Stanojeva rečenica koja pokreće crno-bele: "Neću ići na derbi ako sutra ne pobedimo!"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.04.2021.
15:44
Izvor: Sportske.net, Beta

Aleksandar Stanojević ipak, očekuje tešku utakmicu.

Starsportphoto ©
Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević najavio je danas da neće odmarati igrače pred "večiti" derbi i će izvesti najjači tim u predstojećoj utakmici protiv Metalca, ali je rekao da će biti promena u sastavu zbog obaveza brojnih igrača u reprezentacijama.


"Ako pričamo o derbiju, posle Metalca ćemo imati četiri dana do derbija, nema potrebe da odmaramo igrače, to je dovoljno vremena da se oporave. Nama još dva igrača nisu došla. Svi su odigrali mnogo utakmica i izvešću najsvežiji i najbolji tim za Metalac. Ne razmišljam da nekoga odmaram za derbi. Neću ni ići na derbi ako ne pobedimo sutra. Igraćemo sa najboljim timom u ovom trenutku, ali mora da bude rotacija, igrači su premoreni
", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu na svom terenu od 19.05 protiv Metalca, utakmicu 29. kola Super lige Srbije. Prvenstvo se nastavlja posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija, a Partizan je nacionalnim selekcijama dao 11 igrača.

"Najteže utakmice su pre i posle derbija. Imali smo situaciju da smo sa Metalcem igrali nerešeno, a posle derbija smo izgubli u Nišu. Šta mi znači da igramo derbi ako ne pobedimo prethodnu utakmicu. Nadam se da ćemo biti pravi. Bitno nam je da ostvarimo dobar rezultat, nećemo kalkulisati šta će biti za sledeću utakmicu, interesuje me samo na koji način ćemo pokušati da pobedimo Metalac", naveo je Stanojević.

On je rekao da će posle današnjeg treninga odlučiti o sastavu jer ne zna u kakvom su stanju igrači, pošto još nije video Takumu Asana i Birbrasa Natha, koji je odigrao sve tri utakmice za Izrael u kratkom periodu. Napomenuo je i da je selekcija Crne Gore, za koju su igrali Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić, imala teške utakmice.

Trener Metalca Žarko Lazetić rekao je da je Partizan u "ludačkoj formi" posle niza od 18 pobeda, kao i da crno-beli imaju najboljeg trenera u Srbiji.

"U dobroj smo formi bili do sada, dobro smo igrali. Forma je varljiva, možete iz jedne utakmice da izadjete iz dobre forme. Poštujem Metalac, imaju mnogo igrača i trenera i Partizanove škole. Igraju na dostojanstven način sa respektom prema bivšem klubu, daju maksimum i igraju za sebe. To su pokazali u prethodne dve utakmice, jedna su od retkih ekipa koju nismo pobedili", rekao je Stanojević.

On je pohvalno govorio o Lazetiću i ocenio da bi taj trener već sada bio spreman da preuzme Partizan, ako bi to bilo neophodno.

Odgovarajući na pitanje šta se radi sa igračima koji nisu otišli sa reprezentacijama, Stanojević je rekao da ekipa sa njima mnogo radi na podizanju forme i da će sada dobiti šansu neki igrači koji nisu igrali.

"Mi se svaki dan dokazujemo, prvo ja, stručni štab i igrači. Odlično su radili ovaj period. Malo smo se odmorili pa pojačali ritam, dokazivanje je svakodnevno. Meni jedna utakmica i jedan trening mogu da promene stav prema nekom igraču, sve je važno u Partizanu", naveo je on.

"Pauza uvek prija pogotovo posle serije utakmica sredom i subotom. Videćemo na koji način će pauza uticati na formu, 11 reprezentativaca nisu imali pauzu, ali profesionalci smo i pokušaćemo da se prilagodimo. Imali su dobar period u svojim reprezentacijama, u dobroj su formi, pratio sam sve igrače, raduje me što su postizali golove, nadam se da će nastaviti tako", dodao je trener crno-belih.

Upitan da li je gledao utakmice selekcije Crne Gore, Stanojević je odgovorio potvrdno i rekao da voli Crnu Goru, da poznaje mnogo njih iz repereznetacije i naveo da je u sastavu bilo sedam ili osam igrača koji su ponikli iz Partizanove škole ili Teleoptika.

Fudbaler Partizana Žan Kristof Bajbek je ponovo povredjen.

"On ima specifičnu situaciju, često je bio povredjen. Sve su to bezazlene stvari, taman udje u ritam i povrede ga odvoje. Žao mi je i zbog njega i zbog nas što ne može da nam pomogne, ali na neke stvari ne možete da utičete", rekao je Stanojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke