Stadion na Ubu dobio ime po Draganu Džajiću

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.06.2017.
23:51
Izvor: Beta

Gradski stadion u Ubu od danas nosi ime najboljeg srpskog i jugoslovenskog fudbalera Dragana Džajića, Ubljanina, počasnog predsednika i nekadašnjeg kapitena fudbalskog kluba Crvena zvezda.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Predlog je potekao od srpskog reprezentativca Nemanje Matića, fudbalera engleskog šampiona Čelsija, takođe Ubljanina, koji je preuzeo finansiranje lokalnog "zonaša" Jedinstva u kojem su igračku karijeru obojica počeli.

U tom klubu počeli su i Dušan Savić i Radosav Petrović, takođe reprezentativci, kao i pokojni Ratko Čolić, bek Partizana i državni reprezentativac Jugoslavije.

Njima u čast, posebno Draganu Džajiću, večeras je u ubskom Domu kulture održana akademija na kojoj su uz zvezde "velikog fudbala male varoši" govorili i direktor Istorijskog arhiva Srbije Miroslav Perišić, poreklom Ubljanin, i predsednik Ubske opštine Darko Glišić.

Oni su istakli Džajićev doprinos srpskom i jugoslovenskom fudbalu uz nadu da će se na Ubu i dalje rađati asovi tog kalibra.

Akademiji su prisustvovali i sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Na terenu gradskog stadiona, koji sada nosi Džajićevo ime, danas su petlići Jedinstva sa 5:0 pobedili valjevskog srpskoligaša Budućnost-Krušik i osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi. Početni udarac izveli su Džajić i Matić.

Dragan Džajić (1946) je treća "Zvezdina zvezda", njen najbolji igrač, reprezentativac Jugoslavije, kapiten, sportski direktor i predsednik iz vremena Zvezdinih najvećih uspeha, kada su crveno-beli u Bariju osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a potom i svetskog klupskog prvaka u Japanu.

Džajić je igrao i za reprezentaciju Sveta zajedno s Peleom iz Brazila i Euzebijom iz Portugala.

Na nedavnim izborima za novu Skupštinu fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić je dobio ubedljivo najviše glasova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke