Strahinja Pavlović - Monako prolazna stanica na putu ka Premijer ligi?

Autor: Darko Mitrović
subota 04.01.2020.
23:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Koliko vremena će mu biti potrebno da to i dokaže?

EPA-EFE/RONALD BONESTROO
EPA-EFE/RONALD BONESTROO

Povezane vesti

O Strahinji Pavloviću se ovih dana, s razlogom, često priča i piše u medijima, a razlog je ozvaničen transfer iz Partizana u Monako za 10 miliona evra, plus još tri na ime potencijalnih bonusa.

Osamnaestogodišnji štoper će i na proleće nositi dres Partizana kao pozajmljen igrač, a od leta će početi njegova selidba u Monako.

Naravno, u Humskoj su prezadovoljni zbog ovog posla i ponosni na populanog ''Kalabu'', a pomoćni trener Partizana Nenad Cvetković veruje da će Pavlović tokom karijere stići i do Premijer lige.

''Ostojić je, kao lider, pomogao Strahinji da prepozna prioritete tokom utakmica, u pozicionoj, kao i igri pod pritiskom, sposobnost korekcije po širini. Pritom, Pavlović ređe koristi ruke nego Bleki (Milenković) na početku karijere, više se oslanja na telo i noge, ima odličan balans.

I ima još dosta da radi. Siguran sam da poseduje čvrstinu da jednog dana zaigra u Premijer ligi i ako se bude pravilno razvijao dobićemo reprezentativca za narednih 15 godina'', istakao je Cvetković u razgovoru za ''Novosti''. 

Da se Partizan nije plasirao u Ligu Evrope, veliko je pitanje kakve bi ponude stizale za Pavlovića. Ovako, mladi fudbaler je imao priliku da se pokaže i u mečevima sa Mančester junajredom, AZ-om i Astanom.

''Na poslednjim mečevima pao je u formi, kako zbog kvaliteta igrača tako i psihološkog aspekta, ali duel sa Rašfordom u Humskoj, pa kontakt bez lopte sa Marsijalom, zadržavanje balansa u kontakt igri, demonstracija snage, odnošenje lopte i započinjanje napada su učinili da to neko primeti.

Osim toga, saznanje da je u mlađim kategoriijama igrao veznog doprinelo je razumevanju igre, omogućilo kvalitet pasa u svim distancama'', objašnjava Cvetković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REV
Sunday, 05.01.2020
09:20

Da bismo ga imali tih 15 godina, neko prvo treba i da ga pozove u reprezentaciju.

avatar
ŠDanilo
Sunday, 05.01.2020
03:43

Upropastićete ga sa hvalospevima, a ima još dooosta da uči...