Stojke objasnio zašto Partizan pobeđuje Zvezdu, uprkos njenim titulama!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
10:59
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Golman i kapiten Partizana otvoreno govorio i na ovu, ali i na mnoge druge teme.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Godine prolaze, ali je Vladimir Stojković i dalje neprikosnoven na golu Partizana, iako već ima punih 37 godina.

Tokom višedecenijske karijere, svašta je preturio preko glave, o njegovom fudbalskom, ali i životnom putu bi mogao da se snimi i film koliko ima upečatljivog materijala, a nešto o svemu tome Stojković je otkrio u opširnom intervjuu za ''Telegraf''.

Govorio je i o treneru Stanojeviću, koliko se promenio njegov način rada u odnosu na prethodni mandat iz vremena kada je sa Partizanom ušao u Ligu šampiona, dotakao se i teme izbora novog selektora i istakao da bi po njegovom mišljenju najbolji izbor bio Dragan Stojković Piksi, zbog autoriteta.

''Ako pogledate unazad, kada god smo otišli na veliko takmičenje selektor je bio neko sa autoritetom, imenom i karijerom. Nedavno Slavoljub Muslin, pre njega Radomir Antić, a 2006, godine Ilija Petković, pa Vujadin Boškov... Dakle, neko ko je autoritativan, ko ima auru oko sebe, koga će igrači svako jutro kada ga sretnu pozdraviti sa velikim poštovanjem i samim tim na svaki zadatak odgovoriti maksimalno. Mi Srbi imamo takav mentalitet, moramo stojimo mirno pred nekim da bismo ga slušali i radili kako treba'', objasnio je Stojković.

Na kraju još jedna neizbežna tema - večiti derbiji, koje u poslednjih nekoliko godina, uprkos Zvezdinoj dominaciji u domaćoj Superligi, uglavnom dobija Partizan. Stojković je objasnio i zašto je to tako.

''To je valjda nekakav prirodni balans. U sportu respekt mora da postoji, jer kada se izgubi to poštovanje protivnika, onda je motiv onog drugog višestruko veći i akumulira se dugo, a zatim sledi ekspolozija.

Mi smo u nekoliko navrata pred derbije brutalno omalovažavani, te njihov igrač ne poznaje nijednog našeg fudbalera, te se poručuje sa TV da će biti 4:0, jer ne znamo ništa, pa se samo postavlja pitanje koliko ćemo golova primiti, biti zgaženi...

A, derbi je takav meč, gde od prvog duela posle rata do dan danas ništa ne možetre da tvrdite sa sigurnošću. Mi smo takve 'epitete' koristili kao 'hranu' u minulih nekoliko utakmica i skor nije tako loš. Samo neka se nastavi'', poželeo je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 01.02.2021
16:05

Очекивао сам неку провокацију кад видех ко је дао изјаву. Морам рећи да сам пријатно изненађен што од њега може да се чује нека нормална реч. Надам се да ово није изузетак и да је смирио главу. Да се мало спусти тензија у српском фудбалу.