Šta je potrebno da Partizan izađe u Evropu?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.05.2019.
13:37
Izvor: Sportske.net

"Parni Valjak" je 90 posto posla obavio u prethodna dva kola, ali još uvek zvanično nije prebrinuo brigu oko izlaska u Evropu.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Tokom vikenda za nama dobili smo novog-starog šampiona Super lige Srbije i još jednog sigurnog putnika u Evropu.

Crvena zvezda će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Radnički iz Niša kao vicešampion u kvalifikacije za Ligu Evrope od prvog kola. Mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope pripašće i trećeplasiranom klubu u Super ligi, ali i osvajaču Kupa Srbije.

Pošto postoje velike šanse da trofej u Kupu osvoje Crvena zvezda ili Radnički, otvara se mogućnost da i četvrti iz Super lige obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Do kraja sezone za plasman u evropske kvalifikacije boriće se Partizan, Čukarički i Mladost, s tim što su crno-beli u boljoj poziciji jer su još uvek u igri u Kupu Srbije, što se ne može reći i za Mladost koja je doživela težak poraz u prvom polufinalu sa Crvenom zvezdom (4:1).

Čukarički je u sličnoj poziciji kao Lučanci, uzdaju se samo u rezultate u Super ligi i zbog toga je za njih jako važno da ne završe ispod četvrtog mesta. "Brđani" su trenutno treći na tabeli sa 37 bodova, jednim više u odnosu na Partizan i pet u odnosu na lučansku Mladost.

3. Čukarički 35 18 10 7 61:34 +27 37
4. Partizan 35 18 9 8 54:27 +27 36
5. Mladost 35 16 7 12 46:34 +12 32

Na Banovom brdu još uvek ne mogu da počnu sa slavljem jer ih čeka gostovanje u Lučanima, a u poslednjem kolu dočekuju Vojvodinu. Upravo bi duel Mladosti i Čukaričkog mogao da bude presudan za konačan poredak na tabeli, a samim tim i za aspiracije FK Partizan.

Crno-beli su u jednom momentu strepeli jer su pali na peto mesto, ali sada imaju sasvim solidnu poziciju. Ukoliko u narednom kolu Partizan savlada Vojvodinu, klub iz Humske će obezbediti izlazak u Evropu, osim ako Mladost ne napravi čudo pa osvoji Kup Srbije.

Partizanu je garantovano četvrto mesto čak i ako izgubi od Vojvodine, ali onda Mladost ne sme da savlada Čukarički jer bi u suprotnom prišla na bod zaostatka za crno-belima kolo pre kraja.

U slučaju da Mladost savlada Čukarički, a Partizan remizira sa Vošom, crno-belima bi u poslednjem kolu bod bio dovoljan za mesto koje bi na kraju trebalo da ih odvede u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Može li Partizan do trećeg mesta?

Ta opcija je takođe na stolu, ali ne pita se samo ekipa Sava Miloševića. Čukarički će morati negde da "kiksne" da bi crno-beli mogli da ga preskoče, a naredno kolo je šansa za Partizan jer "Brđani" gostuju u Lučanima.

36. kolo
Mladost - Čukarički
Vojvodina - Partizan

37. kolo
Partizan - Proleter
Čukarički - Vojvodina
Radnički (N) - Mladost

Kako sada stoje stvari, Srbiju će na leto u evropskim kvalifikacijama predstavljati Crvena zvezda, Radnički Niš, Čukarički i Partizan.

Recimo za kraj da će svi srpski klubovi koji na kraju sezone obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope startovati od prvog kola kvalifikacija, a to znači da će na terene već 11. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 07.05.2019
08:31
avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 06.05.2019
16:27

Jos jedno 2 prelaza, 4-5 onakvih golova ( da se golman zakune ) i eto evrope. :)