Stanojević pred Anortozis: "Bez trojice nosioca, voleo bih da zamenim Rikarda u 60. minutu!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.12.2021.
13:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana igraju u četvrak od 18.45 na svom terenu protiv Anortozisa, utakmicu poslednjeg, šestog kola Grupe B u Ligi konferencija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Anortozisa u Ligi konferencija najvažnija u polusezoni, da ima problema sa povređenim igračima i da očekuje od navijača da pomognu da ekipa ode u drugu fazu takmičenja.

"Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta nam donosi, kakav je značaj. Bitna je za sve nas iz hiljadu razloga opšte poznatih. Ova utakmica je stvarno specifična jer direktno vodi u proleće u Evropi, tako da možemo da je okarakterišemo kao najvažniju", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrak od 18.45 na svom terenu protiv Anortozisa, utakmicu poslednjeg, šestog kola Grupe B u Ligi konferencija.

Partizan je drugi na tabeli sa sedam bodova, dva više od Anortozisa, koga je na Kipru pobedio sa 2:0. Za prolaz dalje crno-belima je dovoljan i bod.

Stanojević je rekao da ima kadrovskih problema, pošto i pored od ranije povređenih, Danilo Pantić ima problema i "gotovo sigurno" neće biti u sastavu. Takođe, problema ima i Aleksandar Šćekić, ali se trener "crno-belih" nada da će crnogorski reprezentativac moći da igra.

"Iz tog razloga nam je potrebna pomoć naših navijača. Znate dobro kako smo ušli u Evropu, uvek kažem, najiskrenije, da su nas oni uveli u Evropu fanatičnim navijanjem i zato nam je sutra potrebna velika pomoć. Pogotovo u situaciji gde čujemo da i Kiprani dolaze u velikom broju. To je želja svih nas, potrebna nam je pozitivna energija i podrška", naveo je Stanojević.

Govoreći o Anortozisu, Stanojević je rekao da ekipa ove polusezone igra promenljivo.

"U stanju su da povedu 2:0 u Talinu pa da bude 2:2, da kod kuće pobede Gent... Da pobede najbolju ekipu na Kipru, pa da izgube od najlošije. To je nepredvidiva ekipa koja u svakom trenutku može da vas iznenadi. Mi smo spremi na sve to, da li će neko od njih doći ili ne, uglavnom rotiraju dosta igrača. Ne opterećujemo se time", naveo je.

Kiparska ekipa takođe ima šanse za prolaz u nokaut fazu Lige konferencija.

"Oni s jedne strane igraju rasterećeno, sigurno da će rizikovati u nekom delu utakmice, da li će to biti od početka... Utakmica traje 90 minuta, možete u 90. minutu da postignete gol i odete dalje. Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru, sa prepoznatljivim sastavom, načinom igre. Probaćemo da tako nastavimo, da ne izmišljamo mnogo, ali i naravno da imamo plan B ako moramo da jurimo rezultat", dodao je Stanojević.

Na pitanje da li je ekipa, uz pobedu u četvrtak i još dve u prvenstvu, ispunila cilj, Stanojević je rekao da je ponosan na urađeno.

"U ponedeljak je sneg, led... Sve je teško u fudbalu. Trenutno smo zadovoljni, ali pošto je fudbal specifična igra i uvek po poslednjoj utakmici krojite mišljenje, sačekao bih kraj polusezone i napravio analizu svega. Sada sam ponosan na sve što smo uradili", istakao je.

Upitan o podatku da je sudija sutrašnje utakmice sunarodnik trenera Anortozisa, Stanojević je rekao da je UEFA suviše ozbiljna organizacija.

On je rekao da je povreda Pantića veliki hendikep za ekipu.

"Imamo hendikep da tri nosioca igre nisu sa nama. Danas će pokušati da trenira, iako mu nalazi pokazuju da ne može, videćemo njegov subjektivni osećaj. S druge strane, Lazar Pavlović je dobro igrao... Ja u svakog igrača verujem zato i rotiram dosta. Videćemo na koji način ćemo igrati, ali verujem da Lazar može da odgovori, raduje me povratak Holendera, prvi je put je spreman 100 odsto", dodao je trener "crno-belih".

Upitan da li će doći do promene formacije pošto je Partizanu i bod dovoljan, Stanojević je rekao da se u ekipi o svemu razmišlja.

"O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu, do tada razmišljamo samo o pobedi. Razmišljamo o svemu, nesto moramo da rizikujemo", istakao je.

Na pitanje o igri mladih igrača Nemanje Jovića i Marka Milovanovića, trener je rekao da su u dobroj formi i da u zavisnosti od dešavanja na terenu imaju velike šanse da igraju u četvrtak i dodao da je zadovoljan kako Kvinsi Menig ispunjava obaveze.

"Voleo bih da Rikardo izađe u 60. minutu", našalio se Stanojević, aludirajući da bi to značilo i laku pobedu Partizana.

"Nama je svaka utakmica moranje, kad god su bile kvalifikacione utakmice mi smo bili pravi. Karakter je bio izuzetan, pokazali smo u svakom trenutku da znamo šta hoćemo. To mi daje samopouzdanje da možemo to i sutra", naveo je Stanojević.

On je rekao da mnogo znači što dva beogradska kluba ostvaruju dobre rezultate u evropskim takmičenjima, u vezi sa nacionalnim koeficijentom i plasmanom u Ligu šampiona.

"Ali, da gledamo da svako uradi svoj deo posla, pa kad se završi da pričamo o tome. U ovom trenutku ne razmišljam šta će biti za dve godine, nego da damo sve od sebe, da uradimo dobro, prvenstveno za ove igrače, za nas, pa za klub, naše navijače, a onda na nekim višim nivoima. Ceo impuls je dala reprezentacija Srbije što je otišla na Svetsko prvenstvo. To nama daje motivaciju i želju da i mi nešto donesemo", rekao je.

Fudbaler Partizana Miloš Jojić rekao je da je ekipa spremna za završnicu grupne faze.

"Došli smo do kraja grupne faze, izborili smo da mi sami odlučujemo o prolasku dalje. Spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu, igramo na našem stadionu, pred našim navijačima i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati. Od malena u Partizanovoj školi se očekuju samo pobede, sve sem pobede je neuspeh, većina nas je naviklo na taj pritisak i sa njim se nosimo jako dobro", rekao je on.

Jojić je rekao da je od priprema podizao formu i da se trudi da zadrži kontinuitet, a na konstataciju da ima 11 asistencija ove sezone, on je rekao da je nevažno ko će postići gol, već da je važno da se ostvari cilj.

"Ne razmišljam mnogo o njima, više sam fokusiran na naš kvalitet. Ako budemo pravi, mislim da se oni neće mnogo toga pitati. Navijači su nam faktički omogućili ulazak u takmičenje, nosili su nas tokom čitavih kvalifikacija. Pozvao bih ih da dodju u što većem broju, znam da je hladno, neka se obuku toplo i dođu da nas podrže", rekao je Jojić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke