Stolica opravdava remi, uslovi bili jako loši...

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.01.2021.
11:40
Izvor: Sportske.net

Evo šta kaže Ilija Stolica.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije koji je odveo naše igrače iz Super lige u Dominikansku Republiku, Ilija Stolica, opravdava ono što se dešavalo na veoma slabom terenu gde je Srbija odigrala samo 0:0 protiv Dominikane. 

"Utakmica je otišla u pravcu nepovoljnom po nas. Pre svega mislim na uslove, koji utiču na meč, nismo uspeli da usmerimo domaćina da ošiša teren. Onakav je više pogodovao domaćoj ekipi usmerenoj na defanzivu. Drugi faktor je fizička pripremljenost igra-ča. Osim igrača Vojvodine, ostalima je bila prva pripremna utakmica posle zimske pauze. Većina nije bila spremna za napor. Treća nepovoljna okolnost su vremenski uslovi. Temperatura od gotovo 40 stepeni razlike. Kad smo krenuli na put, u Beogradu bilo je minus četiri, ovde nas je dočekalo 32, 33", rekao je Stolica. 

Srbija je postigla jedan gol preko Vukadinovića, ali on nije priznat zbog ofsajda Lukića. 

"Žao mi je što meč nije otišao u drugom pravcu posle gola Miljana Vukadinovića. Ovakvi mečevi kad se otvore na vreme odu na željenu stranu. Vukadinovićev gol bio je regularan. „Mahači” su bili lokalne sudije iz Dominikane i pogodak je poništen. Na snimku smo videli da Lukić nije bio na putanji lopte i da je to bio pasivni ofsajd, po pravilima se tretira kao gol. Imali smo i šansu Birmančevića. Ovako je domaćin je dobijao samopouzdanju i snazi, dok smo gubili snagu, samopouzdanje, nedostatak pasa...", kaže Stolica, prenosi "Žurnal". 

Sledeći meč je protiv Paname, Stolica će izvesti drugačiji sastav. 

"Cilj i ideja je bila pred dolazak da izrotiramo veliki broj igrača i da svako na turneji zabeleži debi. Sa Dominikanom smo imali četiri igrača plus golmana sa 90 minuta.  Nije im bilo lako da izguraju meč, ne zbog intenziteta, nego što im je bio prvi posle pauze. I pored svega raduje me da nema povređenih, jedino umornih", kaže Stolica. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke