Stručno objašnjenje iz Čukaričkog, evo zašto nikako ne treba skraćivati sezonu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.05.2020.
19:37
Izvor: Beta

Po svemu sudeći, ovaj stav će i preovladati u sredu.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog počeli su danas pripreme za nastavak sezone, a trener Aleksandar Veselinović je rekao da je stav kluba da se prvenstvo završi do kraja, sa plej-ofom i plej-autom.

"Zaista je jedna neprijatna situacija iza nas. Skoro dva meseca se nismo ni viđali, ni okupljali, ni igrali, mi koji smo 40-ak godina u profesionalnom fudbalu. Ovo je za nas totalno nova situacija. Uspevali smo da održavamo kontakt izmedju sebe, i u stručnom štabu i sa igračima, da napravimo individualni program. Naravno, to je sve daleko od nekog ozbiljnog rada i procesa koji odgovara savremenom i profesionalnom fudbalu", preneo je klupski sajt reči Veselinovića.

Po njegovim rečima, ekipa sa Banovog brda se okuplja poštujući sve preporuke organa i radi u grupama.

On je naveo da niko iz tima ne zna na kom je nivou, a da veruje u momke koji su mladi i ambiciozni, da su se pridržavali preporuka koje su im date tokom pauze.

Svi klubovi su prethodnih dana dobili zahtev da se izjasne u vezi sa nastavkom takmičenja u Super ligi Srbije, a Veselinović je kazao da je Čukarički za to da se završi po pravilu kako je i počela.

"Stav je da nešto što počne po jednim pravilima, i ako se prekine zbog više sile, jedino je ispravno rešenje da se to takmičenje završi po pravilima po kojima je počelo. Sve drugo je improvizacija. Zbog čega? Uvek treba dati objašnjenje nekog stava.

Kao prvo, zbog pravila koja moraju da se poštuju. Drugo, preporuka je UEFA da se negde do 25. jula završe nacionalna prvenstva. Još nemamo zvaničnu odluku, ali spekulacije koje se vode su da će pred kraj maja biti nastavljeno naše prvenstvo. U tom slučaju imamo sasvim dovoljno vremena da četiri kola, a potom i plej-of i plej-aut završimo", naveo je Veselinović.

Trener Čukaričkog je kazao da se plej-of u normalnim uslovima završava za pet nedelja, odnosno na pet dana u proseku i da tu nema nikakve izmene.

"Bilo koji drugi argument, da nema vremena, ne pije vodu. Takođe, svi oni koji se profesionalno i malo ozbiljnije bave trenažnim procesom, znaju da je nenormalno da se pripreme sprovode tri puta u šest meseci. Sa fizičkog, zdravstvenog i psihiloškog aspekta, u slučaju da igramo četiri kola, mi imamo troje pripreme, zimske, ove sad i na kraju jula za početak novog prvenstva", rekao je on.

Dodao je da klubovima koji će igrati Evropi mnogo više pogoduje ako se prvenstvo igra do kraja jula jer će se tako iz takmičarskog ritma ići u evropske okršaje, što je, po njegovoj oceni, mnogo kvalitetnije i bolje za srpske timove.
-
Bonus 10
-
"Govorim ovo iz našeg prošlogodišnjeg iskustva, kad nam je prva zvanična utakmica bila protiv jermenskog Banantsa. I, to je bilo direktno sa priprema, a nije normalno da se tako igra. A, te utakmice donose novac.

Ovo je razvojna liga, ima mnogo mladih igrača koji treba da se afirmišu. Vidimo najave iz naših najvećih klubova da će biti obavezni ove godine da prodaju po dvojicu-trojicu mladih igrača.

Šta je najbolje za njihovu prodaju nego da ih 'stavite u izlog', da igraju u periodu kad je to najbolje, kad vremenski uslovi dozvoljavaju. Tako da je to još jedan argument, zbog popunjavanja klupskih budžeta.

A, biće evidentan pad tržišnih cena igrača zbog čitave situacije. To su sve argumenti koji idu u prilog tezi, a to je stav kluba, da prvenstvo treba završiti onako kako je početo, po jednakim pravilima, da se odigraju još četiri kola, potom i plej-of", rekao je Veselinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke