Stanoje pravi rez, ko će biti u nemilosti?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.01.2021.
10:44
Izvor: Sportske.net

Nakon jučerašnjeg poraza od Rubina Aleksandru Stanojeviću je mnogo toga jasnije.

Povezane vesti

"Zato i služe pripreme, da vidimo ko može da odgovori zahtevima", rekao je juče nakon ubedljivog poraza (5:2) od Rubina Aleksandar Stanojević. 

Partizan nije odigrao dobro, bilo je dosta grešaka, posebno u fazi odbrane i Stanojević bi nakon ove utakmice mogao da preseče. 

Do početka prvenstva Partizan će odigrati još tri utakmice na pripremama, a moguće je da je dosta toga rešeno kada je startna postava na prvom zvaničnom meču u 2021. godini u pitanju. 

Ko otpada za Napredak 6. februara?

Jučerašnji bekovi su bili prilično slabi, videlo se to jasno, Brežančić je izgubio formu u kojoj je bio pre nekoliko godina i daleko je od onog igrača koji je potreban Partizanu, a i Banjak nije baš stvoren za desnog beka i često je lutao protiv Rubina. 

U slučaju Banjaka je sve jasno od ranije, može da igra ovu poziciju protiv slabijih rivala, ali ne i protiv ovako jakih kao što je Rubin. Zbog toga je i doveden desni bek u ovom prelaznom roku.  

Pored toga, golman Nemanja Stevanović je imao slab dan, greška kod ispucavanja i kasnije gol Rubina je verovatno presudio da Stanojević stavi na gol iskusnog Stojkovića. 

Ostali su bili korektni za ovaj deo priprema, mnogi će istaći i Lazara Markovića koji je bio veoma agilan, mogao bi da bude potencijalno iznenađenje u drugom delu sezone svojim golovima i asistencijama. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
k.na.bicikli
Sunday, 24.01.2021
20:01

Partizan ne igra fudbal vec tri godine ako ne i vise.. ljudi moji ovo vise nisu profesionalci..Mentalni sklop igraca je jako los.Suma je jedini tehnicar u Partizanu koji je godinama gajio tehnicki najpotkovanije igrace..Takticki su isto nula,nemamo ni jednog inteligentnog igraca,tesko bi ovde bilo i Murinju da napravi tim..

avatar
magister
Saturday, 23.01.2021
00:35

I dalje sam uveren da problem Partizana nije kvalitet ili talenat igrača. Problem je atmosfera u klubu, okupacija, pogrešan rad u školi poslednjih godina, zbog čega i supertalenti dolaze sa nedostacima koje ne bi smeli da imaju. Koga bi Partizan trebalo da imitira? Kad protivnik ima loptu, najbolje bi bilo imitirati Mančester Siti i Barsu, a u napadu - Bajern, Liverpul, Atletiko Madrid, Ajaks. Pod tim podrazumevam pre svega presing, presing po celom terenu u što dužem delu utakmice. Što više lopti se osvoji u začetku napada protivnika - protivnik ređe dolazi u priliku da na bilo koji način ugrozi gol, gubi sigurnost, samopouzdanje, a osvojena lopta je i šansa da se izvede brz napad protiv nepostavljene odbrane protivnika. Osim tih kontri i polukontri, Partizan bi što manje trebalo da kruži sporo i dosadno loptom oko protivnika, a da što više kretanja Partizanovih igrača iz drugog plana i stvaranje viškova igrača na nekom delu terena - dovode do proboja kroz delove odbrane gde se stvori višak ili brzim prebacivanje na deo napada gde će se naći dva do tri protiv jednog do dvojice protivničkih odbrambenih igrača. Lako je o tome teoretisati, a teško to sprovoditi na terenu, ali takav način igre bi trebalo vežbati u školi - od petlića, plus decu učiti da sve rade u pokretu, da se stalno kreću - otkrivaju, kad je lopta kod nas, pokrivaju i presecaju kad je kod protivnika. Sve te zone koje mi igramo i napad kruženjem oko zone - donose rezultat koji imamo. A tim rezultatom nismo zadovoljni. Plus, Partizan mora da ima tim psihologa (bar dvojicu) koja će i pedagoški da rade sa mladima, a i da podižu nivo svesti i koncentracije prvoj ekipi.

avatar
Slavko1234
Friday, 22.01.2021
11:46

Ne samo bekovi, sem Sume i Natka svi ostali su prosek ili ispod proseka za nasu ligu o evropi da nepricam.