Stanojević: ''Neću da ponavljam ono što sam pričao, Kup je druga priča''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
23:57
Izvor: Beta

Ostaje žal za titulom u Humskoj.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je ekipa tužna i razočarana što nije uspela da osvoji šampionsku titulu i pohvalio je svoje fudbalere na postignutim rezultatima tokom čitave sezone.

"Mnogo utakmica, mnogo pobeda. Mislim da smo bili dobri ove sezone, neću da ponavljam ono što sam pričao. Svaka čast momcima pored svih stvari koje su izdržali, nisu izgubili motivaciju ni veru. Osvojili smo dosta bodova, imali dobre momente, ali nažalost nismo osvojili titulu", rekao je Stanojević za televiziju Arena sport.

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Radnički iz Niša sa 2:0, u utakmici poslednjeg 37. kola Super lige Srbije i na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli sa 98 bodova, dva manje od Crvene zvezde koja je danas odbranila titulu pobedom na svom terenu protiv Voždovca 3:1.

Beogradski "večiti" rivali će u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" igrati u finalu Kupa Srbije.

"Kup je druga priča. Žao nam je zbog prvenstva, 37 utakmica je previše utakmica, tužni smo i razočarani. Danas je bilo malo tenzično, trebalo je i njima i nama, ali na kraju je sve ispalo korektno", naveo je Stanojević.

Radnički je sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli sa 51 bodom i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Voždovac na petom mestu ima dva boda manje.

Trener niške ekipe Radoslav Batak čestitao je igračima i naveo da grad zaslužuje da igra evropsko takmičenje.

"Jako teška utakmica, imali smo prvi šansu, da je Aksentijević bolje primio loptu na kraju... Sviran je taj penal, bio je pritisak važnosti utakmice, crveni karton. Želeli smo da napravimo dobru utakmicu. Vojvodina nam je učinila uslugu, takmičili su se do kraja i svaka im čast na tome. Mi smo posle napornog rada uspeli, u septembru smo bili 12. i izborili smo Evropu kao četvrti. Svaka čast igračima koji su naprono radili", rekao je Batak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke