Šta će reći UEFA?

Autor: Miloš Marković
utorak 14.10.2014.
23:12
Izvor: Sportske.net

Nemile scene, prekid utakmice, slike na koje smo, nažalost, nekako i navikli. Ipak, na njih ne smemo oguglati.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Kvalifikaciona utakmica između Srbije i Albanije definitivno je otkazana nakon jednočasovnog prekida i pregovaranja obe strane sa delegatima i predstavnicima UEFA.

Stav srpske strane jeeste takav da je bilo uslova da se igra nastavi, Albanci su prema informacijama sa stadiona tražili da se Humska isprazni, do kompromisa nije došlo.

Utakmica na stadionu Partizana prekinuta je u 42. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je preko terena počeo da leti dron - mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Čemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste.

Dron letelica uticala je na definitvni prekid meča, iz Beograda tižu informacije o organizovanoj zaveri za rušenje atmosfere u kojoj je navodno učestvovao čak i Orif Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je uhapšen u VIP loži stadiona.

Prekid je izazvao i burnu reakciju evropske fudbalske javnosti, ostaje da se oglasi UEFA.

"Žalimo zbog situacije, okolnosti su bile takve da utakmica nije mogla da bude nastavljena. Ne mogu da govorim ko je počeo, ko je kriv. To će odlučiti nadležna tela Uefa. Posle vidjene situacije, sudija, posmatrač i ja ćemo poslati izveštaj u Uefu", rekao je delegat utakmice Hari Bin.

Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a nakon toga albanski igrači su pokušali da mu je uzmu i došlo je do koškanja medju igračima na terenu.

Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, pa je sudija Martin Etkinson izveo obe ekipe sa terena i poslao ih u svlačionice. U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.

Dakle, šta će reći UEFA, ko će snositi odgovornost za prekid utakmice?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke