Stojkovići "čiste kartone", a kome sve preti suspenzija pred derbi?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.04.2018.
19:37
Izvor: Sportske.net

Prezimenjaci iz redova beogradskih "večitih" propustiće mečeve poslednjeg kola ligaškog dela prvenstva, a evo ko će u četvrtak morati da se pripazi javnih opomena kako ne bi preskočio 157. "večiti" derbi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Tačka na ligaški deo prvenstva biće stavljena u četvrtak kada su na programu utakmice 30. kola Super lige Srbije.

Pošto već u prvom kolu plej-ofa sledi "večiti" derbi za fudbalere Partizana i Crvene zvezde predstojeće utakmice imaju poseban značaj.

Uoči najveće svetkovine srpskog fudbala obe ekipe će želeti da ostvare povoljan rezultat i naprave dobru uvertiru za derbi, ali će pojedini igrači morati da obrate posebnu pažnju kako ne bi zaradili suspenzije i propustili duel na stadionu "Rajko Mitić".

Pođimo od toga da je golman Partizana Vladimir Stojković u Bačkoj Palanci zaradio četvrtu javnu opomenu ove sezone i da će zbog toga propustiti utakmicu sa čačanskim Borcem.

Njegov prezimenjak iz tabora Crvene zvezde Filip nalazi se u identičnoj situaciji. Desni bek lidera domaćeg prvenstva "čisti" kartone u duelu sa Zemunom i neće ga biti u protokolu za tu utakmicu.

Obojica će, međutim, nakon odrađenih suspenzija imati pravo nastupa u 157. "večitom" derbiju.

Pređimo sada na igrače koji bi u slučaju dobijanja javne opomene u poslednjem kolu mogli da propuste predstojeći "večiti" derbi.

U Zvezdi situacija nije alarmantna jer samo kapiten Nenad Milijaš ima tri žuta kartona. Milijaš će u slučaju nastupa u duelu sa Zemunom morati da povede računa kako bi ostao na raspolaganju Vladanu Milojeviću za "večiti" derbi.

Mnogo više problema ima stručni štab Partizana jer čak četvorica fudbalera imaju tri javne opomene i protiv Borca moraju da igraju "pod ručnom". Radi se o Milanu Mitroviću, Nemanji G. Miletiću, Danilu Pantiću i Đorđu Jovanoviću.

Ukoliko uzmemo u obzir da je Mitrović zbog povrede propustio veći deo mečeva u prolećnom delu sezone, kao i da Đorđe Jovanović nije u prvom planu, fokus će biti na "čuvanju" standardnih prvotimaca Nemanje G. Miletića i Danila Pantića.

Levi bek crno-belih i mladi reprezentativac Pantić moraće da se čuvaju u susretu sa Borcem i nije nemoguće da ih Miroslav Đukić zbog situacije u kojoj se nalaze ostavi na klupi za rezerve kako bi ih sačuvao za "večiti" derbi.

Podsećamo da će 157. "večiti" derbi biti odigran 14. aprila od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Tuesday, 03.04.2018
01:54

Ja bih odmorio svu četvoricu jer je titula ionako izgubljena a pobeda u derbiju je ipak neka satisfakcija.To su igrači za koje nemamo zamenu,Pantić,ćelavi Miletić i Tavamba trenutno najbolji igrači i bez njih nemašta da tražimo na marakani.

avatar
RIP KOBE
Monday, 02.04.2018
21:29

interesuje me ko ce suditi derbi? obradovic, majo ili piper?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 03.04.2018
08:16

Ili neki segrt mozda...

avatar
Povratak kralja 77
Monday, 02.04.2018
20:25

E pazite kad Đole Jovanović s minornom minutažom dobio čak 3 žuta i to kao napadač, a zvezdin bek takođe 3 za 28 kola i samo Milijašu preti suspenzija. Pa naravno, zaštićena su vrsta.

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 02.04.2018
20:09

Stojkovići iz sela Stajkovce :-D

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 02.04.2018
19:41

Jovanovic ima tri kartona Hahaha