Šta piše u Partizanovom saopštenju povodom smanjenja plata? Kad se nastavlja liga?

Autor: Beta Beta
sreda 08.04.2020.
18:00
Izvor: Beta

Crno-beli, između ostalog, otkrili aktuelne proene.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan smanjio je danas plate za 50 odsto fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmenta kluba u naredna tri meseca, kao mere štednje tokom pandemije korona virusa.

"Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto", navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je ukazao na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da u vremenu pandemije korona virusa i uvedenog vanrednog stanja u Srbiji, istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

"Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja", piše u saopštenju.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
milutun
Wednesday, 08.04.2020
18:53

Стварно нема смисла умањивати плате играчима, нису они криви за ову пандемију,требало би сви из управе да поднесу оставке