanje ima li 47-godišnji arbitar rešenje za ovu situaciju.

Njegovog kolegu Marka Klatenburga, koji je takođe sudio u Kini sada traže Grci u svojoj sudijskoj organizaciji, a bilo bi logično da iz Srbije stigne takav poziv Mažiću, s obzirom na brojne probleme sa suđenjem čiji smo svedoci bili u protekloj sezoni.

Za sada, takvih nagoveštaja nema, a pitanje je ima li Mažić uopšte takvih ambicija, bez obzira na ove okolnosti, imajući u vidu da je već ušao u pozne sudijske godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 28.07.2020
06:18

Његов повратак био би највеће појачање партизана у његовој историји.

avatar
Brajkoo
Monday, 27.07.2020
12:41

Ne zeli covek da ga ovde ponizavaju. Jedan od najboljih sudoja na svetu a u Srbiji nije smeo 3 god da sudi Crvenoj jer su trazili njegovo izuzece samo zato sto nije hteo da namesta vec sudio posteno