Startovali i Pazarci, Gruzijac novo lice!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.06.2015.
19:46
Izvor: Beta

Fudbaleri Novog Pazara okupili su se danas i počeli pripeme za novu sezonu Super lige Srbije, a na prvoj prozivci trenera Milorada Kosanovića bilo je 20 igrača.

fknovipazar.rs
fknovipazar.rs

Povezane vesti

Kosanović je istakao da će, za razliku od prethodnih, ove pripreme biti kraće, ali da će biti dovoljno vremena da se njegov tim uigra i spremno uđe u prvenstvo.

“Imamo dobre uslove za rad u Novom Pazaru i ovde ćemo trenirati, ali možemo imati problema sa igranjem prijateljskih utakmica jer se nijedna kvalitetna ekipa ne priprema u blizini.

Zbog toga razmišljamo da li da odemo negde na 10-ak dana ili da putujemo do Kopaonika i igramo prijateljske utakmice sa timovima koji se pripremaju na toj planini”,
rekao je Kosanović novinarima.

Novi Pazar je prošle godine osvajanjem petog mesta u Super ligi ostvario najbolji rezultat u istoriji, a prema najavama Kosanovića, prvi cilj u novoj sezoni je plasman u gornji deo tabele i igranje plej-ofa.

“Od nas se traži da napadnemo izazak u Evropu, ali o tome možemo pričati tek kada vidimo na koje ćemo igrače računati. Promeniti ceo tim i napasti Evropu nije realno.

Za sada nam ostaje 15-ak igrača iz prošle sezone, ali moramo rešiti pitanje još njih pet ili šest. Kada to završimo, znaćemo kakve su nam ambicije”,
naglašava Kosanović.

Prvom treningu Novopazaraca prisustvovao je i jedan novajlija, ofanzivni vezista iz Gruzije Irakli Goginašvili (21) koji dolazi iz tamošnjeg kluba Saksan i koji je upisao dva nastupa za mladu selekciju te zemlje.

Osim njega, ugovor sa Novim Pazarom trebalo bi ovih dana da potpiše i vezista Marko Đalović (29) koji je do sada igrao u kazahstanskom Žetisu.

“Pregovaramo sa još nekoliko fudbalera, ali je neozbiljno pričati o imenima dok se sve ne završi. Specifična je situacija, svi slobodni fudbaleri iz Srbije žele da odu u inostranstvo, a tek kada im to propadne trče u naše klubove i nude se.

To nije dobro, nama su odmah potrebni igrači i nadam se da ćemo sve rešiti u ovoj nedelji”,
rekao je trener Novopazaraca.

Novi Pazar su do sada napustili Marko Jevtović koji je prešao u Partizan, kao i Vuk Sotirović, Dejan Rusmir i Željko Đokić kojima su istekli ugovori i neće biti obnovljeni.

“Nemamo konkretnu transfer listu, ali fudbaleri koji su malo igrali prošle sezone su slobodni.

Sa prvotimcima kojima su istekli ugovori uprava će ovih dana pregovarati, a što se Matosa tiče, on je još uvek u Brazilu, a iako ima ugovor sa nama, on želi da pređe u veći tim. Sve oko odlazaka i dolazaka će biti jasnije u narednih par dana”,
izjavio je Kosanović.

Superliga Srbije startuje 18. jula, a Novi Pazar će u prvom kolu dočekati povratnika u elitni rang, ivanjički Javor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Draga Đermadžija
Tuesday, 16.06.2015
14:24

Ne kaze se Gruzijac, nego Gruzin. Oblik "Gruzijac" ne postoji u srpskom jeziku, isto kao sto ne postoji Englezac, Norvezanac, Holandijac itd.

avatar
jv
Tuesday, 16.06.2015
14:01

Dobar trener,jedno ili dva kvalitetna pojacanja,i eto njih u Evropi.