Stojke, Mitar, Filip... Ko je zaslužio najvišu ocenu? (OCENE)

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 27.03.2018.
23:00
Izvor: Sportske.net

Odlično izdanje naših reprezentativaca danas u meču protiv Nigerije, a ko je zaslužio visoke ocene?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dobra partija reprezentacije Srbije na meču protiv Nigerije, konačno smo odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je dominirao Aleksandar Mitrović.

Srpski as je zaslužio i het-trik, nije ga postigao samo zahvaljujući sudijama koje mu nisu priznale čist gol u prvom poluvremenu.

Na kraju, pobeda od 2:0 deluje odlično, čak i impresivno u odnosu na onaj meč protiv Maroka kada smo izgledali slabo.

Svi su danas položili ispit, počev od poslednje linije tima i golmana Stojkovića, preko sjajnih vezista Milivojevića, Matića i kasnije Grujića, pa do napadačkih opcija u vidu Kostića i Mitrovića.

Ipak, izdvajamo Aleksandra Mitrovića koji je danas bio na veoma visokom nivou, stvarao je probleme protivničkim defanzivcima, za koje moramo priznati da nisu krem svetskog fudbala.

Moramo napomenuti i dve asistencije Filipa Kostića, obe su bile prelepe, a izdvajamo i par poteza Dušana Tadića koji je stvarao šanse za naš tim, a i sam se našao par puta u njima.

Ne zaboravimo ni dve odlične intervencije Vladimira Stojkovića, jednu u prvom i jednu u drugom poluvremenu kada je odbranio šut Igalou sa zemlje.

Evo i naših ocena:

Stojković 7,5 - Rukavina 7, Ivanović 7, Nastasić 7, Kolarov 7 - Milivojević 7,5, Matić 7 - Ljajić 7, Tadić 7, Kostić 7,5 - Mitrović 9.

Igrali su još Grujić 7, Živković -, Gaćinović -, i Nemanja Maksimović -.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
19:46

Nisam ja bas siguran da bi gol-tehnologija presudila u nasu korist. sudija mora da bude 100% ubedjen u to, a ja ni posle ovoliko puta odgledanog snimka nisam...

avatar
Friday, 30.03.2018
09:55

Ivanović, Nastasić, Milenković, Tošić, Veljković i N.R.Miletić su reprezentativni kvalitet. Milunović je pre povrede bio veoma dobar ali je pao, a Vuković, S.Mitrović, Spajić, Savić nemaju kvalitet za evropskog predstavnika na SP. Možda sam slučajno baš pogodio Anderleht 0:5 Briž ali ono što sam tada video od Spajića nije ni za SL Srbije. Obradović je takođe bio loš, ni on nema dobru sezonu iza sebe, možda je čak i bolje da umesto njega bude Veljković jer Tošić može da zameni i Kolarova.

avatar
Saturday, 31.03.2018
18:09

N.R.Miletić nije napravio toliko grešaka za celu sezonu koliko Spajić na toj utakmici. Nije Spajić jedini krivac ali da je reprezentativni kalibar bar bi držao odbranu koliko toliko, a ne bi doprinosio da poraz bude veći. Na kraju krajeva nije ni bitno jer će reprezentaciju činiti oni koji moraju da bismo ličili na nešto i oni koji dobiju vajld kard od zvezdinih funkcionera na čelo FSS i zvezde. Oni su ubeđeni da su Grujić i Radonjić budućnost srpskog fudbala, a već sada ima gomila što mlađih što iz njihove generacije boljih igrača od njih i tek će ih biti, a npr. Milenković koji će sigurno biti stub odbrane najverovatnije neće biti na spisku za SP.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 30.03.2018
13:16

Pisao si mi da nije samo Spajic gresio na toj utakmici ako se dobro secam. OK i sve to, ali ovo za Miletica je strasno, brate, ti kao da si agatonovic.

avatar
dr Milojević
Wednesday, 28.03.2018
17:36

Mora biti mjesta za zlatne orliće, Maksimović, Grujić, Živković, Gaćinović, Jović, to će im biti extra iskustvo jer treba da preuzmu glavnu riječ u reprezentaciji za par godina.Treba uzeti u obzir i Savića i eventualno Zdjelara. Trebamo igrati 4 2 3 1 jer smo to očigledno navikli igrati. Tražiti od pume da promjeni onaj užas od dresova koji ukupno koštaju 25 eura komplet i to je to. Ako prođemo grupu puna šaka brade. Narod mora shvatiti limite ove reprezentacije. To je to otprilike.

avatar
Bato C.
Wednesday, 28.03.2018
11:18

Ja sam od onih koji misle da protiv Maroka nismo bili slabi!nPrvo dozvolili smo im samo 1 sansu i oni su oiz te sanse dali 2 gola. Mozda su imali jos jedan kilavi udarac u okvir gola i nista vise od toga!nBio bi vrlo zadovaljon da i na prvenstvu dozvolimo protivnicima samo po 1 sansu.nDrugo Maroko je realno bolja ekipa od ove Nigerije od sinoc.nTako da ne treba ni mnogo da poletimo posle sinocne pobede.nKada to kazem prvenstveno mislim na navijace jer sam siguran da strucni stab zna sta radi i razume fudbal malo bolje od tv gledalaca.nMoj najveci utisak od sinoc je bio (kao i na utakmici protiv Maroka) komentator prenosa!nOn je u ova dve utakmice-prenosa zasluzio ubedljivo najmanju ocenu!nPodrazumeva se naravno da smo sinoc mnogo bolje izgledali nego protiv Maroka.nSve to mora jos bolje do prvenstva!!!nNapred Srbija

avatar
Ribar sa Save
Wednesday, 28.03.2018
09:43

Dajte molim vas, pa da li sam ja gledao drugu utakmicu. OK nakon Maroka ovo je drugi svet ali idemo redom. Stojke ko Stojke siguran, Kolarov malo bolji, Nastasić imao par kikseva (kod rušenja igrača u šesnaestercu umalo gol da bude) Bane dobar prošli su ga par puta ali ipak dobar, Rukavina niti jedan centaršut celu utakmicu (retko kada ga i ima), Milivojević odličan, Matić loš i ovakvom igrom nije za prvi tim, Ljajić ima neku viziju ali u drugom poluvremenu nije se video, Tadić lošiji nego obično, Kostić do zadnjih pola sata loš a onda eksplodirao a sada Mitrović. Klasična devetka koja loše barata loptom i sve sem prodora po krilu i centaršuteva ka njemu nema šanse da pretvori u gol. Dokazao je to do sada milion puta. OK bori se, traži loptu ali sve što dobije mimo prodora i centaršuta je toliko tromo, sporo loše. Ali kada prorade krila i on je onaj pravi. Po meni Sergej treba igrati umesto Ljajića ali svi smo mi selektori jbg

avatar
Milan M.
Wednesday, 28.03.2018
16:46

Ljajić jako dobro igra, SMS bi trebao umesto Matića na osnovu jučerašnje tekme. Mnogo negativno gledaš, pa nismo Brazil, raduj se malim pobedama.

avatar
milosct
Wednesday, 28.03.2018
20:23

Ti gledas negativnije na stvari nego sto bi trebalo. Prvo da vidimo ko gde igra od nasih reprezentativaca. Stojke golman u nasoj ligi, Kolarov standardan u Romi, mozda je i umoran ipak je i on zasao u neke godine sto se tice forme za reprezentaciju, on je uvek na tom nekom nivou napred dobar, pozadi slabiji, Od Baneta boljeg stopera nemamo, posle njega Nastasic, igra u Salkeu i po meni je OK. Dalje mi svi od Matica ocekujemo da resava utakmice, ali on to nikad nije radio i nikad nece ni raditi, njegovo je da potkaci protivnika, da presece neku loptu ili da smiri neki napad, i treba mu Milivojevic na sredini da ga malo rastereti. Ljajic i Tadic su nam najbolji tehnicari i moraju obojica da igraju. A opet Ljajic je igrac prosecnog italijanskog kluba u kojem nije standardan. Tadic igra u Sautemptonu kojem ne cvetaju ruze. Milivojevic takodje u klubu koji je bori za opstanak. Mitrovic igra u drugoj ligi, Grujic takodje, Rukavina greje klupu u Viljarealu. MI nikako ne mozemo ocekivati neku leprsavu igru, ono cemu se mozemo i cemu se trebamo nadati jeste da pobedjujemo slabije ekipe tipa Moldavija, Estonija, Makedonija bez muke i da dobijamo ekipe slicnih kvaliteta poput Svajcarske, Irske, Grcke kod kuce i da pokusamo da izborimo remi u gostima. To su neka najrealnija ocekivanja, a ocekivati da mi sada stvaramo po 20 sansi protiv Nigerije koja sigurno nije slabija od nas je malo preterano

avatar
GrobaroooS
Wednesday, 28.03.2018
04:36

Dokle ce nasi ''vrsni poznavaoci'' fudbala da govore kako su Rajkovic i Dimitorvic bolji od Stojketa? Covek je celu deceniju nas najbolji golman kog imamo niko mu nije ni blizu...

avatar
Čeki
Wednesday, 28.03.2018
01:00

Eto kad nema Maksimovica kiksare, da je igrao primili bismo gol sigurno.

avatar
Antonio Candreva87
Wednesday, 28.03.2018
00:46
avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 27.03.2018
23:46

Cekamo revolta da da strucnu analizu da ne treba Milivojevic da igra

avatar
branko.vjestica
Tuesday, 27.03.2018
23:41

Поштовани,nнакон пар утакмица није лоше. Љајић џокер , Тадић у средину на његову позицију . Бржи играч десно , Живковић или Гаћиновић. Одбрана сигурнија него раније.

avatar
petar000
Tuesday, 27.03.2018
23:11

Matic verovatno ocenu manje, i Mitar osmicu, ne devet. Ostalo realno, Luka za pola ocene bolji od ostalih, to je realno.

avatar
Wednesday, 28.03.2018
07:52

Kako može da bude realno da Mitrović sa het-trikom i odličnom igrom ima samo pola ocenu više od Milivojevića koji u odbrani nije postojao? Relana razlika je 3 ocene. Matić je ubedljivo najslabiji bio, on zaslužuje najmanju ocenu.

avatar
Thursday, 29.03.2018
11:47

Nismo ni igrali protiv Brazila tako pričamo o ocenama protiv Nigerije, a u vezi Mitrovića se apsolutno slažem, trenutno je naš najbolji igrač i jednostavno najopasniji po protivnički gol uz dobru igru u polju. Uz Mitrovića je Ljajić ključni ofanzivni igrač. Iako se slažem da Tadić, a pogotovo Kostić slabo igraju imali su učešće u ključnim momentima na ovoj turneji. Slažem se i u vezi Matića i još sam ubeđeniji da on ne treba da igra u startnoj postavi, a što se tiče Milivojevića to što je samo bolji defanzivac od Matića neće biti dovoljno jer je Fejsa bolji u defanzivi od obojica, a SMS u ofanzivi od sve trojice, uz šansu Sulejmaniju koji ju zaslužio dolazimo do onog tima koji sam napisao nakon Maroka osim što sam se ogrešio za Rukavinu jer je ipak bolji od Gajića (i naravno Baste) ali sam i još ubeđeniji da uz Ivanovića, Nastasića i Tošića Milenković mora da bude taj rezervni štoper jer mnogo bolji od Maksimovića, S.Mitrovića, Vukovića, a o Spajiću da i ne govorim.

avatar
petar000
Wednesday, 28.03.2018
15:44

Da, ali da nije bilo Milivojevica mi sredinu ne bi imali, jer je Matic po hiljaditi put bio truba najobicnija. Video si protiv Maroka u prvom kad ga nije bilo kako je to izgledalo. Milivojevic jesinoc sigurno bio bolji i od Tadica, i od Ljajica, pa cak i od Kostica, koji generalno sinoc nista nije odigrao osim sto je namestio golove. Ajde, mozda Mitar 8,5. Pa nismo mi pobedili Brazilce pa devetke da im se daju. Inace, Mitar je skoro na svakoj nasoj utakmici najbolji igrac, bez obzira kolko ga pojedinci pljuju. Njega ne popljuju samo ako da dva komada, u svakom drugom slucaju je krivac za losu partiju, pocev od novinara pa do klubaski obojenih balavaca.