Stanković potvrdio dve dobre vesti, još samo na jednog ne može da računa

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.04.2022.
17:12
Izvor: Beta

Popravlja se zdravstveni bilten u Zvezdi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da nametne svoju igru u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv TSC-a i da ne želi neuspeh, pošto je cilj odbrana duple krune.

"TSC želi da igra fudbal, a trener (Žarko) Lazetić forsira svoj stil gde god da radi. Svaka njegova ekipa ima identitet i tako će biti i sutra. Jedna utakmica se igra, nokaut faza i svašta može da bude. Ne želimo kiks, već da dodjemo do zacrtanog cilja u svakom takmičenju", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde igraju u sredu od 18.30 na svom terenu protiv TSC-a, utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije.

"Posle današnjeg treninga ćemo dodatno utvrditi neke detalje oko toga da li ćemo na teren izaći sa dva špica ili ne, ali sutra nas očekuje novo finale. Što se zdravstvenog biltena tiče, (Milan) Borjan i (Mirko) Ivanić su dobro, obojica su se odmarali, a jedini na koga ne mogu da računam je (Kristijano) Pičini. On je počeo da trenira sa nama i očekujem ga brzo u pogonu", naveo je Stanković.

On je dodao da se ekipa neće posebno koncentrisati na odredjenog igrača TSC-a, već da će pokušati da nametne svoju igru.

"Gledaćemo da se mi nametnemo, nećemo razmišljati o pojedincima iz TSC-a. Želimo da sve zavisi od nas, kao što to prikazujemo u poslednjih nekoliko utakmica u kojima se trudimo da nametnemo ritam ofanzivom i pritiskom na protivnika i da svaku grešku rivala iskoristimo", naveo je.

Trener Zvezde rekao je da želi da ekipa ove sezone odbrani duplu krunu.

"Imamo svaku priliku za to, s obzirom na to da smo vratili Zvezdu tamo gde pripada. Sutra imamo šansu da udjemo u polufinale i napravimo korak bliže trofeju. Uradićemo sve da odigramo maksimalan broj utakmica ove sezone", dodao je Stanković.

Govoreći o protivnicima reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu - Brazilu, Švajcarskoj i Kamerunu, Stanković je ocenio da je to jaka grupa, ali ne i nemoguća i da je Srbija nezgodan protivnik koji može da se plasira u nokaut fazu.

"Krivo mi je što se ponovila ista grupa sa prethodnog Svetskog prvenstva, ali šta da se radi. Srbija ima kvalitetnu ekipu, igra veoma dobar fudbal i sa takvom energijom i pristupom ubeđen sam da može da napravi iskorak na koji se dugo čeka. Naravno, mislim na prolazak u nokaut fazu, a tamo je onda sve moguće. Od srca im želim sve najbolje", rekao je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke