Stanojeviću za novu formaciju treba napadač? Ovo je novi Partizan!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.09.2020.
20:47
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Stanojević voli igru sa dva klasična napadača.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Da li je Partizan pogrešio prodajom Đorđa Ivanovića?

Aleksandar Stanojević ima svoju viziju fudbala i voli da igra sa dva napadača, uostalom, tako je bilo i u njegovom prvom mandatu u Partizanu kada je osvojio dve titule.

Setite se samo koga je onda imao od napadača u drugoj sezoni, pored maestralnog Klea tu je bio i Ivica Iliev, Pjer Boja koji se tada vratio među crno-bele, Marko Šćepović, Miloš Bogunović, ali i Princ Tejgo koji je mogao da igra i kao krilni igrač. Apsolutno svakog od njih je koristio.

Dakle, voleo je napadače, ofanzivne igrače, a danas Partizan ima samo dvojicu klasičnih napadača i to - Umara Sadika i Bojana Matića. Tu je i mladi Štulić, ali je realnost da on i dalje nije spreman za najveće izazove, videćemo da li Stanojević tako misli.

Jasno je da ovaj Partizan danas ima daleko većih problema u odbrani i da je to ono prvo što Stanoje mora da sredi, pre svega da uigra bilo koji par štopera, da podigne nivo igre Miletića koji je dosta opao, slična situacija je i sa Uroševićem koji mora bolje.

Na sredini terena bismo mogli da vidimo promenu dolaskom Jojića, ali je pitanje ko bi tu izgubio mesto u startnoj postavi i najrealnije je (ukoliko dođe) da se postepeno uvodi među startere. Stanojević igra sa četvoricom na sredini terena, ali je moguće i da će ostati pri sadašnjoj formaciji jer nema dovoljno napadača u rezervi za svoju formaciju sa dvojicom klasičnih.

Zbog toga smo pomenuli Đorđa Ivanovića koji je prodat Olimpiji.

Kako će izgledati novi Partizan?

Ode i bivši selektor

Posted by Sportske.net on Уторак, 01. септембар 2020.

Dolazak Jojića bi mogao dosta toga da poremeti. Moguće je da će neke od fudbalera Stanojević pomeriti na napadača, poput Lazara Markovića ili Sejdube Sume koji bi mogao da glumi "lažnu devetku", pa bi ostalo upražnjeno mesto u ofanzivnom delu sredine terena. Jojićev kvalitet je taj što može da igra na više pozicija na sredini terena, pa bi bio itekako od koristi Stanojeviću.

Podsećamo i da je Lazar Marković upravo kod Stanojevića ugledao svetlost dana na fudbalskom terenu Super lige Srbije i da je prvo igrao napadača.

Jasno je da je problem zbog bonus igrača, jedini vredan prve postave jeste Stevanović, pa je isto tako jasno zašto je bitno da on ne bude prodat ove sezone.

Rešenje koje se nazire jeste ostajanje pri istoj formaciji koju je koristio Savo Milošević, uz možda ofanzivnijeg Sumu kao startera i uz Jojića u evropskim utakmicama umesto Stevanovića koji i dalje ima dosta toga da uči od starijih i iskusnijih.

baner

partizan

Da li će ovako izgledati najjači Partizan u Evropi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 02.09.2020
10:18

Ускоро на његово место долази марко николић и тако у круг.

avatar
magister
Wednesday, 02.09.2020
02:31

Pre svega, to moram da naglasim, jako mi je žao što je Savo otišao. Dodatno - što su ovi ostali (svi znaju koji). Stanojević je okej momak, imao je uspeha u Partizanu i, kad smo već ostali bez Save, dobrodošao.

Teško će biti napraviti neki spektakularan pomak, ja i dalje smatram da imamo odlične igrače, mada na poziciji desnog beka i centralnog veznog sa dobrim defanzivnim karakteristikama - imamo problema. Kad bi me neko sad pitao kako bih ja sastavio tim, a da moram da pravim nekakvu promenu, verovatno bih izveo koncepciju koju inače ne volim - 3 5 2:

Popović (mali nije kriv ni za jedan gol, talentovan je, pametan, prati igru, bila je dobra odluka da bude jedan od dvojice mladih - Stojković, Stevanović) - Miletić (Vitas), Ostojić, Banjak - L. Marković, Zdjelar (Šćekić), Natko. Stevanović, Asano - Suma, Sadik.

Osim pobrojanih, Lutovca, Uroševića, L. Pavlovića, Denisa Stojkovića, Čolića, Matića... uključivao bih još dva omladinca - Kneževića i Momčilovića, vratio bih Šehovića, Balaža, Vlalukina i Bošnjaka, vratio bih N. Mihajlovića i N. Tomića... Svi pomenuti su lako dovodivi u Partizan i nisu ni blizu po veličini plate pomenutom Jojiću, a, po mojoj proceni, potrebniji su u ovom trenutku.

Sa tri stopera, i krilima koja zatvaraju bok,uz pomoć zadnjeg veznog i Stevanovića, ali i stopera, mislim da bi se dobilo na sigurnosti, a da bi jedan zadnji vezni manje, a kreativac više doneo znatno kreativniju igru u ofanzivi i lakše i maštovitije osvajanje terena. N. Tomić je u reprezentaciji igrao desnog beka, takođe bi lako pokrivao bok, a ima i šut i centaršut i spektakularnu tehniku,. svi pomenuti mladi igrači bi postepenim uvođenjem mogli da postanu prve prave Partizanove bebe trećeg milenijuma.

avatar
Dorian Budimlic
Tuesday, 01.09.2020
21:49

Vitas napolje, Celavi na centralnog i kupiti desnog beka

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 01.09.2020
21:33

Bekove pod hitno pronaci i jednog pravog zadnjeg veznog tipa everton ili bar kao radin,duljaj.Tako bi umesto sadasnjih dvojice zadnjih (zdjelar i scekic)imao jednog i tako dobijas mesto za drugog napadaca.Setimo se tandema skuletic-lazovic,pa leonardo-djurdjevic.Nadam se da ce stanojevic prodrmati upravu i naterati je da ulozi neki evro u pojacanja koja su neophodna a da se ovih prosecnih resi.Urosevic,vitas,scekic,oba crnogorca iz odbrane,matic,hitno prodati stevanovica dok mu nije pala cena,i kupiti ta dva beka,zadnjeg veznog i napadaca,ali da nesto vrede a ne kao do sada

avatar
paok
Wednesday, 02.09.2020
01:39

Kazes prodati Stevanovica, ko ce da nam budu bonus igraci ako on ode. Treba nekad razmisliti pa onda napisati komentar.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 01.09.2020
21:02

Svilar (Stojkovic, Stevanovic)- Stojkovic/Lakicevic (Lutovac), Planic ili Miladinovic (Ostojic), Banjak (Vitas- moze i obrnuto, odnosno, Ostojic levi stoper), Urosevic (Brezancic)- Zdjelar (Scekic ili Radin- Fejsa je nama ipak nedostizan i nedostupan)- Asano (Lakcevic i(li) Colic), Jojic (Pavlovic), Stojkovic ili Stevanovic- Sadik (Jovanovic, Matic i(li) Stulic), Suma (Markovic).

avatar
Marko Kralj
Tuesday, 01.09.2020
21:46

Druze ovih pola igraca nisu u partizanu. A vasa uprava je skrta, tako da tesko da ce ikoga dovesti.
Inace si dobar tim sastavio :)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 02.09.2020
01:49

Hvala:-D Znam, jbg...

avatar
paok
Wednesday, 02.09.2020
01:40

Nije ti ovo igtica pa da sastavljas tim kako zelis