Šta je Tumba smislio, kako će izgledati startna postava protiv Luksemburga?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.09.2019.
21:30
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Nešto se naslućuje posle večerašnjeg treninga.

Beta/AP Photo/Risto Božović
Beta/AP Photo/Risto Božović

Povezane vesti

Posle bolnog poraza od Portugala, reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sutrašnjim duelom sa selekcijom Luksemburga, na tamošnjem stadionu Žosi Bartel.

Novi selektor Ljubiša Tumbaković ovoga puta neće moći da računa na povređene Luku Jovića i Dušana Tadića, ali je najavio i neke druge promene u startnoj postavi za sutrašnju utakmicu.

Šta to konkretno znači i kako bi te promene mogle da izgledaju naslućuje se posle večerašnjeg treninga našeg nacionalnog tima u Luksemburgu.

Prema informacijama koje večeras prenosi ''Telegraf'', treba očekivati promenu na golu, pa će se umesto Dmitrovića među stativama naći Predrag Rajković.

Odbrambeni kvartet će najverovatnije ćiniti Milenković, Spajić, Nastasić i Kolarov, dakle neće biti Maksimovića koji je napravio kiks kod drugog gola Portugalaca.

U veznom redu, Nemanji Matiću će se, umesto Luke Milivojevića, ovoga puta pridružiti Sergej Milinković-Savić, uz Adema Ljajića umesto povređenog Tadića.

Na kraju, ofanzivni trio se očekuje u sastavu Radonjić-Mitrović-Kostić.

Zanimljivo deluje, da li će biti i produktivno?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 10.09.2019
09:49

O ukusima se ne raspravlja, pa ne bih da drvim, pogotovo pred utakmicu sa Luksemburgom. Ali, ako ova utakmica služi i za uigravanje sistema koji ćemo inače igrati, plašim se da u najavljenom sastavu postoje dve greške.

1. Ponovo se odbrana sastavlja sa soliterima. Milenković igra beka u Fiorentini, ali on je stoper i mislim da je loše rešenje postavljati ga na beka. Nebitno je koja dva stopera, da li će on ili Spajić ili Nastasić ili Maksimović, čak i Mitrović. Ali, uz desnu aut liniju treba neko ko igra pravog beka, ko će da istrčava sprintove, centrira... makar i loše.
2. Odavno se pokazalo da nam je igra problematična bez dva zadnja vezna. A niti Ljajić niti SMS ne mogu da igraju tu poziciju, oni su slabi u defanzivi. Znači, za tu poziciju su na spisku, koliko se sećam, Matić, Milivojević, Lukić, Gaćinović...

Posle dva poraza, treba ponovo tražiti igru, koncept, a ne samo izvući neku, makar i ubedljivu pobedu protiv Luksemburga.

avatar
D_man_007
Tuesday, 10.09.2019
01:17

I opet bez desnog beka, kakav bre Nastasić, Milenković i Kolarov, sve šuplje da šuplje ne može biti. Ljajić ne zna kada da doda loptu, a kada da šutira. Milinković Savić ne može da se sastavi mesecima da zaigra kako valja. Treba ti igrači da se pogledaju u ogledalo i da razmisle šta u stvari oni traže u reprezentaciji, ne bore se i nemaju želju za igrom nego samo dođu slikaju se za novine potrče malo za loptom i gotovo. E moja Srbijo na šta smo spali kada jedno takozvano kosovo nema poraz. Šupljoglavci

avatar
Südkurve München
Monday, 09.09.2019
22:32

Kbo vas Radonjic

avatar
Јован Гавриловић
Monday, 09.09.2019
21:50

CELAVI NA DESNOG BEKA ILI STOPERA!

avatar
Јован Гавриловић
Monday, 09.09.2019
21:49

DAJTE SANSU CELAVOM NA DESNOM BEKU ILI STOPERU!

avatar
McMilan
Monday, 09.09.2019
21:45

Isto , male su to promene

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 09.09.2019
21:37

Radonjic?????nr znam na osnovu cega on dobija poziv a ne da igra...decka ocigledno neko opasno gura jer on pojma nema...nije ni radnicki pirot a ne za reprezentaciju

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 09.09.2019
22:12

Kao da je Radonjic jedini problem u nasem fudbalu korumpiranom gde poslednjih 20 godina i vise igraju i ovakvi i onakvi,menadzerski i ne menadzerski,nego tebi bode oče sto je igrao za Zvezdu.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 10.09.2019
10:44

Bas si opterecen klubastvom. Ti si sam zakljucio da njemu to bode oce? Ne bode, nam oce to sto decko nije ni medju 100 najbolja nasa igraca. Sto se tice sastava, cudno mi je da Luka gubi mesto pored Matica koji je mnogo losiji igrac vec duze vreme ali kao ima neko ime.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 10.09.2019
00:43

Hahahah bas me boli to sto je igrao za zvezdu...lik ni u marseju ne igra...a i kad igra ne uradi nista....po tom principu je mogao da zove Lazara Markovica, Ignjovskog i Medojevica,Ristica

avatar
Gogi-11
Monday, 09.09.2019
21:35

Sta tumbakovic moze da smisli videli smo u subotu....

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 10.09.2019
10:42

A to imamo pravo da se ljutimo sto su izgubili od Portugala?

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
21:34

Ko je ovde najavio Rajkovica, Spajica i Sergeja? :-D Samo ne radonjic! NJET!