Stanković predvideo žreb, pa se našalio o Rendžersu

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.02.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Veruje da Zvezda može da se nadigrava sa Rendžersom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je zadovoljan današnjim žrebom za osminu finala Lige Evropa i da je predstojeći protivnik Rendžers premija za navijače i ceo klub.

"Ne znam da li je moglo da prođe bolje, ali sigurno da je moglo biti mnogo gore. Gledao sam utakmicu Rendžers – Borusija Dortmund, odigrali su dve spektakularne utakmice protiv Dortmunda. Može se reći da je Dortmund u krizi, ali pričamo o dve fenomenalne ekipe. Mi znamo šta nam je činiti. Ovo je jedna premija za sve navijače Crvene zvezde, za naše igrače, ali i za sve nas koji radimo i vodimo ovaj klub", rekao je Stanković posle žreba.

Fudbaleri Zvezde igraće protiv Rendžersa u osmini finala Lige Evropa. Prva utakmica igraće se 10. marta u Glazgovu, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Beogradu. Zvezda je osvojila prvo mesto u grupnoj fazi Lige Evropa, pa je prošla direktno u osminu finala, a Rendžers je u dvomeču plej-ofa bio bolji od Borusije Dortmund.

"Dobro smo odigrali grupnu fazu i imamo pravo da se nadamo. Odustajati nećemo. Ovo je protivnik protiv kog možemo da damo sve od sebe i da se nadamo nečem lepom. Pre izvlačenja svima sam rekao da će biti Zvezda – Rendžers. Kada je izašla prva kuglica na kojoj je pisalo Rendžers, a odmah zatim i Zvezda, rekao sam da sam završio posao i da mogu da idem, ali to je bilo sve u šali", naveo je Stanković.

Ocenio je da su fudbaleri zaslužili da uživaju u evropskim mečevima i istakao je da se ekipa odavno sprema za predstojeći "večiti" derbi protiv Partizana.

"Idemo korak po korak. Evropa je uvek lepa za Zvezdu. Proleće je pogotovo istorijski lepo za naš klub. Niko nam ne može oduzeti da sanjamo i da gledamo napred i idemo dalje. Ti momci su to zaslužili. Ovaj klub je zaslužio da se priča o njemu, da je svake godine u grupnoj fazi takmičenja i tako dobija koeficijente kako za nas, tako i za fudbalsku Srbiju. Nama ne ostaje ništa drugo nego da uživamo u ovom momentu, ali kao što ste rekli, spremamo se za derbi već odavno", naveo je Stanković. 

Zvezda će u nedelju od 18 časova igrati na svom terenu protiv Partizana, u utakmici 24. kola Super lige Srbije. Crno-beli su prvi na tabeli sa pet bodova više od crveno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke