Stojković: "Ni euforija, ni depresija! Možemo i drugačije protiv Španije..."

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.10.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica između Španije i Srbije u Kordobi na programu je u utorak od 20.45.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je uoči duela sa Španijom u Ligi nacija da ne zna da li će utakmica biti slična onoj koja je odigrana u prvom kolu.

Srbija u utorak od 20.45 gostuje evropskom šampionu protiv kojeg je na startu takmičenja odigrala bez pogodaka u Beogradu.

"Svi porede tu utakmicu od pre mesec dana u Beogradu, kada smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika. To se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svake ekipe", istakao je Stojković na konferenciji za medije.

"Isto tako, tu se negde i otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji dosta visoko i u kontranapadima budete izuzetno opasni", naglasio je Stojković.

"Možete da igrate i drugačije protiv Španije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom da mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema. Ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, onda ćete znati o čemu govorim", poručio je selektor Srbije.

"Ono što je do nas, do mene, da dam informacije igračima o protivniku, da izanaliziramo svi probleme, da ih popravimo. Da se trudimo da se potvrđujemo u ovom rasporedu utakmica... Najvažniji nam je odnos prema igri. Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni, isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića... Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja... Rikelme igra za Atletiko, Saragosa je igrač pod ugovorom sa Bajernom...", kazao je Stojković i potom se osvrnuo na trijumf protiv Švajcarske.

"Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske... Sutra u podne je finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju", zaključio je selektor Srbije.

Srbija se nakon tri kola nalazi na trećem mestu u svojoj grupi sa četiri osvojena boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke