Stanojević o odluci Fudbalskog saveza koja se sprema: "TO JE SRAMNO! Znam ja da je Zvezda Srbija..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.01.2021.
23:42
Izvor: Sportske.net

Koliko je samo besan...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Šta ima novo u srpskom fudbalu?

Igrali su danas mnogi superligaški timovi, među njima i Zvezda i Partizan, ali nije to tema. 

Tema su stranci i njihov broj u srpskom fudbalu, a sve je podgrejano nakon što je postao izvestan dolazak Filipa Falka u crveno-bele. 

Direktor reprezentacije Vladimir Matijašević je najavio da će se državljani Evropske unije voditi kao - domaći igrači u Super ligi Srbije. 

"Razočaran sam tom najavom. Nisu to paušalne izjave već reči čoveka iz saveza. To je sramno, ako se desi u ovom prelaznom roku. Vidim da niko od medija nije reagovao. Pa nismo mi svi ovde u službi jednog kluba.

Razumem da je Zvezda Srbija i da su mnogo bitni. U trenutku kad su doveli još jednog stranca iz saveza se javljaju da kažu da će odluka biti doneta brzo. Mi smo neravnopravni u ovoj situaciji. Iz Zvezde su to najavljivali pa se pitam da li oni vode savez. Da su doveli igrače iz Afrike možda bi promenili da mogu samo četvorica iz Afrike", rekao je Stanojević.

"Ako se ovo desi sada, postavljam pitanje zašto ne pre 15 dana. Razumem da je Zvezda Srbija, ali nismo se mi juče pridružili Evropskoj uniji kako se predstavlja. Jako sam razočaran, ima i drugih klubova, ne igra se samo zbog Zvezde i Partizana. Nismo mi svi ovde u službi Zvezde. Da li oni igraju finale Lige Evrope? Jesam li nekad rekao nešto loše protiv njih i rezultata, ali zbog ovoga sam izuzetno razočaran. Recite nam onda ranije pa da i mi organizujemo prelazni rok. Ne znam u kom će to pravcu ići, a ako promene odmah to je sramno. Ajde baš da vidimo, ljudi pa to nije normalno. Jedino ako je to vrlo brzo u junu, onda u redu.

Ovo je tako bahato da je to strašno. I mi se bavimo fudbalom, radimo neki posao i mi imamo navijače. Postoji valjda neki sistem kako sve funkcioniše, neki organi. Jednostavno ne možeš da odlučiš tako nešto kada oni potpišu tri igrača iz Evropske unije. Ajde sada da promenimo pravilo pa da svi krenemo od nule. Ne ide to tako ljudi, moramo svi da budemo ravnopravni", kaže Stanojević koji je pričao u dahu. 

Ogradio je klub.

"Ovo je moj lični stav, pričam samo o struci, ne pričam u ime kluba. Da li će oni odlučiti u institucijama deset stranaca ili jedan ne ulazim u to, ali ne može na takav način da se radi, da se menjaju pravila tako odjednom. Sada nisam izjednačen sa drugima, usko je vezano za struku i moram da reagujem. Nisam rekao da je bilo problema jesenas sa suđenjem ili bilo čim drugim jer tako mislim i ograđujem se za period od kako sam ja tu", kaže Stanojević. 

Nije to bilo sve, Stanojević smatra da je i Zvezda morala da ima igrače na turneji "orlova". 

"Svi klubovi daju igrače, važna im je reprezentacija, a ne ode niko iz Zvezde na tu turneju koja je prva sa devet bodova prednosti. I niko se nije oglasio iz saveza po tom pitanju. Ne bih ni ja da se ovo sada nije desilo. Nismo mi svi ovde samo zbog Zvezde i mi se borimo valjda za nešto. Pa ne igraju oni finale Lige Evrope, digla se cela Srbija na noge. I Partizan je pre tri godine isto igrao proleće pa se nisu menjala pravila usred sezone", ističe Stanojević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 30.01.2021
13:49

Opet viču : drž'te lopova! A niko nije pričao o promeni pravila u toku sezone, pogotovo iz Zvezde.

avatar
Man united
Friday, 29.01.2021
16:26

На основу чега је сер Алекс од Шамрока закључио да ће ово правило бити донесено у сред сезоне? Мене ово подсећа кад је Вулетић спиновао прошле године како ће се усред сезоне променити правило о странцима, тј да ће повећати број странаца. Од тога је прошло више од годину дана и, ево, још није ништа мењано. Тако да сумњам да је ово сер Алекс сам смислио.

avatar
Slavko1234
Friday, 29.01.2021
15:43

Nikad kraja ovim mafijasima.

avatar
bosnapd
Friday, 29.01.2021
13:56

Partizan ce dugo cekati na titulu.

avatar
Dexa
Friday, 29.01.2021
12:30

Kad si igrao sa Partizanom LŠ, i kad si osvajao pehare, tad je Partizan bio Srbija- i tad se nisi bunio ?!

avatar
KING OF THE JUNGLE♢⭐♢⭐♢⭐
Friday, 29.01.2021
10:06

Bravo Stanoje! I nemoj da se pravdas, oni ce morati sve titule koje su prisvojili na neregularan nacin da vrate i budu poslati tamo gde im je odavno mesto!

avatar
Consigliere 1927
Friday, 29.01.2021
09:57

Gubitnici uvek nadju neki izgovor, da li ti je to poznato Stanoje?

avatar
Benz9
Friday, 29.01.2021
07:17

Najbolje bi bilo da se ovo ne usvoji, već da se ugledaju na košarku i podijele državljanstva svim strancima koji igraju duže od 6 mjeseci u klubu...