Stanković o kadrovskim problemima, Falku, kritikama...

Autor: Darko Mitrović
petak 12.02.2021.
16:53
Izvor: Sportske.net, Beta

Nije sve idealno, ali Zvezda ne odstupa od ostvarenja svojih ciljeva.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog u Nišu, ali veruje u novu pobedu svog tima.

"Biće ovo teško gostovanje, klimatski uslovi su takodje takvi da ne znamo da li će biti zaledjen teren, a tako nismo navikli da igramo. Ipak, moramo da se prilagodimo svemu, kao što smo to radili u Novom Pazaru. Ne bih upoređivao te dve ekipe, različite su, ali nas čeka još jedna teška utakmica", rekao je Stanković, prenosi klub.

"Svako protiv Zvezde želi da se pokaže i dokaže, ali to neće uticati na naš cilj", istakao je trener Zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju Radničkom u utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa 56 bodova, dok je tim sa Čaira trenutno sedmi sa 31 bodom.

Posle meča u Nišu, Zvezdu očekuje i duel sa Milanom u Ligi Evropa, ali Stanković apostrofira sledeću utakmicu kao najvažniju.

"Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom", rekao je Stanković.

On je kao veliki peh ocenio povredu Veljka Nikolića i dodao da je upitno da li će moći da računa na Dijega Falćinelija, koji ima problem sa zadnjom ložom.

"Videćemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bismo doneli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom. Ka tome težimo i o drugom rezultatu ne razmišljam", rekao je Stanković.

Stanković je, govoreći o igri svog tima, naveo da crveno-beli znaju šta i kako rade.

"Ko god želi da kritikuje, to može da radi, ali znamo na kakvom smo terenu igrali (u Novom Pazaru) i kakav je protivnik bio. U Turskoj smo pokazali kakvi želimo da budemo. Pre ili kasnije će i vremenski uslovi biti bolji, ali slažem se da možemo još da pobošljamo igru, da budemo reaktivniji iza lopte, da imamo bolje reakcije. To nam je falilo na prošlom meču, ali s obzirom na to da je to bila prva utakmica posle priprema - zadovoljan sam", rekao je on.

Stanković je rekao i da još nije odlučio kada će debitovati Filipo Falko.

"Situacija u kojoj Petrović ima kartone, a Nikolić povredu, utiče na to da nam već fale dvojica 'bonusa'. To će doneti promene u startnoj postavi, ali videćemo šta će se desiti. Još nisam odlučio da li će i kada debitovati. Jedva čekam da stekne kondiciju i da bude u stanju da odgovori svim zahtevima", rekao je Stanković.

Utakmica Radnički Niš - Crvena zvezda igra se sutra od 15.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke